Ürün Bulunamadı.

Kalem Ucu Fiyatları

Özellikle okullarda ve çizim yapılırken kullanılan kalemler çeşit anlamında yüzlerce modele ev sahipliği yapar. Bu kalemlerden en rahat olanları ise uçlu denilen kalem türüdür. Bu kalemler ince yapısı sayesinde birçok kullanıcı tarafından sevilir. Uçlu kalemler üstten bastırılan bir mekanizma sayesinde içine koyulan ince çubuk şeklindeki kalem ucu çeşitleri dışarı çıkartılması sayesinde yazar. Ne kadar çok basılırsa uç o kadar çok dışarı çıkacaktır. Basılı tutulması durumunda ise uç komple düşer. Rahat kullanım için 1 ya da 2 kere bastırmak yeterli gelir. Kalem uçları kullanılacak yere göre farklı boyutlarda ve uzunluklarda olabilir. Bazıları kalınken bazıları çok incedir. İnce olanlar yazı yazmak için kalın olanları ise genellikle çizim yapmak için kullanılır. 

Kalem Ucu Kullanımı

Bu uçların elleri boyadığından dolayı kutularında saklanması tavsiye edilir. Aynı zamanda hassas olan yapıları nedeni ile kullanılacağı zaman kaleme dikkatli şekilde yerleştirilmelidir. Kalemlere üst ya da alt kısımdan yerleştirilebilinir. Kalem uçları uzun süre kullanım sağlamaz her biri ortalama 5 cm uzunluğundadır. Kalemlerin dışına taşmayacak şekilde tasarlanmıştır. 

Kalem Ucu Çeşitleri 

Kalem uçlarının kendi içinde ayrıştırılması için bazı kodlamalar yapılmıştır. Bu kodlamalar inceden kalına gidecek şekilde 0,5, 0,7, 0,9 şeklinde isimlendirilmiştir. Bu uçların uç kalınlığını ölçer. Aynı zamanda 2A, 2B ve bunun gibi birçok numaralandırma olan uçlar ucun ne kadar koyu yazacağı ile alakalıdır.