Ürün Bulunamadı.

Yavru Kuş Yemleri Çeşitleri ve Fiyatları

Kuşların beslenme ihtiyacını karşılayacak ve onları tok tutacak besinlere yem denir. İçeriğinde tahıl karışımı, prebiyotik, kalsiyum, bal ve vitaminler vardır. Yüksek protein oranı ile kuşların daha hızlı büyümesini ve gelişmesini sağlar. Kuşlar başka yemek ya da mama yemediği yemle beslenmek zorundalardır. Bu yüzden alacağınız yemin doyurucu ve geliştirici olmasına dikkat etmelisiniz. Aç kalan kuş beslenmezse ölür.

Yavru kuşlar daha zayıf ve daha güçsüz oldukları için beslenmelerine daha fazla dikkat edilmelidir. Alacağınız yemlerin içeriğinde mutlaka karışık vitaminler ve tahılların olması gerekir. Yemin tadının kuşun hoşuna gitmesi için bal karışımlı olmasına da özen göstermelisiniz. Kuşlar tadını beğenmedikleri yavru kuş yemleri çeşitlerini yemeyebilirler.

Yavru Kuşların Beslenmesi

Bir kuş günde ortalama 10 gr yem tüketmektedir. Bu miktar kuşun ırkına, cinsiyetine ve yaşına göre değişebilir. Yavru kuşların sindirim sistemi daha hassas olduğu için verdiğiniz yemin miktarına ve kalitesine dikkat etmelisiniz. Yavru kuşlara gün içerisinde bir tatlı kaşığı kadar yem verebilirsiniz. Kuşlar çabuk büyüyen hayvanlar olduğu için beslenmeleri de oldukça önemlidir.

Yavru kuşların beslenmesi kadar bakımı da çok önemlidir. Evde besleyeceğiniz bir kuşun ortamını iyi hazırlamalısınız. Çünkü bulunduğu yerde rahat edemeyen ve alışamayan bir kuş yemini de yemeyebilir. Buda onun ölmesine sebep olabilir. Kuşlar beslenme alışkanlıklarına çabuk alıştıkları için verilen yemin tadını iyi bilirler. Sizde evde beslediğiniz kuşunuzun çabuk büyümesi için gerekli olan kaliteli yemlere sitemiz üzerinden kolayca ulaşabilirsiniz.