Sürmene El Yapımı Sıyırma Bıçağı Doğrama Bıçağı Sürmene Bıçakları

342,82 ₺

Ücretsiz Kargo

3 Lü Sürmene Bıçak Seti

780,08 ₺

Ücretsiz Kargo

Bıçak Bileme Makinası Elmas Bıçak Bileyici

50% 39,19 ₺

19,59 ₺

Stokta Yok

Adını Trabzon’un Sürmene ilçesinden alan Sürmene bıçak, kaliteli işçiliğin birinci sınıf kalitedeki çelikle buluştuğu bir üründür. Günümüzde profesyonel aşçılar tarafından da tercih edilen bir bıçak türü haline gelen Sürmene bıçağı, geniş kitleler tarafından kullanılmaktadır. Balık yağı ile birlikte su verildiği için muadillerinden farklı kaliteye sahip olan Sürmene bıçağı, kesme ve diğer işlemlerde üst düzey performans ortaya koymasıyla popülerlik kazanmıştır. Aynı zamanda kullanım koşullarına dikkat edildiğinde, bir ömür boyunca ilk günkü performansını gösteren Sürmene bıçağı, günümüzde farklı model ve çeşitlerle piyasaya sürülmektedir. 

Bıçak sanayisinde önemli bir üne sahip olan Sürmene bıçağı çeşitleri, mutfak ve aşçılık alanında pek çok farklı işlemde kullanılabilmektedir. Kullanıcısına büyük kolaylık sağlayan Sürmene bıçağı modelleri, bu sayede yurt dışında bile aşçılar tarafından tercih edilebilmektedir. Birinci sınıf kalitedeki çelikten imal edilen bu bıçaklar aynı zamanda kaliteli ve hissiyatı yüksek gül ağacı saplarıyla hem şık hem de kullanışlıdır. Siz de mutfak işlerinizde kesme ve diğer işlemlerde çok sağlam bir yardımcıya ihtiyaç duyuyorsanız, bıçak gerektiren işlerinizde kaliteli ve kullanışlı Sürmene bıçağı modellerini tercih edebilirsiniz.

Sürmene Bıçağı Nedir?

Türkiye’nin bıçak üretim sanayisinde yarattığı dünyaca ünlü bir marka haline gelen Sürmene bıçağı, Trabzon’un Sürmene ilçesinde yaklaşık 70 yıl öncesinde başlayan üretim serüveninin bir ürünüdür. Bıçak sanayisiyle ünlü bu ilçede üretilen birinci sınıf kalitedeki çelik bıçaklar, sadece Türkiye’de değil aynı zamanda dünyanın dört bir yanında adını sık sık telaffuz ettirmeyi başarmış bıçak çeşitleridir. Üretiminde balık yağı ile birlikte su verilerek işlemden geçen Sürmene bıçağı, bu sayede ünlü olmasını sağlayan keskinliğini her zaman muhafaza edebilmesini sağlamaktadır. 

Bilindiği üzere bıçak üretiminde kullanılan hakiki balık yağı, bıçağın keskin olmasını sağlayan en önemli kriterlerden biridir. Gerçek Sürmene bıçağı yapımında balık yağı ile birlikte su verilmesi gerekmektedir. Son yıllarda giderek popülerlik kazanan bu bıçaklar, hem el yapımı hem de fabrikasyon üretim şeklinde imal edilebilmektedir. Mühim olan Sürmene bıçağının üretiminde dikkat edilmesi gereken temel şartların uygulanmasından geçmektedir. Dolayısıyla hakiki Sürmene bıçağına sahip olmak için güvenilir firmalardan veya markalardan satın almak yeterli olmaktadır. 

Sürmene Bıçağı İşlevi Nelerdir?

İyi bir Sürmene bıçağı üzerinde, malına ve bıçağın kalitesine güvenen firmaların ibaresi işlenmiştir. Üzerinde hiçbir marka ve standart belgesi işlemesi olmayan Sürmene bıçaklarının kaliteli olmadığını söylemek mümkündür. Bu yüzden Sürmene bıçağı satın alırken işlemeli ve markalı ürünleri tercih etmeniz önerilmektedir. Öte yandan Sürmene bıçağı kullanımı, her amaç için kullanılabilen çeşitlere sahiptir. Sürmene bıçak modelleri arasında her türlü mutfak işlemi ihtiyacı için tercih edilebilen seçenekler bulunmaktadır.

Özellikle kurbanın başını kesmek veya diğer işleri yapmak için ayrı ayrı modellere sahip Sürmene bıçağı çeşitlerini görmek mümkündür. İyi bir Sürmene bıçağı, kalitesi ve kullanışlı oluşuyla kasabın acemiliğini kapatacak tasarıma sahiptir. Kafa kesme işlemlerinde ayrı, deri soyma işlemlerinde ayrı tasarım özelliklerine sahip Sürmene bıçağı modelleri tercih edilmelidir. Kasapların kullandığı ve özellikle kurban kesiminde tercih edilecek bıçakların sahip olması gereken özellikler bulunmaktadır. Buna göre iyi bir kurban bıçağının sapı kaliteli ahşaptan veya gerçek kemikten imal edilmiş olmalıdır. Çünkü sapı bu şekilde olan kasap bıçakları, hem elde kaymayı önlemekte hem de daha sağlam bir tutuş imkanı tanımaktadır. 

