Ürün Bulunamadı.

Ferace Nedir?

Ferace, Osmanlı imparatorluğu zamanında anadolu’da yaşayan kadınların dışarıda giydikleri uzun elbiseye benzeyen giyim ürünüdür. Tesettür giyim eski tarihlerden beri olan ve gelişen moda trendlerine göre şekillenen ürünleri barındırmaktadır. En köklü bilinen tesettür giyim ürünü feracedir. Hatta çarşaftan bile eski olması ile bilinir. Kadınlar için üretilen modellerinin yanı sıra erkeklere özel tasarlanan modeller de vardır. Ancak ismi merdane olarak anılır. Günümüzdeki modern dizaynları ile birlikte her yaştan kadına hitap eden modelleri bulunmaktadır. Stil sahibi kadınların en sık tercih ettiği tesettür giyim ürünlerinden biridir. Gece ve gündüz kullanımına özel tasarlanan modeller ile şıklığınıza şıklık katacak ve tarzınız ile göz dolduracaksınız. Feraceler kıyafetin üzerine dış giyim ürünü olarak tercih edilirler. İç göstermeyen kumaş yapıları sayesinde rahatlıkla kombinlenirler. 

En Ucuz Ferace Nerede Satılır?

Ferace her yaştan kadının tercih edebileceği her bütçeye uygun olan bir üründür. Şık tasarımlarıyla göz dolduran ferace fiyatları bütçe dostudur. En ucuz ferace modelini arıyorsanız mutlaka Lazımbana’ya göz atmanızı öneririz. Bu tesettür giyim ürünü günlük kullanıma ve gece kullanımına göre tasarlanmış farklı modellere sahiptir. Gece kullanımı için tercih edebileceğiniz modeller tüllü, taşlı ve işlemeli pek çok detaya sahiptir. Gece için tasarlanan ferace modellerinin fiyatları daha yüksektir. Ferace fiyatları 100 ₺’den başlayarak 1.000 ₺’ye kadar sunulan modellere sahiptir. Her zaman en uygun fiyatları sunan Lazımbana’da çeşit çeşit farklı renk ve model seçeneklerine sahip modelleri bulabilirsiniz.

Ferace Nasıl Giyilir, Nasıl Kombinlenir?

Feraceler dört mevsimde de giyilebilen, vücut hatlarını saklayan dini giyime uygun aynı zamanda da son derece şık ürünlerdir. Zaman ve mekandan bağımsız olarak dilediğiniz ferace modelini tercih edebilirsiniz. Yazlık, kışlık ve gece modellerinin kumaşı ve tasarımları birbirinden farklıdır. Seçilen elbiseye göre ferace modeli de uygun şekilde kombinlenmelidir. Ancak yazlık feraceler elbise formatında oldukları için diğer kıyafetlerle uyumu olup olmaması aranmaz. Kışlık ve abiye modellerinde dış giyim ürünü şeklinde kullanıldığı için altına giyilen kıyafetler, takılar ve ayakkabılar önemlidir. Birlikte şık bir kombin oluşturmaları bu nedenle önemlidir. Pantolon boyunu ayak bileğinden biraz daha kısa seçerseniz daha modern çizgide bir şıklık elde edersiniz.


Ferace modellerinin çoğunda uzunluk ayak bileğine kadar uzanmaktadır. Bu nedenle ayakkabı kombinde çok önemlidir. Ferace altına giyeceğiniz etek boyu hemen hemen birbiri ile aynı boyda olmalıdır. Etek yerine tunik veya pantolon takımları da tercih edebilirsiniz. 


Tarzını yansıtabilecek spor ferace, kot ferace, yarasa kol ferace gibi pek çok farklı model üretilmektedir. Spor bir görünüm elde edebilmek için kotların üzerine veya bileğin biraz yukarısında biten pantolonlarla kombinlenebilir. Klasik veya abiye bir görünüm için ışıltılı modelleri tercih edebilirsiniz. Eşarp veya şal seçiminiz daha düz ve parıltısız bir görünüme sahip olmalıdır. Bu sayede istenilen denge yakalanmış olacaktır. 


Ayakkabı seçiminin daha da önemli olduğu kıyafet modelidir. Bilekte biten uzunlukta kumaşı özellikle tam olarak ayakkabılara vurgu yapmaktadır. Seçtiğiniz ürün modelinin tarzına göre spor, loafer, oxford gibi ayakkabı modellerini tercih edebilirsiniz. Babet veya topuklu seçimler de hemen hemen her tarza uygun olacaktır.

Pardesü ile Arasındaki Fark Nedir?

Pardesü de ferace de dış giyim ürünü olarak tercih edilmektedir. Görünümleri birbirlerine benzerlik gösterseler de yapısı gereği farklar bulunmaktadır. Pardesüler daha dar ve vücut hatlarını belli eden yapıya sahiptirler. Daha canlı renk ve desenlere sahip olan pardesüler daha dikkat çekicidirler. Yaka yapıları da birbirlerinden farklıdır. Perdesülerde gömlek yaka ve hakim yaka gibi tasarımlar varken feraceler sıfır yaka olarak üretilmektedirler.