Ayata Turuncu Futsal Hentbol Voleybol Salon Ayakkabı

278,90 ₺

Ücretsiz Kargo

Stokta Yok

Voleybol Ayakkabısı sporcular ve hayatlarından sporu eksik etmeyenler için giyim ve aksesuar seçimleri dâhil olduğu spor branşı alanında büyük bir etki ve önem yaratıyor. Dışarıdan bakıldığında genellikle el performansının daha çok göz önüne çıkıyor olması büyük bir yanılgıdır. El performansının sporcuya katkısı olduğu gibi ayak ve bacakların rahatlığı da sporun daha verimli geçmesinde önemli bir etkendir. Voleybol son derece hareketli ve esneklik gerektiren bir spordur elbette sizin enerjinizi tüketmenizi en aza indirgeyecek spor ayakkabılarından destek almanız gerekir. Voleybol gibi sporlarda pür dikkat ve konsantre olunması, bir saniyenin bile büyük bir önem teşkil ettiği spor dallarında, sporcunun ve kullanıcının saatler boyu ayağından hiç çıkmayan spor ayakkabısının kalitesi ayakkabı seçiminde büyük bir rol oynuyor.  Voleybolda sporcunun ayak ve bacaklarının esnek olması gerektiği gibi aynı zamanda ayaklarının itme ve çekiş gücüne maruz kaldığı ortadadır. Voleybolda hem koşmak, zıplamak ve eğilme gibi çeşitli hareketlerin olduğu durmak bilmeyen ve yoğun enerji gerektiren bir spordur. Bu yüzden gerek blok hareketlerinin gerekse smaç vuruşlarda zıplayış gerektiren ani hareketlerde ayakkabının sporcuya izin vermesi ve destekliyor olması gerekir. Bundan dolayı ayakkabı tabanlarının oldukça esnek olması çok önemli bir konudur,  aksi taktirde sert bir tabana sahip olan ayakkabı sporcuya gereksiz bir efor kaybettirerek sporuna odaklanmasını ve performansının düşmesine yol açacaktır.

Voleybol Ayakkabısının Özellikleri

Birçok kumaş malzemesinin kullanıldığı, içinde derinin de olduğu voleybol ayakkabısında fileli dış materyal kullanılması ve sporcular tarafından tercih edilmesi yaygın bir durum oluyor. Fileli tekstil malzemesiyle üretilen ayakkabılar; ayakkabının nem dengesini koruyup, ayakkabıya nefes aldırarak ayağın spor esnası boyunca serin kalmasını sağlarken sporcunun kendi performansına dikkat kesilmesi açısından önemli bir unsur oluyor.

Sporun devamlılığı için dış tabanın önemli olduğu kadar sporcuya destek ve dayanıklılık konusunda alt taban ve iç tabanların da önemi büyük bir rol oynamakta. Voleybol sporunda düşmeler ve zıplayışların getirdiği zemine sert çarpmalar nedeniyle spor ayakkabısının tabanlığı özellikle topuk kısmı yumuşak ve darbe emici bir özelliğe sahip olması beklenen ve önem gerektiren dinamikler arasında oluyor. Ayakkabının tabanlığında dikkat edilmesi gereken bir diğer unsur zemin üzerinde ayakkabının kaymasını engelleyecek türden bir malzemeden imal edilmiş olması gerekmektedir.

Voleybol esnasında oynarken ayakkabının bir diğer önem gerektiren unsuru da hafiflik oluyor. Özellikle smaçlarda bu özelliğin faydaları ön plana çıkıyor. Bunun için oldukça hafif bir getirisi olan Eva tabanlar sporcuya eşsiz bir fayda sağlıyor.

Her zaman ayakkabının ayağa hem ön ve arkada iyi oturmasına dikkat ettiğimiz gibi aynı zamanda ayakkabının dış, ayağın üstünü saran kumaş da ayağı tam olarak kavrayıp sarmalıdır.

Voleybol Sahası Farklılığın Ayakkabı Seçimindeki Etkileri

Elbette sporcunun kişisel öncelikleri de ayakkabı tercihinde değişkenlik gösteriyor olduğu gibi yaptığı spor branşının getirdiği öncelikler ve sporun beklediği performanslar da azımsanamayacak derece önem teşkil ediyor. Voleybolda ; Voleybol sahası dış, açık hava mekanlarında örneğin çimlerde, kumsalda da oynanacağı gibi kapalı, parke ve kauçuk zeminler de oynanabilen seçenekleri olan  bir spordur. Kumsal Voleybolunda çıplak ayakla oynanırken kapalı mekanlar da ise oynanıyor olan zemine uygun olacak dış ve iç tabanlığa sahip bir ayakkabı seçimi gerekiyor. Seçilecek olan spor ayakkabısının değdiği yüzey yani spor performansının gerçekleşecek olacağı platformun hangi tür zeminden oluşacağı da önemli ve atlanılmaması gereken bir diğer konu.  Kapalı iç mekanlarda oynanan voleybol sahalarında kauçuk gibi zeminin kaygan yapısını ayakkabıyla ilişiğini kesen malzemeler kullanılıyor. Böylece sporcunun olası düşme, kayma, ayak burkulması gibi tehlikeli durumları önlüyor oluyor.