Ürün Bulunamadı.

Diyet Kuru Köpek Maması Fiyatları

Köpek mamaları birçok firma tarafından üretilmektedir. Bu firmaların rekabetlerinden dolayı kuru mamalar birçok çeşitte karşımıza çıkmaktadır. Farklı formül ve içeriklerde üretilen köpek mamalarının en önemli özellikleri sağlıklı olması gerektiğidir. Katkı maddesi bulunan ürünler hayvanların çeşitli hastalıklara yakalanmasına ve alerjik durumlara girmesine sebep olacağı için dikkat edilmelidir. Özellikle kilo problemi bulunan köpeklerin yemesi gereken diyet kuru köpek maması tercih edilmelidir. Özellikle gelişim çağındaki köpek için seçilecek ürüne çok dikkat edilmelidir. Ürünlerin içerisinde ki etki maddeleri mutlaka araştırılmalıdır. Aynı zamanda köpeklerin de bünyeleri insanlar gibidir. Uzun süre uygunsuz koşullarda beklemiş ürünlerin yenilmesi durumunda zehirlenme meydana gelebilmektedir.

Köpekler İçin Farklı Mama Türleri

Dikkat edilmesi gereken durumlardan bazıları da diyet kuru mamaların saklama koşullarıdır. Bazı mamalar içerisindeki yiyeceklerin özlerinden dolayı kötü koktuğundan açıkta bırakmak hem köpeğinizi huzursuz edecek hem de ev içine yayılan koku nedeni ile sevilmeyecektir. Bundan dolayı her mamanın mutlaka kapalı ortamlarda ya da özel olarak üretilen kutularda kapalı halde tutulması gerekmektedir. Bunun dışında her köpeğin yaşına göre belirlenen ölçüde mama vermek hayvan sağlığı açısından önemli bir noktadır. Köpeklerin birçok cinsi doyduklarını anlamaz. Özel ölçü kapları kullanılarak doğru ve sağlıklı olan oranda vermek doğru olacaktır. 

Kuru Mamaya Alıştırılmalı

Köpekler yaş mamayı kuru mamaya oranla daha çok severler. Hem ağız hem diş sağlığı açısından kuru mama verilmeye devam edilmelidir.