Bayhavuz İpli Havuz Termometresi

140,00 ₺

Ücretsiz Kargo

Havuz Termometresi Nedir?

Havuz malzemeleri arasında önemli bir yeri olan havuz suyu termometresi, havuz sıcaklığını ölçmek için gereklidir. Havuz suyunun sıcak olması yüzücülerin fazla ısınmasına, havuz suyunun gereğinden fazla soğuk olmasıyla hipotermiye neden olabilir. Havuzun sıcaklık derecesi konforu ve keyfi etkiler. Aynı zamanda havuzun içinde bulunan klor, sıcak suda daha hızlı tepkimeye girerek bakteri oluşumunu hızlandırır.. Gereğinden fazla sıcak havuzlarda bakteri oluştuğundan ötürü sağlık problemleri ortaya çıkar. Havuz için kullanılan termometre ile istediğiniz sıcaklığı kontrol altında tutabilirsiniz. Havuzun sıcaklığını farklı nedenlerden dolayı sabit tutmak isteyebilirsiniz. Örneğin; çocuk havuzları daha sıcak olabilirken sağlık nedenlerinden dolayı daha soğuk bir havuzu tercih edebilirsiniz.

 
Havuz Suyu Termometresi Çeşitleri Nelerdir?

Havuzlarda kullanılan termometrelerin birçok türü bulunmaktadır. Birçok havuz  suyu termometresi cam ve plastikten yapılır. Havuz suyu  termometresi çeşitleri dijital havuz suyu termometresi ve analog havuz suyu termometresi olarak ikiye ayrılır. Bunların dışında; yüzen tip, asılan tip ve manuel tip termometreler bulunmaktadır.

 
Havuz Termometresi Seçerken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Havuzlarda kullanılan termometrelerin birçok çeşidi olduğundan hangisini seçeceğiniz konusunda kafanız karışabilir. Havuzlarda kullanılacak termometreyi seçerken dikkat edilmesi gereken önemli noktalar vardır. Okuma kolaylığı, veri doğruluğu, uzaklık kapasitesi, batarya gücü ve dayanıklılık havuz suyu termometresi için önemlidir.

 

Havuz için kullanılan termometrelerin yeterli büyüklükte ekrana sahip olması, sıcaklık derecesini rahat okumanıza olanak tanır. Özelikle kablosuz ve havuzun dışında yer alan bir termometre kullanıyorsanız ekranı okumak için dışarı çıkmanız gerekmektedir.

 

Termometrelerin genel kalitesi okunan değerin doğruluğu için önemli bir etkendir. Havuzun farklı yerlerindeki ısıları algılamaya yardımcı olan sensörler kanallara bağlanır ve ölçümün doğruluğunu arttırırlar. Havuz suyu termometresinin kanal sayısının fazla olması faydalı olacaktır.

 

Havuz suyu termometrelerinin uzaklık kapasitesi ölçebileceğiniz alanı gösterir. Eğer büyük bir havuzunuz varsa ve termometreniz kısıtlı bir alanı ölçüyorsa kullanışsız olacaktır. Dijital havuz termometrelerinin bir sorunu olarak düşünebiliriz. Bataryanın uzun süre dayanması ve batarya alarmının olması önceden hazırlıklı olmanız açısından faydalı olacaktır. Dayanıklılık için markaya, kullanıcı yorumlarına ve garantisine dikkat etmenizi öneririz.

 

En Uygun Havuz Termometresi Nedir?

Havuzlar için en uygun fiyatlı termometre analog tiplerdir. Web sitemizde en uygun fiyatlarla analog tip termometreleri bulabilirsiniz. Daha uzun süre dayanan analog tip termometreler uzun vadeli kullanım sağlayacaklardır. Dijital havuz termometresi, analog havuz termometresine göre daha pahalıdır. Bütçenize uygun bir termometre arıyorsanız analog tiplerden satın almanızı öneririz.

 

Lazımbana’da Hangi Tip Havuz Tipi Termometreleri Bulabilirsiniz?

Lazımbana’da en uygun fiyatlı havuz tipi termometreleri bulabilirsiniz. Geniş kadranlı, yüzen tip, asılan tip ve analog havuz tipi termometreler en uygun fiyatlarla Lazımbana’da.