Ürün Bulunamadı.

Enerji İçeceği Fiyatları

Bu içecek yetişkinler tarafından kullanılan ve içildiği andan itibaren yarattığı fiziksel ve bazı durumlarda zihinsel etkilerinden dolayı tercih edilen gazsız veya gazlı içeceklerden biridir. Yüksek oranda kafein içerir. Bunun dışında birden fazla bitki özü aynı zamanda amino asitler ile tatlandırılmıştır. İçinde bulunan kafein ve şeker dolayısı ile uzun süre ve aşırı kullanımda sağlık açısından tehlikeli durumlar oluşabilmektedir. 

Enerji İçeceği Kullanım Miktarı 

Enerji içeceği çeşitleri kendi başına ya da başka içecekler ile karıştırılarak kullanmak mümkün olmaktadır. Fakat alkol ile karıştığı durumlarda etkisi beklenenin üstünde olmaktadır. Yoğun hayatların arasında, spor yaparken kullanılan enerji içeceklerinin yüksek oranda enerji verme durumu ileri düzey kullanımlarda risk oluşturur. Bir orta boy enerji içeceğinin içinde 7 küp şeker bulunmaktadır. Bu durumdan dolayı çocuklara asla verilmemelidir. Gelişimleri ve ileri derece hassas olan bünyelerini bozmamak için dikkat etmek çok önemlidir. 

Enerji İçeceğinden Sonraki 1 gün 

10. dakikada kan dolaşımı ve kalp hızı artar, 45. dakikada tam etki görünür kan basıncı artar, 1 saat içinde vücut kendini yorgun hissetmeye başlar, 6 saat içinde etkisini kaybetmeye başlar, 12 saat içinde içilen enerji içeceğinin kafein’i tamamen tükenmiş olur, 12 saatten sonra ki 12 saatte baş ağrısı, kabızlık, yorgunluk gibi etkiler görülebilir.  Uzun süren kullanımlardan kaçılmalı ve kalp, damar ve karaciğer rahatsızlığı olan hastalar tarafından asla tüketilmemelidir.