Dambıl Seti 8 Kg X 2 Set

601,00 ₺

Ücretsiz Kargo

Stokta Yok

Dambıl setleri sağlığına ve dış görünüşüne önem veren her bir birey için önemli bir spor aletidir. Spor yaparken kas kütlenizi artırabilmek için ağırlık çalışmak gerekir. Dambıllar kas kütlesinin artması için düzenli olarak kullanılmalıdır. Dambıllar oldukça dayanıklı bir yapıya sahiptirler. Bu yüzden dambıl seti alarak uzun vadede kullanabilir ve form tutabilirsiniz. 


Dambıl setlerini isterseniz evinize isterseniz ofisinize götürebilir hiç dışarı çıkmadan sporunuzu yapabilirsiniz. Kolay tutulan yapısı ve çoklu renk alternatifleri sayesinde hem kadınların hem de erkeklerin tercih ettiği bir üründür. Günümüzde yaygınlaşan spor anlayışı sayesinde farklı farklı ürün alternatifleri ortaya çıkmıştır. Önceden sadece erkeklere özel üretilen bu ürünler artık kadınlara, gençlere ve hatta yaşlılara özel halde sunulmaktadır. Bu yaş grupları ve cinsiyetlere göre ürünler ergonomik yapısı sayesinde kullanımı son derece kolaylaştırmakta ve herkesi spor yapmaya teşvik etmektedir.


Dambıl setlerini satın alırken toplam kaç kilogram ağırlıktan ve kaç parçadan oluştuğuna dikkat ederek satın almanızı öneririz. İster başlangıç seviyesinde olun isterseniz ileri seviye bir sporcu olur ihtiyacınıza göre dambıl seti modelleri bulabilirsiniz. İçi kum dolu dışı plastik veya kauçuk kaplamalı dambıl seti modelleri bulunduğu gibi döküm dambıl setleri de satılmaktadır. İleri seviye bir sporcu iseniz döküm dambıl seti almanız daha uzun vadede kullanmanıza olanak sağlayacaktır. 


Dambıl setlerini kullanırken ellerinizin aşınmaması ve belinizin zorlanmaması adına ağırlık eldiveni ve ağırlık kemeri kullanabilirsiniz. Bu sayede olası sakatlıkların önüne geçebilirsiniz. 

Satın Alırken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Dambıl setleri spora merakı olan kişiler için olmazsa olmaz bir üründür. Evde spor yapmayı tercih eden biriyseniz dambıl seti alarak performansınızı artırabilirsiniz. İster evde kullanım için isterseniz de spor salonunuz için dambıl seti alıyor olun dikkat etmeniz gereken belli başlı noktalar bulunmaktadır. 


Dambıl setleri genel olarak içerisinde birkaç farklı ağırlığa yer verir. Buradaki en önemli nokta dambıl setinde kaç parça ürün olduğu ve ne kadar ağırlığa sahip olduğudur. Bu ana faktörün dışında dikkat etmeniz gereken birkaç püf nokta bulunmaktadır. 


Dambıl seti alırken dikkat etmeniz gereken noktalar;

  • Set içerisinde kaç adet dambıl olduğu,

  • Eğer setiniz plaka ağırlıklara sahipse plakalarla kaç farklı ağırlık kombinasyonu oluşturabileceğiniz,

  • Ürünün ergonomik yapısı ve dayanıklılığı,

  • Ürünü ne kadar süre için kullanmayı hedeflediğiniz ve bu sürede size yetip yetmeyeceği,

  • Sakatlanmamak için ağırlıklarını dilediğiniz ölçüde değiştirip değiştiremeyeceğiniz


gibi faktörler dambıl seti alırken dikkat edilmesi gereken noktalardır. Bu faktörlere dikkat ederek daha sağlıklı seçimler yapabilir ve aldığınız ürünlerden memnun kalırsınız.

Set Halinde Dambıl Almak Avantajlı Mıdır?

Ağırlık çalışmaları düzen ve tekrar isteyen çalışmalardır. Vücudun kas gelişiminin devam edebilmesi için ağırlıkların kademeli olarak artırılması gerekir. Tekli dambıl almayı tercih ederseniz seviyeniz ilerledikçe sürekli olarak dambıl satın almanız gerekecektir. Aynı zamanda vücudun farklı bölgelerindeki kas grupları farklı ağırlıklara ihtiyaç duymaktadır. Örneğin; kol kası çalışırken kullandığınız ağırlık sırt veya omuz bölgesi için ağır kalabilir. Bundan dolayı farklı bir ağırlık kullanmanız gerekir. Aksi takdirde aynı ağırlıkla kendinizi zorlayabilir hatta sakatlanabilirsiniz. Alacağınız setin içerisinde farklı ağırlıklar olacağı için ihtiyaç duyduğunuzda ağırlığı artırabilir ve çalıştırdığınız bölgeye özel farklı ağırlıklar kullanabilirsiniz. 


Tekli dambıllar setlere göre daha ucuz gözükebilir fakat ihtiyaçlarınızı karşılayabilmek için birden fazla dambıl almanız gerecektir. Tek tek farklı ağırlıklara ödeyeceğiniz para toplamda bir setin maliyetinden daha fazla olacaktır. Bu açıdan uzun vadeli düşünerek dambıl seti almanızı öneririz. 

