Gül Suyu 400 ml

40% 49,90 ₺

29,90 ₺

Ücretsiz Kargo

Yüz temizleme kremi ve sütü doğru cilt tipine göre seçilmesi gereken ürünlerdir. Sadece makyajı temizlemekle kalmayıp cilde bakım yaparlar. Yanlış ürün tercihi sonucun da cilt reaksiyon gösterebilir. Cildin üst yüzeyin de bulunan kiri yok etmekle kalmayıp cildin gerekli nemini karşılamaya da yardımcı olur. Temizleme sütleri cilt temizleme ürünleri olarak bilinen kozmetik ürünleridir fakat sadece makyajı çıkarmak için değil cilde masaj yaparak gerekli günlük bakımın da yapılmasını sağlamaktadır.

Yüz temizleme sütü nedir?

Yüz temizleme sütü kuru cilt tipine sahip kişiler tarafından çokça tercih edilen bir makyaj temizleme ürünüdür. Fakat yağlı cilt tipine sahip kişiler tarafından da kullanılabilir. Yüz temizleme sütünü ile yüz temizleme mendili arasındaki en büyük fark cildi temizlerken nem vererek cilde bakım yapmasıdır. Kuru cilt tipine sahip kişiler de makyaj temizleme suları kullanımı sebebiyle tahriş ve kuruluk görülebilir fakat yüz temizleme sütü içerik açısından nemlendirici barındırdığı için bu sorunu yaratmaz.

Yüz temizleme sütü nasıl kullanılmalıdır?

Ürün iki avuç içine koyularak uygulanabilir fakat hijyen acısından bu yöntem pek fazla tercih edilmemektedir. Avuç içerisine koyulan ürün cilde dairesel hareketlerle masaj yapılarak uygulanabilir. En iyi sonucu bir pamuk üzerine döküp masaj yapılarak uygulandığı takdir de verir. Eğer makyaj temizleyici olarak kullanılıyor ise bir iki dakika cildin her bölgesine bastırmadan uygulanarak cilt temizlenmelidir. Sonrasın da cilde bakım yapmak amacı ile bir pamuk yardımıyla ürün uygulanarak beş dakika kadar bekletilmelidir. Beş dakika beklenmesinin sebebi temizlenmiş cildin kurumadan bakımının yapıldığına emin olmaktır. Ürünün durulanmasına gerek yoktur ama kişi isteğine bağlı olarak ılık su ile durulanabilir. Gözenek problemi olanlar ise soğuk su ile durulama işlemini yapabilirler. Makyaj temizleme sütü her ne kadar cildi kurutmasa da kullanımı sonrasın da daha iyi bir etki almak için mutlaka nemlendirici kullanmak gerekmektedir.

Yüz temizleme sütünün faydaları nelerdir?

Cilde bakım yaparak temizliğini sağlamasının yanı sıra ciltteki gözenek problemlerini azaltmaya yardımcı olur. Sivilce ve siyah nokta oluşumunu en aza indirerek cildin daha sağlıklı bir görüntüye kavuşması için gerekli temizliği yapar. Makyaj temizleme ürünü olarak veya temizlenmiş cilde masaj yapmak için kullanılabilir. Genel olarak makyaj temizleme sütleri hafif yapılı ve alkol içermediklerinden cildi kurutmaz. Cildin üst yüzeyin de bulunan yağlanmaya bağlı parlama problemini yok eder. Yağlı cilt tipine sahip kişiler bu parlamadan kurtulmak amacı ile makyaj temizleme sütlerini tercih edebilirler.

Farkı alternatif yüz temizleme sütleri

Birçok farklı markaya ait farkı içerikli makyaj temizleme sütleri mevcut. Kimi ürünler yarattığı pürüzsüzlük hisseydi kimileri hafif yapısı ile dikkat çekmeyi başarıyor. Kişilerin ihtiyaçlarına göre yapabilecekleri birçok tercih seçeneği satışa hazır bekliyor. Nivea yüz temizleme sütü kullanıcılar tarafından oldukça sevilen bir üründür.

Yumuşak bir yapıya sahip olması bakımından ciltte herhangi bir reaksiyona sebebiyet vermeden cildi temizler. Cilde kazandırdığı nemin yanı sıra makyaj öncesi cildi temizlemek ve yumuşatmak için de tercih edilmektedir. Daha çok kuru cilt tipine sahiplerin tercihi olsa da normal ve yağlı cilt tipine sahip kişilerin de tercihleri arasında yer almaktadır. Neutrogena Temizleme Sütü Her cilt tipine uyum sağladığını iddaa eden ürün özellikle kokusu sebebi ile çok sevilerek tercih edilen ürünlerdendir. Uzun süreli yumuşaklık hissi her cilt tipine uyum sağlamasına yardımcı olmaktadır. Loreal üç etkili temizleme sütü özellikle hassas ve kuru cilt tipine sahip kişiler için üretilmiştir. Hafif yapısı sebebiyle ciltte herhangi bir tahrişe sebep olmaz.