Siz de ihtiyacınız olan Sürmene bıçağı modelleri arasından kullanım amaçlarınıza en uygun modelleri tercih ederek, işlerinizi profesyonel seviyede gerçekleştirebilirsiniz. Gerek kurban kesimi olsun, gerek kasaplık ve şarküteri işlemleri dışında standart mutfak işlemleri olsun Sürmene bıçağı kullanarak en ideal sonuçlara zorlanmadan ulaşabilirsiniz. Kasabın ayıplarını örten ve daha kaliteli işçilik yapmasını sağlayan Sürmene bıçağı çeşitlerini, güvenilir markaların geniş ürün yelpazeleri içinde bulabilirsiniz. Her bütçeye ve işlem ihtiyacına uygun şartlara sahip Sürmene bıçağı çeşitlerini bulmak sanıldığı kadar zor değildir.

Orijinal Sürmene Bıçağı Nasıl Anlaşılır? 

Günümüzde müşteri memnuniyeti odaklı hizmet sunarak piyasadaki Sürmene bıçağı arzına cevap veren güvenilir markalar bulunmaktadır. Son yıllarda Türkiye’de ve dünyada giderek artan sahteciliğe karşı, kaliteli ve orijinal Sürmene bıçağı kullanabilmek için marka algısına dikkat etmek elzemdir. Üzerinde isim hakkı ve logo hakkı bulunduran gerçek Sürmene bıçağı modellerini tercih etmek, orijinal Sürmene bıçağı kullanmak isteyenler için her zaman en etkili çözümdür. 

Piyasada pek çok taklidi ve çakması bulunan Sürmene bıçağının orijinal olanını ayırt etmenin bazı önemli noktaları bulunmaktadır. Gerçek Sürmene bıçağını hangi firmadan satın alırsanız alın, üzerinde mutlaka logo ve ibaresi olmasına dikkat etmeniz gerekmektedir. Türk Standartları Enstitüsü’nün ibaresi olan TSE kısaltması yer almayan Sürmene bıçağı modellerinin orijinal yani hakiki Sürmene bıçağı olmadığı görülmektedir. Bu yüzden mutfak işlerinizde etkili çözümlere ulaşmak için hakiki Sürmene bıçağı kullanmak istiyorsanız bu kriterlere mutlaka uyum sağlamanız ve göz önünde bulundurmanız tavsiye edilmektedir. 

Sürmene Bıçağı Fiyatları 

Özellikle son yıllarda Türkiye’nin her yerinden yoğun ilgi gören Sürmene bıçakları, birbirinden farklı üreticiler tarafından piyasaya sunulmaktadır. Gerek kasap ve şarküteri işiyle uğraşanlar olsun gerekse de kendi evinde kullanım için Sürmene bıçağı modelleri arasından seçim yapmak isteyenler olsun, her koşulda en çok tercih edilen bıçakların başında sürmene bıçakları gelmektedir. Güvenilir kullanımı sayesinde istenilen kesme veya diğer işleri yapma işlemlerinde kolaylıklar sağlayan Sürmene bıçakları, orijinal üretim olduğunda piyasadaki taklitlerine göre daha yüksek fiyatlardan satılmaktadır. 

Bilindiği üzere her bıçak çeşidinde olduğu gibi popüler olan Sürmene bıçaklarının da birden fazla çeşidi bulunmaktadır. Kaliteli Sürmene bıçakları birinci sınıf kalitedeki çelikten imal edildiği için fiyat seçenekleri de buna göre değişiklik göstermektedir. Ayrıca Sürmene bıçağı fiyatları üzerinde belirleyici olan bir diğer kriter de bıçağın boyutlarıdır. Büyük ebatlardaki Sürmene bıçağı çeşitlerinin fiyatları, küçük ebatlarda üretilen modellere kıyasla daha fazla olabilmektedir.

Sürmene Bıçağı Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler 

Kaliteli ve orijinal Sürmene bıçaklarının kullanımı bazı hususlara dikkat etmeyi beraberinde getirmektedir. Sürmene bıçağının uzun süreli kullanımında bile ilk günkü keskinlik performansını alabilmek için özenli ve dikkatli kullanılması önemlidir. En çok tercih edilen Sürmene bıçağı modelleri arasında çeliği dövme çelikten üretilen modeller yer almaktadır. Gerek dövme çelikli Sürmene bıçağı modelleri olsun gerek sapı gül ağacından imal edilen modeller olsun hiçbir bıçağın bulaşık makinesine atılarak yıkanmaması gerekmektedir. 

Sürmene bıçaklarının en büyük düşmeni bulaşık makineleridir. Çünkü bulaşık makinelerinde ideal temizlik elde edilmesi için su sıcaklığı seviyesi çok yüksek derecelere çıkmaktadır. Yüksek sıcaklıktaki kaynar su da sürmene bıçağı çeliğine ciddi zararlar vermektedir. Son yıllarda Türkiye’nin her yerinden yoğun ilgi gören kaliteli ve orijinal sürmene bıçaklarının temizliği konusunda, kullanıcıların bu hususa dikkat etmeleri tavsiye edilmektedir. Sürmene bıçağının elde yıkanması, yıkandıktan sonra yine bileme işleminin de elde yapılması çok önemlidir. Bu sayede Sürmene bıçağı ömürlük kullanım özelliğine sahip olabilmektedir. Siz de bu koşullara dikkat ederek Sürmene bıçak çeşitlerini kullanırken hem ideal keskinliği hem de kullanım ömrünü elde edebilirsiniz.