14 Ayar Çeyrek Altın Benzeri Takı Altını

745,02 ₺

Ücretsiz Kargo

Çeyrek altın darphaneler tarafından üretilerek, bir yatırım aracı olarak kullanıldığı gibi genelde ülkemizde düğün gibi organizasyonlarda hediye vazifesi görür. Ayrıca yastık altı denilen bir birikim olma özelliği de vardır.

Satın Alırken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Çeyrek altın satın al aramalarında bulunurken bazı noktalara dikkat etmek gerekir. Alacağınız altının hangi gruptan olduğunu, üretim tarihini ve ağırlığına özellikle bakmanız gerekir. Aynı şekilde kulplu ya da kulpsuz olması ve fiyatı da elbette önemlidir. Burada altını orjinal olup olmadığı devreye girer. Eğer küçük altın alacaksanız en başta orijinalliğini ölçmemiz gerekir. 

Tabii hangi amaçla kullanacağınız da seçiminizde etkili olacaktır. Kulplu ve kulpsuz çeyrek altın satın al şeklinde arama yapıyorsanız, fiyatlar kendi arasında değişir. Yatırım amaçlı olarak küçük altın alacaksanız kulpsuz çeyrek altın satın almanız tavsiye edilir. Sünnet ya da düğün gibi organizasyonlar için alınan küçük altınlarda ise kulp bulunur. 

Çeyrek Altın Fiyatı: Fiyatları Nasıl Öğrenebilirsiniz?

Çeyrek altın fiyatı üzerinde en etkili olan ülke ABD’dir. Çünkü ABD’deki politikalar ve ekonomik durumlar altının iniş ve çıkışlarını etkiler. Çeyrek altın fiyat olarak günlük olarak değişir. Hatta saatlik olarak bile fark eder. Bu anlamda “çeyrek altın ne kadar” diye güncel fiyatı takip etmeniz tavsiye edilir. Küçük altınlar için yapılan fiyat değerlendirilmesinde işçilik maliyeti de eklenmektedir. 

Eğer çeyrek altın satın al şeklinde aramalar yapıyorsanız altının gram fiyatını kolaylıkla öğrenebilirsiniz. Unutmayın altının üzerindeki işçilik fiyatı, altının hangi ayarda olduğuna göre değişecektir. 22 ayar altınlarda bu maliyeti çok yüksek değişken, 24 ayar altınlarda ince işçilik vardır. 22 ayar altınların, 8 ve 14 ayarı da vardır.

Alış Satış İşlemlerini Nasıl ve Nereden Yapabilirsiniz?

Geçmişten bugüne insanlar çeyrek altın alış satış işlemlerini hep kuyumculardan yürütüyordu. Ancak gelişen teknoloji ile çeyrek altın satın al diye aratmanız halinde artık internet üzerinden satışı da mümkün olmaktadır. Tabii burada önemli olan güvenilir bir alışveriş sistemidir. Çeyrek altın satın al aramalarınız için Lazımbana üzerinden yapacağınız en pahalı alışverişleriniz bile özel güvenlikli sistem ile korunur ve size hizmet garantisi sağlar. Çeyrek altın satın alma işlem fiyatları üzerinde sunduğumuz farklı ayardaki altınlardan ihtiyacınıza yönelik bir seçimde bulunabilirsiniz.

Çeyrek Altın Kaç Gram Olur?

Çeyrek altın kaç gram diye merak eden kullanıcılar her gün bu konuda aramalarda bulunur. Çeyrek altın fiyatı pek çok etkene göre değişir ve neredeyse saatlik olarak fark eden bir kur sistemi vardır. Bahar ve yaz gibi bazı dönemlerde düğün ve nişanlar arttığı için altın fiyatlarının da daha yüksek olduğu gözlemlenmiştir. Bazı zamanlar ise farklı yatırım araçlara insanlara cazip geldiği için çeyrek altın satın al aramalarında belli bir düşüş yaşanabilir. Gram altın için fiyatlar serbest piyasadaki dalgalanmaya göre belli olacaktır.

Çeyrek Altın Takı Modelleri Nelerdir?

Çeyrek altın hem bir ziynet eşya hem de yatırım aracı olarak kabul edilir. “Çeyrek altın satın al” arama sonuçları için pek çok tasarımı ve farklı modeli mevcuttur. Altın çeşitleri ise şu şekildedir; cumhuriyet altını, külçe altın, ziynet altın ve bilezik şeklindeki modeller. Bu altın çeşitleri kullanım amacı olarak farklı gramajlarda ve tiplerde bulunur. En yaygın kullanım amaçlarından biri takı ve aksesuar şeklindedir. İşte çeyrek altın takı modelleri.

