Gri Renkli Kadife Silindir Kutu

275,00 ₺

Ücretsiz Kargo

Siyah Renkli Kadife Silindir Kutu

275,00 ₺

Ücretsiz Kargo

Dekoratif Kutu

895,00 ₺

Sevgiliye Özel Romantik Aşk Kutusu

186,10 ₺

Ücretsiz Kargo

Sevgililer Günü Büyük Pofidik Tüylü Kalpli 3 Üç Lü Hediye Kutusu

681,00 ₺

Armada Çini 25 Cm Tabak Kadife Kutusu Kırmızı

30% 245,00 ₺

171,50 ₺

2 Çekmeceli Kapaklı Kutu

165,00 ₺

Mermer Desenli 4 Lü Hediye Kutusu

363,90 ₺

Ücretsiz Kargo

Stokta Yok

Dekoratif Kutu

Dekoratif kutular günümüzde birçok insanın evinde bulundurmaktan mutlu olduğu aksesuar niteliğindeki işlevsel ürünlerdendir. Son zamanlarda hediyelik eşya olarak da çokça tercih edilmektedir. Kullananlara baktığımızda genellikle kadınların tercih ettiğini görmekteyiz. Hedef kitlesi kadınlar olunca da çoğunlukla takı ya da makyaj kutusu olarak kullanıldığını görmekteyiz. Bunun dışında farklı boyutlarda üretildiklerinde düzenleyici olarak kullanılanları da vardır. Bazen de hazine sandığı değerinde eski anıların biriktirildiği bir hatıra kutusu da olabilmektedir.

Dekoratif Kutu Çeşitleri

Dekoratif kutu çeşitlerine baktığımızda plastik, ahşap, metal ve bez malzemelerden üretildiklerini görüyoruz. İçerisine bir yüzük veya küpe sığacak ebatlardan tutun bazen de kıyafetleri dahi katlayıp koyabileceğiniz hacme sahip ebatlarda da üretilebilmektedir. Çok farklı şekil ve desenler de çeşitleri mevcuttur. Kalp şeklinde, hayvan şeklinde, hatta kitap ya da araba şeklinde olanları bile vardır. Desenlerine bakacak olursak dış yüzeylerine her türlü resim baskısı yapmak mümkündür. Desen yelpazesi oldukça geniştir. Fabrikasyon ürünlerin yanın da el emeği ile ortaya konulan dekoratif kutular da mevcuttur. Son yıllarda birçok gelinin çeyizini de el emeği dekoratif kutular süslemektedir. Gelenekten gelen ahşap oymalı sandıkların yerini bugünlerde dekoratif kutular almış durumdadır.

Dekoratif Kutuların Kullanım Alanları

Yukarıda da yer yer değindiğimiz gibi dekoratif kutular bazen takı kutusu, bazen makyaj kutusu, bazen mutfaklarda dahi bir erzak kutusu, bazen de çocuk odasın da oyuncak kutusu olarak karşımıza çıkabilmektedir.