Ürün Bulunamadı.

Fırın, evlerin ve restoranların vazgeçilmez ürünlerinden birisi olup kullanım amacına ve kullanım yerine göre farklı donanımlara sahip olan beyaz eşya kategorisindeki ev eşyalarıdır. Bu eşyalar miniden ankastreye, mikrodalgadan ocaklı modellere kadar birçok çeşidi bünyesinde barındırır. Fırın alırken önemli olan bu ürünün nerede kullanılacağıdır. Ev için alınan ürünler genelde mutfak dizaynına göre ya da konulacağı yere göre seçilirken cafe ve restoranlarda kullanılan fırınlar özelliklerine bakılarak seçilmelidir. Evlerde kullanımı en yaygın olan fırın modellerinden birisi mini fırındır.

Mini fırınlar sıcaklık derecesi ve pişirme süresi ayarlayarak çalıştırılır. Fırınların içinde kendilerine ait tepsiler kullanılacağı gibi ızgara üstünde başka sıcağa dayanıklı fırın kapları ve bor camlar da kullanılabilmektedir. Et yemekleri, ızgaralar, hamur işleri ve sulu yemekler için kullanılabilen mini fırınlarda biri altta diğeri üstte olmak üzere iki adet ızgara vardır. Bu ızgaralar yemeğin pişme durumuna göre aynı anda ya da ayrı ayrı ısıtılarak çalıştırılabilir. Fırınların bir çoğunda zaman ayarı özelliği mevcuttur. Bu sayede yemeğin başında durmadan da zamanı geldiğinde fırının kapanmasını sağlayarak yemeğinizi pişirebilirsiniz.

Fırınların Kullanımı ve Teknik Detaylar

Mutfaklarda son yıllarda ankastre ve gömme beyaz eşya teknolojisinin gelişmesi ile fırınların da şekilleri ve görünüşleri değişmiştir. Temelde benzer teknik özelliklere sahip olan fırınlara ek olarak fan özelliği getirilmiş ve fırın içinde oluşan yemek buharının ve gazın içeriden uzaklaştırılarak yemeği daha hızlı pişirmesi amaçlanmıştır. Turbo da denilen bu özellik mini fırınlardan ziyade daha büyük fırın modellerinde mevcuttur. Bu fırınların üst kısmı set üstü ocak şeklinde dizayn edilmiş olup her iki ihtiyaca yönelik olarak kullanılabilir. Fırınlar sadece yemekleri pişirmek için değil ısıtmak, kurutmak ya da buzlu bir ürünün buzunu çözdürmek için de kullanılabilir. Bu amaçlar için kullanılan ve normal ızgaralı fırınlardan çok farklı bir teknoloji ile sahip olan mikrodalga fırın ise evlerde yerini alan bir diğer fırın türüdür. Fırın alırken ihtiyaca yönelik olması ve kullanım amacına uygun olması tercih yapmak açısından önemlidir.

Enerji Sınıfı ve Yüksek Performans

Fırınlar yüksek ısıda çalışan beyaz eşyalar oldukları için elektrik sarfiyatları diğer ürünlere göre daha fazladır. Bu sebeple enerji sınıfının yüksek olması, yani alınan fırının A+, A++ ya da A+++ sınıfında olması önemlidir. Fırınların kısa süre içinde ısınıp soğuması da sizi zamandan ve dolayısı ile de elektrikten tasarruflu kılacak parametrelerden biridir. Bu noktada fırın içindeki ızgaraların sayısı ve yerleşimi çok önemlidir. Aynı zamana fırının çalışabildiği programlar, fanının bulunup bulunmaması da çalışma performansını ve yemek pişirme süresini etkilemektedir. Fırınların ısı derecesi, zaman ayarı ve ızgara ısıtma seçenekleri dışında çalışmasını engelleyen başka bir etmen bulunmamaktadır. Bu sebeple alınacak fırının mini fırın, mikrodalga ya da ocaklı fırın gibi türünün belirlenmesi sonrasında markalar ve modeller arasında fiyat karşılaştırılmasına gidilebilir.

Servis Hizmetleri ve Garanti Süresi

Satışı yapılan fırın ürünleri hem üretici firma tarafından hem de satılan web sitesi tarafından garanti altındadır. Garanti şartları ve süresi ise firmalara göre değişkenlik gösterebilir. Ürünleri satın almadan önce bu sürenin ne olduğu ve ürünün garanti şartları firmadan detaylı olarak öğrenilebilir. Yetkili servislerin bulunduğu il ve ilçeler firmadan alınarak her hangi bir arıza olması durumunda da direkt olarak servis ile görüşme sağlanabilir. Fırınlar satın alınırken kendi segmentindeki ürünlere göre fiyat avantajı, kullanım kolaylığı ve uzun süreli garanti hizmeti sağlayan ürünler tercih edilebilir.