Ürün Bulunamadı.

Teknolojide yaşanan gelişmeler son zamanlarda farklı sektörlerde de etkisini göstermeye başlamış ve musluk modelleri de bilinenin dışına çıkarak farklı bir hal almıştır. Giderek yaygın bir hale gelen sensörlü musluk modelleri bunlardan sadece biridir. Kullanışlı ve avantajlı yapısı ile çok fazla tercih edilen sensörlü musluk çeşitleri, aynı zamanda geniş kullanım alanı ile dikkat çeker. Sensörlü muslukların bir ev içerisinde pek çok farklı alanda kullanılabildiğini söylemek mümkündür. Tabi bu sağladığı avantajlardan sadece bir tanesi olarak karşımıza çıkar.

Su sarfiyatını en aza düşüren sensörlü musluklar, birbirinden şık ve göz alıcı tasarımları ile piyasaya sunulan modeller arasında yer alır. İşlevsel bir yapıya sahip olmaları nedeniyle evler de dahil olmak üzere son zamanlarda pek çok farklı alanda kendine yer edinen sensörlü musluk modelleri, aynı zamanda fiyat konusunda da oldukça bütçe dostu bir seviyelerde satışa sunulur. Bu nedenle pek çok farklı alanda kullanıldıklarını söylemek mümkündür. Genel olarak kullanıldıkları alanla aşağıdaki gibi sıralanabilir;

Evler (mutfak, banyo, lavabo)

İş yerleri

AVM’ler

Okullar

Hastaneler

Turizme açık yerler

Diğer adıyla fotoselli batarya olarak da bilinen sensörlü musluklar, kullanıcıları için teknolojinin avantajlarından faydalanma imkanı sunan özel bataryalardır. Sağladığı avantajlar ile vazgeçilmez musluk modellerinden biri olma yolunda ilerleyen sensörlü lavabo bataryası modelleri, alışveriş merkezlerinden turizm beldelerinde hizmet veren özel mekanlara kadar birçok alanda kullanılmaktadır. Tabi bunların yanında ev ve iş yerlerinde de aşırı tüketimini önlemek amacıyla çok fazla tercih edilen musluk modelleri olarak karşımıza çıkar.

Fotoselli batarya modelleri özellikle şık ve modern tasarımı ile öne çıkar. Kullanıldığı alanlarda şık bir hava estirmeleri ve dekorasyon açısından pek çok alana uyum sağlamaları önemli avantajları arasında yer alır. Ayrıca her geçen gün su kaynaklarının tükendiği ve ülkemizin de ilerleyen yıllarda su sıkıntısı çekme ihtimali yüksek olması nedeniyle sensörlü bataryalar her kullanıcı açısından önemli bir konumdadır. Su tüketiminin en aza indirgeyen bu musluklar ile hem tasarruf yapmak hem de gereksiz su tüketiminin önüne geçmek mümkündür.

Fotoselli batarya özellikleri ile dikkat çeken musluk modellerinden biridir. Temizlenmesi oldukça kolay olan musluklar, çevirmeli ya da aç – kapa musluk modelleri gibi parçalı bir yapıya sahip olmadığı için temizlik sırasında hiçbir zorluk çıkarmaz. Aynı zamanda açık alanlarda tercih edilmesi de insan sağlığı ve kişisel hijyen bakımı açısından da önemli avantajlar sunar. Çünkü fotoselli bataryalar ellerin hassas sensör bulunan kısmına getirilmesi ile direkt olarak harekete geçer ve suyu serbest bırakır. Bu şekilde musluklara hiçbir şekilde dokunmadan ve temas etmeden elleri yıkamak mümkün olur.

Ayrıca fotoselli musluklar ihtiyaç anında suyu serbest bırakır ve ellerin sensör önünde olmadığı anlarda direkt olarak suyu keser. Bu şekilde gereksiz su kullanımı tamamen ortadan kaldırılmış olur. Bu durum aynı zamanda evlerde su faturalarının da önemli ölçüde düşüş göstermesinde etkilidir. Tam bir su tasarrufu yapan fotoselli musluk modelleri ile sadece bir aylık kullanımda ortaya çıkan fark gözle görülür derecede hissedilir.

Fotoselli batarya teknolojisi ile paralel doğrultuda giden ara musluklar, diğer adıyla zaman ayarlı musluklar olarak bilinir. Zaman ayarlı fotoselli bataryalar çalışma mantığı çok basit olan musluk modelleri olarak karşımıza çıkar. Kullanıcı tarafından belirlenen zaman aralığında çalışan bu musluklar da diğer sensörlü musluklar gibi aynı şekilde önemli ölçüde su tasarrufu ve hijyen sağlar. Ayrıca sağladığı avantajlar ile geniş bir kullanım alanı edindiğini söylemek mümkündür.