Ürün Bulunamadı.

Neredeyse hemen herkesin en sevdiği ve tükettiği tatlıların başında pasta gelmektedir. Bunları aksine pasta, özel günlerde yemekten en çok zevk alınan ve kutlamaların demir başı olarak bilinmektedir. Pasta denince, aklınıza binlerce değişik seçeneklere sahip krema dolgulu kekler gelir. Akıllarda kalan bu lezzeti, görsel şölen oluşturacak biçimde süslemesi de ayrı bir zevk veriyor. Bu seçeneklerin içinde çok değişik pasta kreması ve sos çeşitleri yer alır. Her damak zevkine hitap eden sos ve krema çeşitlerini paketlenmiş biçimde satın alabilirsiniz.


Pasta Malzemeleri ve Sos Çeşitleri 


Pasta genel olarak pişirilen kekin, farklı krema, sos ve yiyeceklerle süslenmesi sonucunda meydana gelen bir tatlı çeşidi olarak biliniyor. En eski yapılarında, pastalar ekmeklerin modifikasyonları olarak biliniyordu fakat artık günümüzde basit ya da ayrıntılı olarak çok çeşitli pasta türleri bulunur. 


Pişirme ve mayalama işlemleri yenilendikçe ve yeme alışkanlıkları değiştikçe, eski dönemlerde ekmek olarak bilinen pasta çeşitleri, geliştirilerek yerini lezzetli pastalara bırakmıştır. Yumurta ve tereyağı ile lezzetlendirilmiş Roma ekmeklerinden kıvamlı bir kek elde ederek, bugünkü lezzetli pastaların temeli atılmıştır. Pastaların büyüleyici ve masalsı dünyasının günümüzdeki kadar çeşitlenmesinin sebebi ise pasta kremaları ve soslarıdır.


Pasta Kreması Yapımı Nasıl Olmalıdır?


Lezzetli bir pastanın olmazsa olmaz malzemesi krema olarak bilinir. Yapımı basit olarak görünen bu lezzetin kıvamını tutturmak maharet ister. Şeker, un, yumurta, nişasta ve tereyağının birleşmesinden meydana gelen bu lezzeti yiyeceğe, pürüzsüz ve yoğun bir kıvam kazandırmak için iyice çırpmak gerekir. Tercihinize bağlı olarak vanilya, kakao ve diğer meyveli aromalarla zenginleştirilen kremaları çeşitli gıda boylarıyla da renklendirebilirsiniz. Kremaları evde hazırlamak için zamanı olmayan kişiler için ise paketlenmiş biçimlerde satılan alternatiflerde bulunur. İster hazır alın isterseniz de evde kendiniz hazırlayın, kremalar hem göze hem de damağa hitap eder. 


Pasta Kreması Çeşitleri Nelerdir?


Dünya mutfağında en çok tercih edilen pasta kreması çeşitlerinden biri de buttercream olarak biliniyor. Özellikle kapkek süslemelerinde sıklıkla kullanılan bu krema, tereyağı ve pudranın sürekli çırpılmasından meydana gelir. 


Pastalarda en çok kullanılan bir diğer kream çeşidi ise ganajdır. Ganaj, genellikle çikolatalı pasta yapımında kullanılır. Sıcak olana kadar mikrodalgada ağır kremayı kaynatıp ardından parçalanmış bitter çikolatayı ilave eder ganaj elde edilir. 


Dünya mutfağında ve Türk mutfağında en çok tercih edilen krema çeşitlerinde bir diğeri ise krem şanti olarak bilinir. Pasta ve diğer tatlı süslemelerin yanı sıra tek başına da kullanılan krem şanti, yumurta ve şekerin pürüzsüz bir kıvam elde edilene kadar çırpılması sonucu meydana gelir. Mutfakta zaman geçirmekten hoşlanmayan ve kolay çözümlerden tercih etmeyi seven kişiler için toz ve sprey kıvamında kremalar bulunur. 


Pasta Nasıl Süslenir?


Pasta süslemek, adeta masal veya hikaye yazmak gibi tamamen gerçekleştiren bireyin hayal gücüne ve el maharetine dayanıyor. Masalsı hikayeler oluşturacak kadar yaratıcı süslemeler elde etmek için şeker hamuru, krema, şekerlemeler, soslar ve diğer pasta malzemelerine gereksinim duyarsanız. Genellikle pasta kreması, harika şekilde yapabilmek için krema torbası, pompası ve onlara bağlı gereçlere sahip olmanız gerekir. Geri kalan tüm süsleme sizin hayal gücünüze kalmış. 


Şeker hamuruyla, birbirinden değişik objeler yaparak pastanızı süsleyebilirsiniz. Pasta süslemeleri için internette yapılan pasta örneklerinden de ilham alabilirsiniz. Pasta yapmayı ve süslemeyi seven kişilerden yaratıcı fikirler alarak en özel günlerinizde el emeği pastalarınızın görkemiyle herkesi şaşırtabilirsiniz. Sevdiklerinizi ve şeref konuklarınızı etkileyecek pasta süslemelerine imza atmak için birbirinden değişik pasta kreması ve soslarına kategori kısmından ulaşabilir, istediğiniz ürünü kolaylıkla satın alabilirsiniz. Bunların yanı sıra pasta kreması ve sos fiyatları, ürünün kalitesine, markasına ve paket içeriğine göre farklı fiyat aralıkları gösterir.