Alkollü Radyatör Ve Soğutma Sistemi Temizleyici

20% 490,00 ₺

391,02 ₺

Ücretsiz Kargo

Isıtma Beyni Çeşitleri ve Fiyatları

ECU veya ECM olarak da tanımlanan araç ısıtma beyni özellikle de dizel motor sistemine sahip olan araç modellerinde kullanılır. Birçok özellikleri bulunmasının yanı sıra 2019 yılında en uygun fiyat tarifesinden satışa sunuluyor. Isıtma beyninin işlev süreci otomobil motor sisteminin ve hava şartlarının soğuk olmasına bağlı olarak uzayabilir veya kısalabilir. Araç ısıtma beyninde dikkat edilmesi gereken temel ayrıntı ikaz butonunun pasif konuma geçmeden araç motorunun aktif edilmemesidir. Aksi durumda uzun süreli olarak marşa basılması beraberinde araç aküsünün boşalmasına neden olacaktır.

Araç motorunun kontrol edilmesinde ve yönetilmesinde en önemli göreve sahip olan ısıtma beyin sistemi bu sayede motor sisteminin tüm işlevinin devamlı bir şekilde kontrol edilmesinde, tüm parametrelerin hesaplanmasında rol üstlendiği ve bu yönde de değişkenleri ayarlayabilme özelliğine sahiptir. Isıtma beyin sistemi özellikle de aracın frenleme konusunda aracın kilitlenmeden durmasını sağlayan ABS mekanizması ile doğrudan ilişkisi bulunuyor. Bu sayede araç sürücüsü tarafından fren sistemine basıldığında ısıtma beyin sistemi tarafından sık aralıklar dâhilinde hidrolik gönderiyor. Bu sayede doğrudan ABS mekanizmasını devreye sokarak aracın kilitlenmesini engeller.

Isıtma Beyninin Türleri

Araçlarda yer alan birçok ürünlerde olduğu gibi ısıtma beyninde de birçok farklı türler söz konusudur. Araç ısıtma beyin türleri kullanımı oldukça pratiktir. Bu sayede araç modeliniz için uygun ısıtma beyin sistemi satın alarak kolayca uygulanabilirsiniz. Profesyonel araç servisleri tarafından da tavsiye edilen araç ısıtma beyin sistemi aracınızda olmazsa olmazlar listesinde yer alıyor.