Dambıl Seti Çeşitleri Nelerdir?

Dambıl setleri üretildikleri malzemelere göre farklılıklar göstermektedir. Bu farklar performansınıza etki edeceği gibi ürünün dayanıklılık süresinde de etkilidir. Alaşımlı metal ve döküm dambıllardan oluşan dambıl setleri en kaliteli ve uzun ömürlü ürünlerdir. Bu dambıl setleri aynı zamanda daha az yer kaplamaktadır. 


Dambıl setlerinin bazılarının içerisinde kum yer almaktadır. Bu setlerin dış yüzeyinde kaplamalar bulunmaktadır. Bazı modellerde kauçuk kaplama varken bazıları plastikten yapılmaktadır. Bu kaplamalar kullanılan malzemenin kalitesine göre daha hızlı ya da daha yavaş kaplaması aşınabilir. Dambıl setlerinin tasarımları farklı olsa da estetik açıdan daha ön plana çıkar modeller bulunmaktadır.


Dambıl seti çeşitleri yapı olarak ikiye ayrılmaktadır. Birisi bar ve ağırlık plakaları ile ayrı ayrı satılan setler, diğeri ise bütün şekilde üretilen setlerdir. Bar ve plakalardan oluşan setlerin en büyük avantajı iki kolu aynı anda çalıştırabilmektir. Aynı zamanda ağırlık plakalarını birbiriyle farklı şekilde kombinleyerek istediğiniz ağırlığa sahip olabilirsiniz. Ağırlık barının kısa veya uzun seçeneklerinin olması yapmak istediğiniz harekete bağlı olarak değişiklik yapma imkanı sunar. Dambıl setlerindeki ağırlıkları birbirleri ile kombine edemezsiniz. Fakat vücudunuzun tek bölgesini çalıştırmak istediğinizde ihtiyacınız olan ürün standart dambıl modelleri olmaktadır. Örneğin tek kolunuzu çalıştıran bir hareketi uygulamak için bar ve plakadan oluşan ağırlıkları kullanamazsınız. Bu durumda tekli dambıl satın almanız gerekir.


Her iki dambıl çeşidinin de sunduğu farklı özellikler vardır. Vücudun hangi bölgesini nasıl çalıştırmak istediğinizle alakalı olarak hem ağırlık plakalarından oluşan barlı setlerden hem de standart dambıl setlerinden alabilirsiniz. Böylece antrenmanınızı en iyi verimle gerçekleştirmiş olursunuz.

Dambıl Seti İçin En İdeal Ağırlıklar Kaç KG?

Dambıl setleri için en ideal ağırlık kişiden kişiye, yaşa ve cinsiyete göre değişmektedir. Dambıl setinde ağırlıklarına göre alternatifler oluşturabilmek önemlidir. İdeal ağırlığı zamanla antrenman yoğunluğunuza ve dayanıklılığınıza göre ayarlamanız daha doğru olacaktır. Eğer spora yeni başlayan biriyseniz daha düşük ağırlıklarla kendinizi denemeniz ve zamanla yavaş yavaş ağırlık eklemeniz önemlidir. Bu yüzden dambıl setinde önemli olan sizin için ayarlanabilir ağırlıkların olmasıdır.


Genellikle piyasada 5 kg dambıl seti, 10 kg dambıl seti, 20 kg dambıl seti gibi modellerin yanı sıra daha yüksek ağırlığa sahip 40 kg dambıl setleri bulabilirsiniz. Spora yeni başlayan biriyseniz ağırlıkları düşük tutarak başlamanız da fayda vardır. Bir anda çok ağır dambıllara yüklenmek hareketi yanlış yapmanıza ve sakatlanmanıza neden olabilir. En ideal ağırlığı bulabilmek için kendi gücünüzü ve ne kadar sıklıkla idman yapacağınızı göz önünde bulundurmalısınız.

En Popüler Dambıl Seti Markaları Hangileridir?

Piyasada en popüler dambıl seti markaları arasında delta ve new line markaları bulunmaktadır. New line dambıl seti ve delta dambıl setlerinde pek çok farklı kombinasyon oluşturabileceğiniz ağırlık çeşitleri bulunmaktadır. Delta ve New Line markaların sunduğu ürünlerin bazılarında kendilerine ait taşıma çantaları ve dambıl standları da bulunmaktadır. Lazımbana’da en kaliteli markaları bulabilir ve hemen satın alabilirsiniz.

Setlerin Fiyatları Ne Kadar?

Dambıl setleri yapıldığı malzemeye ve içerisindeki parça sayısına göre değişmektedir. Ağırlık miktarı arttıkça setlerin fiyatları da yükselmektedir. İhtiyaçlarınız doğrultusunda parça sayısına göre daha uygun fiyatlı ürünleri tercih edebilirsiniz. Bir çift olarak satın alabileceğiniz gibi 15 ve daha fazla parçaya sahip setler satılmaktadır. Bu setlerin fiyatları genel olarak 35 ₺ ile 500 ₺ olarak değişmektedir. Lazımbana’dan ihtiyacınıza uygun tüm dambıl seti modellerini en uygun fiyatlarla satın alabilirsiniz.