Ürün Bulunamadı.

Mayonez Çeşitleri ve Fiyatları

Mayonez birçok yemeği ve salatayı süsleyen, kökeni Fransız mutfağına dayanan soğuk bir sos çeşididir. Çiğ yumurta sarısı ve bitkisel yağ karışımı ile evlerde bile kolaylıkla yapılabilinir.  Günümüzde büyük küçük birçok insanın sevdiği ve çokça tüketilen ürünlerin başında yer alır. Genellikle fastfood yiyeceklerin yanında tüketimi tercih edilir. İnsanlar tarafından fazlaca tüketilse de çok faydalı bir sos değildir. Her besin de olduğu gibi mayonezde kullanımında da ölçülü davranılmalıdır. Piyasada çok çeşit mayonez bulunmaktadır. Fabrikasyon ürünleri alırken hele de besinler söz konusuysa çok ama çok dikkat edilmelidir. Güvenirliğinden emin olunan ve sağlık bakanlığı denetiminden geçmiş ürünler tercih edilmelidir. Mayonezden vazgeçemeyen kişilere ise uzmanlar kendi mayonezlerini evde kendilerinin yapmasını önermektedir.

Sade Mayonez

Adından da anlaşılacağı üzere yumurta ve yağın birleşiminden oluşan mayonez çeşididir. İçerisine ekstra bir malzeme girmez. Hamburger veya köfte gibi fastfood ürünlere kendi tadını bozmadan lezzet katması amacıyla eklenir. En çok tüketilen mayonez çeşididir demek yanlış olmaz.

Acılı Mayonez

Acı sever mayonez tutkunlarının da unutulmadığını görüyoruz. Kimi insanlar acısız asla yemek yemezler. Üstüne bir de mayonez severlik eklenmişse bu ürün onların damak tadına hitap edecek cinstendir. Bol acılı olarak üretilmiştir.

Sarımsaklı Mayonez

Sarımsak Türk mutfağının olmazsa olmazları arasında yer alır. Kimileri kokusundan dolayı sevmese de birçok yemek de seve seve kullananlar da oldukça fazladır. Sarımsak sevenler de mayonez üretilirken unutulmamıştır. Sarımsaklı mayonez daha çok yoğurtlu salataları süslemektedir.