Ürün Bulunamadı.

Havuz Suyu Parlatıcısı Ne İşe Yarar?

Havuzlarda zaman zaman bulanık görüntüler ortaya çıkmaktadır. Bu bulanık görüntüde kullanılan klor gibi kimyasalların etkisi vardır. Eskiden, geleneksel yöntemlerde havuz yüzeyindeki bulutumsu tabakayı yok etmek için çöktürücü tercih edilirdi. Fakat daha sonra, çöktürücülerin havuzun kir oranını daha fazla attırdıklarını ve havuz tabanını daha kirli gösterdiklerini fark ettiler. Bu sayede ortaya havuz için üretilen partlatıcı kimyasallar çıktı. 


Havuzu görsel açıdan daha cazip göstermek için bu tip kimyasallara başvurulmaktadır. Havuzlarda kullanılan bu tip parlatıcılar, havuz yüzeyinde hoş, berrak ve parlak bir görünüm sağlamaktadır. Havuzun görünümünü güzel kılmak dışında, havuz suyunun daha sağlıklı olmasına da katkı sağlamaktadır. 


Havuz Parlatıcısının Özellikleri

Katyonik polimer bazlı olduğu bilinmektedir. Suda çökmüş halde bulunan maddelerin suyun içinde süzülmesine olanak sağlar ve suyun yüzüne daha berrak ve parlak bir görünüm kazandırır. Sanılanın aksine ciddi kimyasal maddeler içermez. 


Havuz Suyu Parlatıcısı Kullanım Miktarı Ne Kadar Olmalıdır?

Bu maddenin kullanımı suyun bulanıklık derecesine göre değişmektedir. Çok daha bulanık sularda daha fazla kullanılması önerilir. Fakat genel olarak önerilen kullanım miktarı aşağıdaki gibidir. 


  • 100 m³ havuz suyu için 30-200 ml/gün

  • 100 m³ havuz suyu için 1000 ml/hafta 

önerilen ideal kullanım miktarıdır. 

Güvenli Kullanım İçin Nelere Dikkat Edilmesi Gerekir?

Her kimyasalda olduğu gibi bu ürünün de güvenli ve dikkatli bir şekilde kullanılması gerekmektedir. Aşırı veya hassas bölgelerle temas ettiğinde ciltte istenmeyen reaksiyon ve hastalıklara neden olabilir. Ciltte ve gözlerde tahrişe neden olabilir.  Gözle temas etmesi durumunda bol su ile yıkanmalı ve destek alınabilecek size en yakın olan sağlık merkezine gidilmelidir. Diğer kimyasallarla karışmamasına özen göstermelisiniz. Başka kimyasallarla karışması durumunda tepkimeye girebilir ve istenmeyen sonuçlara neden olabilir. Ürünün fazlasını saklamak için, bu kimyasal maddenin bulunduğu ortamın kurun, serin ve havadar olmasına dikkat etmenizi öneririz. 


Havuz Suyu Parlatıcısı Fiyatları

Havuzu olan ve kendi bakım yapan kişilerin rahatlıkla ulaşabileceği bir tür kimyasaldır. Fiyatları diğer havuz ekipmanları ve kimyasallarına göre oldukça uygun fiyatlıdır. En uygun fiyatları havuz kimyasallarına LazımBana’dan ulaşabilirsiniz.