Ürün Bulunamadı.

Dünya Tarihi Kitapları ve Fiyatları

Dünya tarihi konusu zamanda bir yolculuktur dersek de yanlış bir ifade olmayacaktır. Dünya tarihi ilk insan topluluklarından buyana savaş, göç, din, ticaret gibi insanla ilgili olan neredeyse her konuda bizlere bilgi sunan araştırma alanıdır. Dünya tarihine yönelik çalışmalar ve araştırmalar insanlara kitaplar, tezle, makaleler gibi yazılı ürünler aracılığı ile sunulmaktadır. Bunların en yaygın olanları ise hiç şüphesiz bu alanda basılmış olan kitaplardır.

Ünlü Liderleri Anlatan Kitaplar

Kendi ülkeleri için vermiş oldukları kurtuluş mücadeleleri dünyaya mal olmuş liderler vardır. Ülkeler arası yapılmış olan savaşlar ve antlaşmalar çoğu zaman dünyayı da yakından ilgilendirmiştir. Ülkemiz açısından değerlendirecek olursak bu kategoride Mustafa Kemal Atatürk adına yazılmış çokça eser bulunmaktadır. Bunun yanında birçok Osmanlı padişahının da hayatının kaleme alındığı tarih kitaplarını da görmekteyiz.

Savaşları Konu Edinen Kitaplar

Kimi savaşlar bir ülke için kurtuluş olsa da aynı savaş başka bir millet için yıkım olmuştur. Savaşların kazandırdığı zaferler de kayıplar da aradan ne kadar zaman geçerse geçsin asla etkisini kaybetmemiştir. Günümüzde çoğu zafer hala destan niteliğinde kuşaktan kuşağa aktarılmaktadır. Savaş konulu kitaplarda da dünya üzerindeki milletlerin geçmişine dair birçok değerli tarihi bilgi işlenmektedir.

Toplumları Ele Alan Kitaplar

Bu kitaplarda ise seçilen bir toplumun dili, dini, gelenekleri, dünden bugüne bütün varoluşu ele alınır. Örneğin Mısır tarihi, Bizans Tarihi, Türk tarihi gibi genel başlıklar altında konu edinilen toplum hakkında çok değerli ve geniş bilgilere ulaşmak mümkündür.