Ürün Bulunamadı.

Tesettür Abiye Nedir?

Tesettür abiye, tesettür giyim tarzının önemli bir parçasıdır. Her geçen gün tesettür giyim için birbirinden tarz kıyafetler tasarlanmaktadır. Özel günlerde tercih edilen abiye kıyafetler tesettür giyime de uyarlanarak tesettür abiye modelleri ortaya çıkmıştır. 2020 tesettür abiye modelleri son derece tarz modeller sunmaktadır. Muhafazakar giyimi tercih eden kadınların özel davetlerde tercih edeceği abiye türü olan tesettür abiye her renk, desen ve işlemeye sahip birbirinden şık modelleri ile Lazımbana’da bulunabilir. Gelişen moda dünyası tesettür giyim tarzını da geliştirmiştir. Bu sayede modern, şık ve özgün tasarımlı abiye elbiseler ortaya çıkmıştır. 



Tesettür abiyeler önceden sadece belli yaş gruplarına hitap eden tasarımlardan oluşmaktaydı. Ancak değişen şartlar ve moda dünyasıyla birlikte ihtiyaçlar da farklı şekillenmiştir. Genç tesettür abiye modelleri de modern çizgide ve canlı renklerde genç kızların kullanımına sunulmuştur. 

Nasıl Kombine Edilir?

Hangi tarz elbisye giyerseniz giyin öncelikle kendi bedeniniz tanımanız gerekmektedir. Hangi bölgeleri saklayıp, ortaya çıkarmak istediğine göre farklı desenlerde ve kesimlerde modeller tercih etmeniz gerekmektedir. Tesettür abiyeyi kombinlemek için gerekli olan en önemli parça şal modelleridir. Kıyafetinizin renki ve desenine uyumlu bir şal veya eşarp tercih etmeniz gerekir. Çok desenli ve payetli bir kıyafete düz renk bir eşarp tercih etmek daha doğru olacaktır. 


Tesettür abiye elbisenizi kombinlerken dikkat etmeniz gereken noktalar;

  • Vücut tipine göre elbise seçimi

  • Eşarp rengi ve deseni

  • Kıyafetteki renk uyumu

  • Uyumlu aksesuarlar

  • Doğru kumaş seçimi

  • Uyumlu dış giyim


Vücut tipinize göre elbise seçimi yaparken vücudunuzu iyi analiz etmelisiniz. Çok zayıfsanız renk renk kıyafetleri tercih etmek sizi olduğunuzdan daha zayıf gösterecektir. Üzerinizde emanet gibi durabilecek tek renk kıyafetleri tercih etmemenizde fayda vardır. Kilo probleminiz varsa ve saklamak istiyorsanız çok açık renkler ve aşırı desenli tek parça kıyafetler hatlarınızı kapatır. Kapanan hatlar sizi tek parça gibi gösterir ve olduğunuzdan daha kilolu görünmenize neden olur. İki parçadan oluşan tesettür abiye elbiseler sizi daha zayıf ve uzun gösterecektir. 


Eşarp seçimi tek başına önemli bir unsurdur. Tercih edeceğiniz eşarp veya şal kıyafetin üzerinizdeki duruşunu tamamen değiştirecektir. Seçeceğiniz renge veya modele göre bu iyi ya da kötü bir görünüme neden olur. 


Kıyafetteki renk uyumu seçtiğiniz elbisenin tek parça veya çok parçadan oluşmasına göre değişir. Zıt renkler çoğu zaman en güvenli renk kombinasyonudur. Genellikle iki renk tercih ediyorsanız bu sefer üçüncü bir rengi eklemeyi düşünebilirsiniz. Pastel tonlarda tercih edeceğiniz iki rengin yanına canlı bir renk ekleyerek tesettür abiyenizi capcanlı ve dikkat çekici bir hale getirebilirsiniz. Renk seçimi için ten renginizi de göz önünde bulundurabilirsiniz. Açık tenli kadınlar mavi, mor gibi renkleri tercih edebilirler. Buğday tenli kadınlara ekru, yeşil gibi renkler çok yakışmaktadır. 


Uyumlu aksesuar seçimi kombininizi tamamlayan son adımdır. Seçeceğiniz kadın aksesuar modelinin rengi ve tasarımı elbisenizde fark yaratacaktır. Koyu renkli elbiselerde daha yumuşak geçiş sağlayacak açık renkli aksesuarları tercih edebilirsiniz. Desenli tesettür abiye modelleri için aksesuar seçiminde çok fazla renk kullanılmamasına özen göstermelisiniz. Seçeceğiniz çanta, ayakkabı ve şalı birbiri ile uyumlu şekilde seçerseniz tarzınız oldukça dikkat çekici olacaktır. Düğün gibi uzun süren organizasyonlarda çanta seçimini küçük tutmanız ilerleyen saatlerde size ağırlık yapmaması açısından faydalı olacaktır. İçerisinde ekleyeceğiniz birkaç makyaj malzemesi düğün boyunca dinç ve güzel gözükmenize yardımcı olur. Büyük bir çanta alırsanız gereksiz bir ağırlığa sahip olacağı için taşımanız zorlaşacaktır. 


Tesettür abiyenin doğru kumaşa sahip olması kıyafetin tarzını belirler. Mevsimlere göre kumaş seçimi değişmekle birlikte, gidilecek olan organizasyona göre de kumaş seçimi fark etmektedir. Yaz ayları gibi sıcak aylarda daha ince uçuş uçuş modeller tercih edilebilir. Kış aylarında kadife veya tafta gibi kumaşlar soğuktan korunmanıza olanak sağlar. Eğer gece davetine gidiyorsanız parlak ve canlı renklere sahip tesettür abiyeleri tercih edebilirsiniz. Hatta üzerine eklenen payet, inci gibi işlemeler elbisenin tarzına tarz katacaktır. Genç kızların mezuniyet törenleri için tercih edebileceği kumaşlar daha sade ve ince kumaşlardan üretilen kıyafetler olmalıdır. Genellikle gündüz vakti yapılan törenler için sade kıyafetler her zaman daha iyidir. 


Abiyenizin üzerine giyeceğiniz dış giyim ürünleri çoğunlukla kış aylarında tercih edilmektedir. Desenli abiyelerin üzerine daha düz renkli mont veya ceketler tercih edebilirsiniz.

Fiyatlar

Tesettür abiye fiyatları genellikle uygun fiyatlı ürünlerdir. Her bütçeye uygun pek çok modeli bulunmaktadır. İşlemesi, deseni, markası ve kullanılan kumaş fiyatlar üzerinde etkilidir. Abiyeler yalnızca özel günlerde tercih edilen kıyafetlerdir. Bu nedenle ekstra özen isteyen kıyafetler arasında yer alır. Sevdiklerinizin özel gününde size eşlik edecek olan bu kıyafet modelleri son derece özeldir. Tesettür abiye seçiminde fiyatlarından çok üzerinizdeki duruşu kendinizi özel hissetmenizi sağlayacaktır. Tesettür abiye modelleri tek parça ve iki parçalı modellerine göre fiyat farklılıklarına sahiptir. Lazımbana’da her türlü modelini bulabileceğiniz tesettür giyim ürünlerini en uygun fiyatlarla satın alabilirsiniz. Piyasada 65 ₺den başlayan ve 3000 ₺ye kadar yükselen abiye modellerini bulmanız mümkündür. Özel tasarım ürünlerin fiyatları daha da yüksek olabilirken genellikle her keseye uygun modelleri mutlaka Lazımbana’da bulunmaktadır.