Ürün Bulunamadı.

Pırlanta Yüzük Nasıl Ortaya Çıkmıştır?

Bundan yaklaşık 3 milyar yıl önce, yerin derinliklerinde oluşan sıcaklık ve basınçla, karbon atomlarının kristalleşmesiyle ilk elmas oluşumu gerçekleşmiştir. Daha sonra volkanik patlamalar yoluyla yeryüzüne çıkan elmas ilk olarak milattan önce 800 yılında Hindistan coğrafyasında keşfedilmiştir.


Bu keşfin ardından Güney Afrika, Rusya, Kanada ve Avusturya'da bulunan elmas madenleri sayesinde elmas kullanımı da yaygınlaşmıştır.


11. yüzyılda bir Macar prensin tacında elmas kullanılması, elmasın ilk kez günlük hayata dahil olmasını da sağlamıştır.


Elmasın ilk kez kesilmesi 14. yüzyılda Venedik'te gerçekleşmiştir. 15. yüzyılda ise ilk elmas cilalama işlemi Hindistan'da yapılmıştır. Bu yüzyılda Avusturya arşidükü Maximilian'ın nişan yüzüğü olarak elmas kullanmasıyla da elmas günümüzde olduğu gibi aşkın ve evliliklerin sembolü haline dönüşmüştür.


17. yüzyılda pırlanta kesiminin bulunmasıyla birlikte, elmas artık günümüze kadar süregelen 57 kesimli bir mücevher olan pırlanta yüzük halini almış ve iyice yaygınlaşmıştır.

Tektaş Yüzük Nasıl Seçilir?

Tektaş yüzük alırken dikkat edilmesi gerekenlerden birisi de taş çeşididir.


Tektaş yüzük modelleri birçok farklı taştan oluşabilir. Pırlanta başta olmak üzere zümrüt, swarovski, yakut, elmas, safir gibi farklı taşlardan oluşan tektaş çeşitlerinden birisini tercih edebilirsiniz.


Tektaş yüzüğe karar vermeden önce, kırmızı rengi en canlı haliyle yansıtan yakutu, deniz mavisi rengiyle safiri ya da nostaljik yeşil rengiyle zümrüt taşını tercih edebilirsiniz. Bunlara ek olarak elmas tektaş yüzükler veya pırlanta tektaş yüzükleri de tercih edebilirsiniz.


Taşa karar verdikten sonra ise sıradaki en önemli konu el şekline göre tektaş yüzük seçimidir. 


Kısa parmaklı kadınlar için büyük taş seçimini önermeyiz. Çünkü büyük taş yüzükler hem elleri hem de parmak boyunu daha kısa gösterecektir. Bunun yerine orta büyüklükte oval ve yuvarlak taşlı yüzükleri öneririz.


İnce parmaklı ve uzun elli gelin adayları içinse ellerinin güzelliğini ve zerafetini yansıtabilmek için ufak ve zarif taşlı modelleri öneririz. 


Eğer gelin adayının elleri büyük ve parmakları kalınsa, bu durumda da büyük taşlı modelleri öneririz.


Üçüncü adım olarak ise montür tercihi önemlidir. Montür taşın yerleşim biçimi ve taşın yerleştiği çerçevedir. Seçtiğiniz taşın en iyi şekilde görünmesi ve ön plana çıkması için montür seçimi oldukça kritiktir.


Taşı ön planda olduğu ve daha göz kamaştırıcı durduğu tektaş yüzük için montür seçimi ince tırnaklı ve taşı tutan kısmı neredeyse görünmez olmalıdır.


Benzer şekilde altın veya gümüşten yapılan yüzüğün daha ön planda olduğu, taşın arka planda olduğu bir görünüm için kalın tırnaklı montür seçmek gerekmektedir.

Pırlanta Yüzük Modelleri


Zerafetin simgesi olan pırlanta yüzük modelleri yüzüğün ve taşın şekline, türüne göre değişiklik göstermektedir. Oldukça popüler olan tektaş pırlanta yüzük birçok modele ve çeşite sahiptir. En popüler pırlanta yüzük modelleri ve çeşitleri aşağıda bulabilirsiniz.

Baget Pırlanta Yüzük

Baget pırlanta yüzük modelinde fark montür kısmındadır. Baget şeklinde olan montür kısmında genellikle birden fazla taş bulunmakta ve çeşidine göre farklı şekillerde yüzüğe yerleştirilmektedir.

Tamtur Pırlanta Yüzük

Tamtur pırlanta yüzük modelini öne çıkaran özelliği ise, adından da anlaşılacağı gibi tamtur pırlantayla bezeli olmasıdır. Tamtur pırlanta yüzük modelinin halkası üzerinde, boydan boya pırlantalar yer almakta ve tüm yüzüğü çevrelemektedir.

Beş Taş Pırlanta Yüzük

Beş taş pırlanta yüzük üzerinde beş adet pırlanta taşı yer almaktadır. Bu göz alıcı görünümüyle beş taş pırlanta diğer modellerden ayrılmaktadır. Üzerinde bulunan beş adet taşın dizilimi çeşide göre farklılık gösterebilir.

Damla Pırlanta Yüzük

Damla pırlanta yüzük de baget pırlanta yüzük gibi montürüyle farklılık göstermektedir. Bu modelin montür yapısı damla şeklindedir ve çeşidine göre birden fazla taş bu alana dizilmektedir.

Kare Pırlanta Yüzük

Kare pırlanta yüzük modelinde hem taş hem de montür kısmı kare şeklinde olabilmektedir.


Klasik tektaş pırlantanın haricinde bulunan birçok model vardır. Zevkinize ve bütçenize göre en uygun tektaş pırlanta yüzük modelini sitemizde bulabilirsiniz. Ayrıca söylemeliyiz ki hemen her modelin ucuz ve pahalı çeşitleri bulunmaktadır. Bu sebeple hoşunuza giden ve müstakbel eşinizin beğeneceğini düşündüğünüz en uygun modeli seçtikten sonra, sitemizde fiyata göre sıralama yaparak en uygun seçenekleri görebilirsiniz.

Pırlanta Yüzük Fiyatları

Pırlanta yüzük değeri, pırlantanın doğada ne kadar zamandır bulunduğuna bağlıdır. Pırlanta fiyatı ise renk, berraklık, karat ve kesime göre değişmektedir.


Pırlantalar çoğunlukla renksiz gibi görünse de aralarında belli belirsiz renk farklılıkları bulunmaktadır.


Pırlanta yüzük fiyatları ortalama olarak ₺1.500 ve ₺3.000 aralığındadır. Taş ve yüzüğün kalitesine ve karatına göre fiyatlar çok daha artabilmektedir.


En ucuz pırlanta yüzük fiyatları ₺1.000 ile ₺1.500 aralığındadır. En pahalı pırlanta yüzük fiyatı ise binlerce doları bulabilmektedir.


Bütçenize en uygun pırlanta yüzükleri her zaman Lazımbana'da bulabilirsiniz. En ucuz pırlanta ve tektaş yüzükler, kaliteli ve güvenilir satıcılarla sitemizdedir.


Ayrıca dilediğiniz özelliğe sahip yüzükleri sayfamızda bulunan filtreleme ve sıralama özelliklerimizi kullanarak kolayca bulabilirsiniz.