Çeyrek Altın Bilezik Modelleri

Çeyrek altın bilezik modelleri için çeşitli tasarımlar vardır. Bu bilezik çeşitleri için de gramları farklı farklıdır. Kullanılan modelleri ise burma bilezik ve klasik bileziklerdir. Bilezik modellerinde süslü motifler bulunur. Genelde 6, 7 ve 9 gram ağırlığında olup 22 ayar bilezik şeklinde üretilirler. Pek çok etkinliklerde hediye amaçlı kullanım için uygundur. 10 ya da 20 gram olan bileziklerde de göze hitap eden tasarımlar mevcuttur. Tamamen el işçiliği olan modellerde çiçekli işlemeler, özellikle özel günlerde tercih edilir. Burma bilezikler 10 gramdan başlayıp; 15, 20, 25 gram vb. şeklinde farklı ağırlıklara sahiptir. Çeyrek altın satın al aramasında bulunduğunuzda, ister tek parça ister set halinde alınabilir.

Çeyrek Altın Kolyeler ve Modelleri

Çeyrek altın kolyesi çeşitli modellerden oluşur. Sade bir kolye, düz bir altın çerçeve içinde altın bulunur. Aynı zamanda altın zincir vardır. Çerçeve üzerinde değerli taşların olduğu da modeller de olabilir. Çerçeve denilen kısım standart düz yuvarlak da olabilir, damla, papatya ya da lale şeklinde de mevcuttur. Çeyrek altın kolye modelleri denince en çok tercih edilen şekil ise tuğra motifidir. Bu tuğra motifli çeyrek altın kolye çeşidinde zirkonyum taş kullanır. Siz de çeyrek altın satın al aramalarında çıkan kolyeleri tercih edebilirsiniz.

Zincirler ise tercihe göre uzun ya da kısa tutulur. İllaki altın renginde değil, renkli ipler de kolye zincirinde kullanılabilir. Otantik bir tercihte bulunmak isteyenler ise beşi bir yerde denilen 3, 5, 6, ya da 7 adetli ürün modelleri seçiminde de bulunabilirler. Bu kolyeler genelde düğün hediyesi veya yatırım için kullanılır.

Çeyrek Altın Bileklik Modelleri

Çeyrek altın bileklik modelleri son zamanların gözde tercihleridir. Özellikle kadınlar tarafından çok sevilen bu modeller göze oldukça hitap eder. Çeyrek altın satın al denince bilekli kategorisinde en ses getiren çeşidi ise çeyrek altınlı bileklikler olmaktadır. Burada önemli olan bilek boyunuzdur. Özellikle bilek boyunda problem yaşayan kadınlar için bir kurtuluş yolu olan bileklik modellerinde istediğiniz gibi küçültme ya da altın ekleme şeklinde büyütme işlemleri yapılabilmektedir. 

Ayrıca pırlantalı altın bileklik modellerine de genç kadınlar tarafından “çeyrek altın satın al” aramalarında oldukça rağbet olduğu gibi, bu modellerde estetik bir görünüm ortaya çıkar. 18-25 yaş arası gençlerde ise derili altın bileklik modeller tercih edilmektedir. İsterseniz çeyrek altın bileklik üzerine isim de yazdırılabilir. Bu anlamda güzel bir hediye fırsatı yakalayabilirsiniz. Çeyrek altın bileklik, klasik ve spor giysilerin  ikisi için de uygundur. Çeyrek altın satın al diye arattığınızda, motif olarak en çok tercih edilenler de kelebek ve fil şekli olmaktadır.

Çeyrek Altın Küpe Modelleri

Çeyrek altın küpe modellerinde geleneksel çizgiler çokça sevilmektedir. Bu sayede klasik bir görünüm elde edersiniz. Bu çeşitler üzerinde yapraklar ya da sırma şekilleri kullanabilmekte ve size enerjik bir hava katılmaktadır. Ayrıca klipsli ve kulağa yapışık gibi iki model arasında seçim yapma şansınız vardır. Günlük kullanımda rahatlıkla tercih edebileceğinizi çeyrek altın küpe modelleri özel günlerde şık elbiseleriniz için de ideal olacaktır. Bazı çeşitlerinde çeyreklerden daha büyük ve ağır olan Reşat altınlar kullanabilmekte ve zengin bir hava vermektedir. 

Eğer siz çeyrek altın satın al aramalarınızda geleneksellikten yanaysanız işlemeli, burmalı ya da nazar boncuklu modelleri seçebilir ve zevkinize uygun estetik bir görünüm elde edebilirsiniz. Bunun dışında modern altın küpe modellerine rastlamak da mümkündür. Genelde sade bir duruşa sahip olduğu için tercih edilen bu modeller, günlük hayatta da altın takmak isteyenler için idealdir. Modern çizgileriyle dikkat çekerler ve yatırım için oldukça güçlü bir aksesuar tipidir. Çeyrek altın satın al aramalarında bulunup sade ama şık olmak isteyen kadınlar için bu elegant ve zarif modeller ideal olacaktır.