Ürün Bulunamadı.

Katalitik Konvertör Nedir?

Katalitik konvertör, araç egzoz parçalarından çıkan zehirli gazların, havada temiz halde yayılmasını sağlar. Kullanılması zorunlu olan katalitik konventör, çevre kirliliğini azaltması bakımından oldukça faydalı bir üründür. Katalitik konvertör egzozun aldığı nitro asit, karbon monoksit ve hidrokarbon gibi zehirli gazları kimyasal reaksiyonla zehrinden arındırıyor. 

Benzinli ve dizel araçlarda bulunan katalitik konvertörler, iki şekilde görev yaparlar. Rediksüyon kataliti, rodyum ve platinyum kullanarak NOx emisyonunu düşürür. Oksidasyon kataliti de yanmamış olan karbon monoksiti ve karbonu alüminyum oksitlerle ve platinyumlarla reaksiyon sağlayarak birleştirir. Bu şekilde zehirli gazlar yok edilmiş olur. İçerisindeki kimyasallar yüksek sıcaklıkta aktif hale geldiği için katalitik konvertör soğuk halde çalışmamaktadır. Bu özelliklerinden dolayı motora yakın alanlara takılmaktadır. Kurşunlu benzin kullanımı katalitik konverteri olumsuz yönde etkilemektedir. Kurşun konvertör üzerindeki delikleri tıkayarak ürünün işlevselliğini düşürmektedir.

Katalitik Konvertör Fiyatları

Katalitiik konvertörlerin fiyatları aracın özelliklerine göre değişiklik gösterebildiği gibi konvertörin kalitesine göre de değişikliğe uğramaktadır. Yüksek kalitede üretilen katalitik konvertör çevre dostu özelliklerinden dolayı dünyada da Türkiye’de de kullanılması zorunlu olan bir üründür. Lazımbana, sizler için bu ürünleri bir kategoride bir araya getirmiştir. En uygun fiyat avantajlarıyla satın alabilirsiniz.

Katalitik Konvertör Arızası

Katalitik konvertör arızası farklı sebeplerle arızalanabilir. Filtre gözenekler tıkandığı zaman arıza oluşmuş olur. Kalitesiz yakıt kullanımı, düşük devirde araç kullanımı, yağ katkı oranı yüksek yakıtların kullanımı monolit gözeneklerinin tıkanmasına sebep olan bazı etkenlerdir. Bu gözeneklerin tıkanması katalitik konvertörün arızalanmasına sebep olmaktadır.