KESKAR ULTRASONİK KALORİMETRE MBUS 2022

7% 1.400,00 ₺

1.300,00 ₺

Ücretsiz Kargo

SERES MEKANİK KALORİMETRE 2022

7% 1.050,00 ₺

975,00 ₺

Ücretsiz Kargo

Stokta Yok

Isıtma, Soğutma Yedek Parça

Gelişen teknoloji sayesinde ısıtma ve soğutma sistemleri insan yaşamının hemen her alanında kullanılır hale gelmiştir. İnsan yaşamına sağladığı konfor sebebiyle yaşamın vazgeçilmez bir parçası haline gelen bu sistemler,

·         Bina ısıtma

·         Kullanma suyunun ısıtılması

·         Katı yakıtlarla çalışan özel kazanların çalışması

·         Ev ve binaların soğutulması

·         Enerji sistemlerinin programlaması gibi işlemlerin yapılabilmesine olanak sağlamaktadır.

Isıtma ve soğutma sistemlerinin üretiminde ana gaye, yaşam alanlarındaki iç hava koşullarını belirli bir düzeyde tutabilmek ve insanların yaşamlarını konforlu bir şekilde sürdürebilmesi adına tüm alanlarda temiz hava ihtiyacını karşılamaktır.

Isıtma Sistemleri

Isıtma sistemleri denilince ala ilk gelen cihazlar, kat kaloriferi, kombi, brülör, boyler, su ısıtıcıları ve kazanlardır. Isıtma sistemleri insan yaşamının her alanında kullanılmaktadır. Fabrikalar, atölyeler, ev ve işyerleri, kafe, restoran, ibadethaneler, spor salonları gibi yaşamın en aktif olarak sürdüğü alanlarda ısıtma sistemi kullanılmaktadır.

Kat kaloriferi: gerek konutlarda gerekse iş yerlerinde bağımsız bir bölüme döşenmek suretiyle sadece döşenmiş bulunduğu bölgeyi ısıtan kaloriferlerdir. Kişiye özel kullanım imkânı sağlaması sebebiyle kullanıcıların enerji tasarrufu yaparak önemli kazançlar sağlaması mümkündür.

Kombi: kombiler kat kaloriferi olarak işlevlerini sürdürürken, aynı zamanda kullanıldığı alandaki sıcak su ihtiyacının karşılanmasını da sağlayan küçük kalorifer kazanlarıdır. Neredeyse tüm ev ve işyerlerinde kendisine kullanım alanı bulan kombiler, yaşam konforunu ve kalitesini artıran cihazlardır.

Brülör: yakıtın hava ile optimum oranda karıştırılarak kontrol altında tam olarak yanmasını sağlayan ısı sağlayıcı cihazlardır. Özellikle fabrikalar, endüstri tesisleri, toplu konutlar vb gibi yerlerde kullanılmaktadır. Sıvı, gaz ve katı yakıtlarla çalışabilen brülör çeşitleri mevcuttur.

Boyler: insanların toplu olarak yaşadığı yerlerde sıcak su tüketiminin karşılanması adına kullanılan ısıtıcı sistemler boyler olarak adlandırılmaktadır. Fabrika, kışla, oteller ve hastane gibi yerlerde kullanılmaktadır.

Soğutma Sistemleri

Soğutma sistemleri de ısıtma sistemleri gibi insan yaşamının daha konforlu bir şekilde sürdürülmesi amacıyla üretilen gereçlerdir. İnsan yaşamının her alanında kullanılan soğutma sistemleri, klimalar, chillerler, fancoil ve hava koşullandırma sistemleridir.

Klima: ısıtma, soğutma, nem kontrolü ve hava değişimi gibi amaçlara yönelik olarak kullanılan klimalar, herhangi bir ortamda konfor şartlarının kısa sürede oluşmasına olanak sağlayan cihazlardır.

Özellikle ev, ofis gibi alanlarda kullanılarak yaygınlaşamaya başlayan klima sistemleri, günümüzde devasa boyutlara sahip kapalı alanların ısıtma ve soğutmasında da kullanılmaktadır.

Chiller: ısıyı bir kaynaktan alarak bir başka kaynağa transfer eden enjeksiyon soğutma sistemleridir. Kompresör, kondanser, genleşme vanası ve evaporatörler gibi parçalardan oluşan Chiller,  su soğutmalı ve hava soğutmalı olarak iki farklı modele sahip bulunmaktadır.

Fancoil: temel çalışma prensibi içerisinde sıcak su bulunduğunda sıcak, soğuk su bulunduğunda ise soğuk üfleyen cihazlar fancoil olarak adlandırılmaktadır. Bu tür cihazlar, üflemeyi içerisinde yer alan fan sayesinde yaparlar. İçerisine giren akışkanın kılcal borulardan geçmesi esnasında, boruların arkasında bulunan fan üfleme yaparak ortam da ihtiyaç duyulan hava dengelemesini sağlar.

Fancoil cihazları 2 borulu ve 4 borulu yapıdaki iki farkı modelde kullanıma sunulmaktadır. İki borulu fancoiller ısıtma veya soğutma işlemlerinden sadece bir tekini yapabilirken, 4 borulu olarak tasarlanan fancoil, hem ısıtma hem de soğutma işlemini aynı anda yapabilmektedir.

Isıtma ve Soğutma Sistemlerinde Yedek Parça Temini

Gerek ısıtma, gerekse soğutma sistemleri, insan yaşamının hemen her alanında kendisine yer bulmuş durumdadır. Bu sebeple tüm sistemler ile ilgili yedek parça temini oldukça bol ve uygun fiyatlarla kullanıma sunulmaktadır. Bu tür sistemlere ait yedek parça temini genellikle cihazların yetkili servisleri ve distribütörleri vasıtasıyla müşteri kullanımına sunulmaktadır.