Ürün Bulunamadı.

Akvartum ve Yavruluk Fiyatları

Akvaryumculuk, en güzel uğraşlardan biridir. Pek çok kişi için yaşamın gerçek anlamına dönüşen balık yetiştirme, sağlıklı balık yetiştirme konusunda bir yarışa dönüşebilir. Bu nedenle balıkların sağlıklı bir ortamda yetişmesi ile sağlıklı yavrular dünyaya getirmesi mümkün olur. 

Bu nedenle yavrulama döneminde balıkların, genel akvaryumdan alınmaları ve özel bir akvaryum da bu süreci geçirmeleri gerekir. Bu yenidünyaya gelen yavruların sağlıklı bir gelişim kazanması için oldukça önemlidir. Diğer balıkların saldırısı altında olmayacak olan anne balığın yavrularını büyütmesi mümkün olacaktır. 

Akvaryum seçimi, yavrular dünyaya gelmeden önce yapılmalıdır. Çünkü dünyaya geldikleri sudan ayrılan balıklar için yeni akvaryumun su değerleri birebir aynı da olsa tehlike oluşturur. 

Yavruluklar, su ve hava dönüşümünün kusursuz olduğu özel ürünlerdir. Akvaryum modelleri içindeki temiz dolaşım balık yavrularının hızlı gelişimi sağlar. 

Yavruluklar arasındaki bölmeler ve yavruluk üzeri tül ile kapatılmaktadır. Bu yüzden tüllerin hava ve su dönüşümüne olanak sağlaması gerekir. Aksi taktirde tül içinde kalan yavruların hayatı riske girecektir. 

Balık Ürünleri

Balıklar, beslenmesi zahmetsiz olduğu kadar keyifli hayvanlardır. Uzun uzun izlemenizin mümkün olduğu bu özel hayvan türü, evcil hayvanlarla aynı ihtiyaçlara sahiptir. Balık yemleri, her canlı organizma da olduğu gibi balıklarda da besleyici ürünler olarak günlük verilmelidir. 

Akvaryumda beslenen balıkların ihtiyaçları, listesinde yer alan diğer ürünleri de almış olmanız gerekir. Ürün listesine göz attığımızda;

Akvaryum dış filtre, 

İç filtre, 

Akvaryum kumu, 

Akvaryum taşları 

Karşımıza çıkan başlıca ihtiyaçlardır. Buna ek olarak beslenmelerini desteklemek için vitamin ve mineral takviyesine ihtiyaç duyarlar. 

Balıklar için ideal akvaryum boyutları

Yavruluk ve akvaryum seçiminde en önemli konulardan biri de akvaryum boyutlarıdır. Zira akvaryum ve yavruluk boyutları göz önüne alındığında ihtiyacı şekillendiren bir takım unsurlar devreye girecektir. Bu unsurlardan şüphesiz ilk ve en önemlisi beslenecek balık türüdür. 

Akvaryum seçerken beslenilmesi planlanan balık türünün dikkatli bir şekilde incelenmesi gerekir. Çünkü her balık türü bir arada yaşamayacağı gibi bazı balık türleri geniş alanlarda, yalnız kaldığında, bazı balık türleri de sıkışık ortamlarda strese girerek hastalanabilir. 

Akvaryuma bağlı balık ölümleri, arasında şüphesiz ilk sırada yer alan stres ve hastalıklar, doğru hazırlanmayan düzeneklerde sıklıkla görülür. Doğru bir düzenekte akvaryum boyutu, devir daim pompası gibi son derece önemli kriterler balık türünün ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik kullanılmalıdır. 

Yavruluk ihtiyacı balığın doğum boyutuna göre küçük olsa da balıkların hızlı gelişim gösterdiği düşünülürse ideal boyutların önceden hesaplanması, sık sık su değiştirme ya da akvaryum değiştirme sorununu ortadan kaldıracaktır. 

Akvaryumlar, balıkların sıkılmadan dolaşacağı yapıda hazırlanmalıdır. Bu nokta da iç aksesuarlar balık cinsine uygun seçilmelidir. Balıkların oluşacağı maksimum boyutlar göz önünde bulundurularak girinti ve çıkıntılar seçilmelidir. Çünkü son derece meraklı olan bu canlılar dar alanlara girmek isterken kendini yaralaya bilir.