Ürün Bulunamadı.

Araç ön paneline monte edilen araba göstergesi sürücülerin trafik esnasında güvenle hareket etmesini sağlar. Aracın mevcut durumunu takip etmeye olanak veren oto gösterge paneli aracın denetleme sistemidir. Hız göstergesi, hararet göstergesi, yol mesafesi, far göstergesi, devir anı, yakıt durumu ve motor yağı gibi gerekli göstergeler aracın ön kısmında ki panelde yer alır.

Direksiyonun arka üst kısmında yer alan ön panel göstergesi aynı zamanda çekilen el frenini, ortalama hızı, yakıt tüketimini, yağ miktarını vb. özellikleri içerebilmektedir. Bilgisayarlar sayesinde toplam süreyi hafızaya alarak sürücüye aktaran göstergeler ön panelin en önemli parçasıdır. Sürücü ön panelden araç ile ilgili tüm bilgileri öğrenebilir.

Araç Gösterge Sistemlerinin Önemi

Trafikte tedbirli olmak ve anlık olarak aracın mevcut durumunu öğrenmek için araç gösterge sistemine ihtiyaç vardır. Aracın farklı noktalarının hangi durumda olduğunu gösteren ve tek tek kontrol etmeyi önleyen bu sistemler size keyifli bir sürüş yaşatır. Araç dijital gösterge sistemi araçta meydana gelen arızayı ön panelden sizlere aktararak gerçekleşebilecek kazaların önüne geçer. Özellikle bu göstergelerin sağlam ve sorunsuz olduğu sık sık gözlenmelidir, bakımları yaptırılmalıdır. Farklı birçok açıdan kolaylık sağlayan araç gösterge lambaları araç arıza tespitinde ve tedbirinde kullanılır.

Araç Gösterge Çeşitleri

Oto gösterge çeşitleri arasında en çok saat gösterge, yağ göstergesi, vakum gösterge ve turbo gösterge bulunmaktadır. Araç için gerekli olan tüm detayları buradan görebilirsiniz. Aracın yağı bitmek üzereyse ya da yağın son durumunu öğrenmek için bu panele bakarak bilgi alabilirsiniz. Bu sayede teknik sorunlar nedeniyle meydana gelebilecek bir kazanında önüne geçebilirsiniz. Aracın modeline göre değişiklik gösteren araç gösterge çeşitleri ihtiyaç duyulduğu halde araca monte edilmektedir. Gösterge paneli ikaz ışıkları olarak akü sarj, fren, hararet, motor yağı basıncı, emisyon, kızdırma bujisi, hava yastığı, emniyet kemeri, düşük yakıt göstergesi, lastik basınç sensör ışığı ve kapı ikaz ışığı yer almaktadır.

Araba Gösterge Fiyatları

Aracın durumu hakkında sürücüyü bilgilendiren gösterge paneli fiyatları değişken yelpazesi ile farklı aralıklarda seyretmektedir. Fiyatı belirleyen araç gösterge modeli yapıldığı malzemenin materyaline göre değişiklik gösterir. Uzun ömürlü ve kaliteli alternatiflerin tercih edilmesi aracınız için en doğrusu olacaktır. Aracın marka ve modeline göre yapacağınız gösterge paneli seçimi istediğiniz görünümlere uygun olarak araca monte edilebilmektedir. Aracınızı modifiye etmek isterseniz turbo özelliklere sahip göstergeler tercih edilebilir.

Araç gösterge modelleri için arabanıza uyum sağlayacak görünüme sahip gösterge çerçeveleri aracın yüzünü değiştirmeye yeter. Araç görseline önem veren kişiler farklı renk seçeneklerine sahip bu çerçeveleri araçları için kullanabilirler. Sitemizde araba göstergesi kategorisinde 3’lü yan direk takometre, devir göstergesi, gösterge kadran halka seti, krom halka seti gibi birbirinden farklı ürünler yer almaktadır.