Ürün Bulunamadı.

Dudak kalemi kadınların makyajlarını daha vurgulu hale getirmek ve dudaklarında ton çarpıcılığını ön plana çıkartmak için tercih ettikleri makyaj ekipmanlarından birisidir. Dudak kalemleri her ne kadar küçük bir detay gibi görünse de dudakların hem kenar hatlarını belirlemede hem de dudak renginde uzun süre kalıcılık sağlamada ilk tercih edilen ürünlerden birisidir. Özellikle doğal ve daha dolgun bir dudak yapısı için kadınların en büyük yardımcısı dudak kalemleridir.

Doğru Dudak Kalemi Nasıl Seçilmelidir?

Dudak kalemi seçimlerinde öncelik olarak dudak kaleminin yapısına dikkat etmelisiniz. Piyasa da pek çok farklı markaya ait farklı kalitede ürünler yer almaktadır. Bu ürünler arasında özellikle yapı olarak dudaklarınızı ön plana çıkartan ve kolay sürülebilen dudak kalemleri ilk tercihiniz olmalıdır. Dudak kalemleri mutlaka dudağı dolgunlaştırıcı nitelikte olmalı ve dudağın dış hat yapısını belirginleştiren özellikler taşımalıdır. Yumuşak yapılı bir dudak kalemi hem dudaklarda kalın bir görüntü yaratmaz hem de sürülmesi daha kolay olur. Bu sebeple dudak kalemi seçimlerinde mutlaka ince uçlu ve yumuşak dokulu dudak kalemleri tercih etmelisiniz. Günlük olarak da kullanılabilen dudak kalemleri renk çeşitliliği açısından her ortama uyum sağlayabilmektedir. Hafif tonları tercih ederseniz günlük hayatınızda da dudaklarınızı daha dolgun ve çarpıcı gösterebilirsiniz.

Dudak Kalemlerinde Renkler

Dudak kalemlerinde renk çeşidi oldukça fazladır. Hafif tonlardan başlayan renkler genellikle pembe tonları ve koyu kırmızı tonlarına kadar ulaşmaktadır. Renk seçimleri dudak yapınızın ortaya çıkartılması açısından büyük önem taşımaktadır. Bu sebeple, dudak kalemlerinde bir renk seçimi yapacaksanız mutlaka o günkü makyaj tonuna da dikkat etmelisiniz. Özellikle dudak kalemi seçimlerinde ruj rengi büyük önem taşır. Ruj renginiz ve ruj tonu hangi tona sahipse mutlaka dudak kalemini de o tonda tercih etmelisiniz. Ruj ile dudak kalemi bir uyum içerisinde olursa dudaklarınız hem daha doğal hem de daha çarpıcı görünecektir.

Günlük makyaj için genellikle pembe rengin açık tonları tercih edilmektedir. Dudak kalemlerini pembe ve dudak rengine yakın tonlarda tercih ederseniz ekstra bir ruj kullanmanıza da gerek kalmayacaktır. Kadınların yaptığı en büyük hatalardan birisi ruj ile dudak kalemini farklı tonlarda seçmeleridir. Bu durum dudaklardaki doğallığın kaybolmasına neden olmaktadır. Bu yüzden dudak kalemi seçimlerinizde mutlaka ruj renklerini de dikkate almalısınız. Abartılı ve koyu renk makyajlarda ise daha koyu dudak kalemleri seçerek, dudakların yapısını ve hatlarını daha çok ön plana çıkartabilirsiniz.

Kaliteli Dudak Kalemleri

Dudak kalemi seçimlerinde daha doğal ve çarpıcı dudaklar için kaliteli ürün seçimine dikkat etmelisiniz. Özellikle, fiyat unsurunu bir kenara bırakarak, dudaklarınızda dolgunluk sağlayan ve makyajınızı tamamlayan dudak kalemleri uzun süre kolay bir kullanım sunacaktır. Bu sebeple, tercihlerinizde kaliteli ürünlere yönelmeye dikkat etmelisiniz.

Dudak kalemleri genel olarak makyaj ekipmanları arasında en uygun fiyatlı olan ürünlerdir. Piyasada 10 lira ile 50 lira arasında değişen fiyatlar ile kusursuz bir makyaj elde edebilirsiniz. Dudak kalemleri için kalite ilk tercihiniz ise mutlaka dudaklarda doğal hat görüntüsü sunan özellikteki dudak kalemlerinden faydalanmanız gerekir. Ayrıca, sürüş açısından kolay bir sürüşe sahip, ince uçlu ve uzun süre kalıcılık sağlayan dudak kalemleri hem günlük kullanımda hem de ağır makyajlarda size büyük avantaj sağlayacaktır. Kalite açısından size istediğinizi veremeyen dudak kalemleri dudaklarınızı doğal bir görüntüden uzaklaştırarak, kalıcılığını da düşürecektir. Bu sebeple, gün içerisinde sürekli dudak kalemi ile dudak hatlarını tazelemeniz gerekecektir. Bu durumların oluşmaması için kaliteli ve yapısı güçlü dudak kalemleri tercih etmelisiniz.