Kyocera FS-1135MFP Çok Fonksiyonlu Lazer Yazıcı

67% 9.000,00 ₺

3.000,00 ₺

Ücretsiz Kargo

Stokta Yok

Dosyalar ve dökümanların saklanma ortamı artık dijital platform olarak düşünülse de bazı durumlarda yazıcı neredeyse hayat kurtaracak seviyede işlemlere imza atar. Farklı modelleri ve çeşitleri ile öne çıkan yazıcı modelleri, oldukça geniş bir ürün gamına sahiptir ve bunu açık bir şekilde piyasa genelinde hissettirmektedir. Lazer yazıcı, son zamanların en çok tercih edilen yazıcı modelleri arasında yer alır. Sahip oldukları özellikleri ile normal yazıcılardan farklı olan lazer yazıcı modelleri, yazdırma teknolojisinin son ürünleridir. 

Normal yazıcılar genelde sıvı mürekkep ile baskı yapar, ancak lazer yazıcılarda durum biraz daha farklıdır. Lazer yazıcılar, içinde toz formunda olan tonerler kullanır ve yazdırma işlemini bunlar ile yapar. Aynı zamanda kullanıcılar için birbirinden farklı avantajı da beraberinde getirir.yazı

Lazer Yazıcıların Avantajları Nelerdir?

Kullanıcılar için birçok avantajı aynı anda sunan lazer yazıcı modelleri, sahip oldukları işlevsel özellikleri ile çok fazla tercih edilir. Genel olarak incelemek gerekirse lazer yazıcılar ile gelen avantajlar aşağıdaki gibi sıralanabilir;

  • Lazer yazıcı baskı kalitesi diğer yazıcılara göre oldukça iyidir.
  • Ayrıca baskı hızı da normal yazıcılara oranla daha yüksektir.
  • Bunların yanı sıra tam dolu toner ile tam dolu kartuş arasında çıktı sayısı açısından fark vardır. Lazer yazıcılar tam dolu toner ile daha fazla çıktı alınmasına imkân tanır.
  • Diğer yandan lazer yazıcılardan alınan çıktılar tamamen kuru bir şekilde çıkar ve etrafa bulaşması gibi bir sorun teşkil etmez.
  • Lazer yazıcıların tonerleri kartuşlara göre çok daha pahalıdır ve bu nedenle lazer yazıcılar ile daha düşük maliyetlerde çıktı alınabilir.

Lazer Yazıcı Fiyatları

Lazer yazıcı fiyatları konusunda pek çok farklı fiyatlandırma ile karşı karşıya kalmak mümkündür. Bunun nedeni ise tam olarak yazıcıların kendi içinde sahip olduğu farklı özellikler ve sağladığı avantajlar olmaktadır. Bir lazer yazıcı fiyatı hesaplanırken öncelikle yazıcının sahip olduğu ve sunduğu avantajlar göz önünde bulundurulur. Bu yazıcıların fiyatları konusunda en etkili değişken renkli toner kullanımdır. 

Ağ yazıcısı olarak bilinen modelleri sadece USB bağlantısı olan modellere oranla daha yüksek fiyatlara sahiptir. Diğer yandan fiyatlara etki eden başka bir konu da fonksiyonel lazer yazıcı modellerinde ortaya çıkar. Yazıcı özelliğinin yanı sıra fotokopi, faks, çift taraflı yazdırma, fotoğraf baskısı ve tarayıcı özellikleri de olması lazer yazıcıların fiyatlarına önemli ölçüde değiştirir. 

Lazer Yazıcıların Normal Yazıcılardan Farkları

Normal yazıcılar ile lazer yazıcılar arasındaki fark ile olarak yazdırma teknolojisinde görülür. Çünkü normal yazıcılar sıvı mürekkep kullanırken lazer yazıcılar toz şeklinde olan tonerle ile yazdırma yapar. Ayrıca lazer yazıcıların baskı kalitesi normal yazıcılara oranla daha iyidir. 

Bunun yanında lazer yazıcıların kullandığı tonerler kartuşlara göre daha uygun fiyatlara sahiptir ve bütçe konusunda oldukça ekonomiktir. Tüm bu özellikleri ile lazer yazıcılar son dönemlerin en çok tercih edilen yazıcı çeşitleri arasında karşımıza çıkar.