DEC A4 YAPIŞKANLI ÇERÇEVE ( ÖNÜ KAPALI KISA KENAR AÇIK ) 10 ADET

395,00 ₺

Ücretsiz Kargo

Stokta Yok

Sunum Dosyası

İş dünyasında rakiplere ve müşterilere iletilen dokümanlar iyi bir pazarlama aracıdır. Bu yüzden firmalar dokümanların ve yazışma evraklarının sunulmasında ve saklanmasında özel dosyalar kullanır. Sunum dosyası; tekliflerin, reklamların, broşür ve föylerin içine konulduğu, özel cep ve taşıma alanlarına sahip, gramajı kalın olan kâğıtlara basılan, farklı ebatlarda olan, genellikle kurumların reklam ve tanıtımlarında kullandıkları araçlardır. Firmaların yanı sıra bireylerde sıklıkla sunum dosyası kullanılırlar. 

Broşürlerin Kullanım Alanları

Broşürler; firmaların ürünlerinin ve hizmetlerinin tanıtımını yapmak için kullandıkları, ilk bakışta dikkat çekmesi gereken ürünlerdir. İlk bakışta dikkat çekmesi için iyi tasarlanmış, kağıt kalitesi yüksek ve sayfa düzenleri doğru olmalıdır. Broşürler bir nevi şirketlerin hizmetlerinden yararlanmanız için üzere hazırlanmış davetiyelerdir.

Sunum Dosyası Çeşitleri 

Dosyalar cep biçimine göre tek cepli, iki cepli, üç cepli dosyalar ve özel bıçak kesimli dosyalar olarak kategorilere ayrılabilir. Sunum dosyaları genelde klasik iki kapaklı tasarlanır ve bunun dışında en çok tercih edilen spiralli sunum dosyası türüdür. 

Dosyaya konulacak ürün adedi fazlaysa spiralli dosya tercih edilerek ürünlerin daha dik ve toplu durması sağlanır. Dosyaların sırt kısmının genişliği içerisine konulacak ürün adedine göre değişiklik göstermektedir. Sunum dosyaları ağırlıklı olarak kartondan imal edilseler de birçok çeşidi vardır. Mukavva, kuşe, deri veya plastik materyalden yapılan sunum dosyaları da mevcuttur.

Cepli sunum dosyası şirketlerin kullanmayı tercih ettiği, kullanım açısından pratik olmasının yanı sıra firmanın tanıtımı için de lazım olan ürünlerdir. Genellikle firmaların ürün tanıtımında veya müşterilerine teklif verirken kullanıldıkları cepli sunum dosyaları aynı zamanda etkili bir sunum aracıdır. 

Dosyalarda firmaların özel isteklerine göre tasarlanan özel cepler bulunur. Firmalar bu ceplere çeşitli dokümanları yerleştirebileceği gibi aynı zamanda kartvizit, kalem veya hesap makinesinden cdye kadar birçok ürün de yerleştirebilirler.  Cepler dosyanın tek kapağında olabileceği gibi iki kapağında da tasarlanabilir. 

Sunum dosyası boyutları ihtiyaca ve talebe göre farklılık göstermekle birlikte a3 sunum dosyası, a4 sunum dosyası ve a5 sunum dosyası boyutları genelde en çok talep edilen ölçülerdir. 22cm x 31cm standart sunum dosyası boyutlarıdır ve kâğıt ağırlığı 300gr, 350gr veya 400gr arasında değişkenlik göstermektedir. Sunum dosyası tasarımı ölçüleri ve cepli dosya ölçüleri şu şekildedir;

  • 30cm x 44cm
  • 31cm x 44cm
  • 31,5cm x 44cm
  • 32cm x 44cm
  • 32cm x 45cm

Baskıda kullanılacak kağıttan, diğer materyallere ve kullanılacak spiral adedine kadar bir çok Kriter Sunum dosyasının fiyatını belirler.

Şeffaf Dosya Nedir? 

Kullanışlı yapısı ile günümüzde sıkça tercih edilen poşet dosya transparan yapısı ile yazıların görünmesini sağlarken aynı zamanda dokümanları bir arada tutmaya yarar. Ofiste, evde, okulda sıkça kullanılırlar. Az yer kaplamaları ve pratik kullanımlarıyla arşivlemeyi hem estetik hem kolay hale getirirler.