Gub G-85 Bisiklet Motorsiklet Gidon Telefon Tutucu Kaydırmaz Meta (543020272)

13% 319,48 ₺

278,81 ₺

Ücretsiz Kargo

Stokta Yok

Motosiklet yağmurluk modelleri, motosiklet kullanımı esnasında özellikle soğuk ve yağışlı günlerde sürücü açısından konfor sunar. Bunun dışında bazı giyim eşyaları sayesinde soğuk günlerde üşümemeyi, ıslanmamayı sağlayabilirsiniz. Bu giyim eşyaları arasında en önemlilerinden biri motor yağmurluğudur. Doğru bir yağmurluk seçildiği takdirde, bu giysiyi uzun süre kullanabilir ve kullanım esnasında gereken performansı elde edebilirsiniz.

Motosiklet Yağmurlukları Nasıl Özelliklere Sahiptir?

Motosiklet kullanımı için tasarlanan yağmurluk modellerinin, diğer yağmurluk çeşitlerine göre çok daha geniş korumalı olması gerekir. Çünkü sürüş sırasında yağmur, aracın hızı da hesaba katıldığında rüzgarla birlikte çok daha yoğun bir olumsuz etki meydana getirmektedir. Bu durumdan korunabilmek için tasarlanan yağmurluğun kesinlikle su geçirmeyen kumaşlardan üretilmesi esastır. Aynı zamanda sert rüzgarların etkisini kesebilmek için gerek yağmurluğun ön kısmının kapanış şekli gerekse kumaşın özellikleri buna uygun olmalıdır.

Ancak kumaşın kesinlikle hava geçirmeyen bir özelliğe sahip olması da istenen bir durum değildir. Hava geçirmeyen kumaşlar, cildin nefes almasına engel olur. Böylelikle sürüş sırasında aşırı terlemek, sürücülerin konforunu olumsuz etkiler. Satışa sunulan motosiklet yağmurluğu yalnızca üst kısımdan oluşabileceği gibi bazen iki parça halinde de üretilmektedir. Bu durum yalnızca üst gövdenin değil, bacakların da yağmurdan korunmasına yardımcı olacaktır. Sürücüler tercihlerine göre bu her iki modeli de değerlendirebilirler.

Motosiklet Yağmurluğu Nasıl Seçilmelidir?

Motosiklet yağmurluk modeli seçilirken öncelikle sürücülerin kendi beden ölçülerine göre bir seçim yapması önerilmektedir. Bazen daha koruyucu olması ve sürüş esnasında rahat hareket etmeye imkan vermesi gibi nedenlerle, beden ölçüsünden daha büyük bedenler tercih edilebilir. Ancak bunun doğru bir seçim olduğundan bahsetmek mümkün değildir. Motosiklet kullanımı sırasında sürekli hareket halinde olmak, büyük bedendeki bir yağmurluğun sürekli olarak kaymasına ve rahatsızlık vermesine sebep olacaktır.

Ayrıca bu rahatsızlığı gidermek adına motor kullanırken sürücünün yağmurluğunu düzeltmeye çalışması, beklenmedik kötü durumlara, kazalara sebep olabilir. Yani yağmurluğun bedene uygun olarak seçilmesi, bu konudaki ilk kriterdir. Aynı zamanda daha estetik duracağını düşünerek, küçük bedenlerde yağmurluk almak da sakıncalı durumları ortaya çıkarmaktadır. Yağmurluğun kol kısımlarından sıkması, sürücünün manevra yapabilmesi için son derece kısıtlı bir ortam meydana getirecektir. Tüm bu bilgiler göz önünde bulundurularak ne beden ölçüsünden daha büyük, ne de daha küçük bir yağmurluk kesinlikle alınmamalıdır. Bir diğer önemli kriter de, bu yağmurlukların kaliteli ürünler olmasıdır. Çünkü normal zamanlarda kullanılan yağmurluklardan çok daha fazla yağışa ve rüzgara maruz kalan bu ürünlerin, belli bir sağlamlığı içermesi gerekmektedir. Ayrıca motosiklet açık havada kullanılan bir araç olduğundan yoldan sürekli olarak çamur sıçraması, yağmurluğun belki her giyişte kirlenmesi kaçınılmaz olabilir. Bu nedenle kolay yıkanıp temizlenebilen, bu yıkamalardan yıpranmayan, kir tutmayan ürünlerin seçilmesi tavsiye edilmektedir.

Motosiklet Yağmurluklarının Fiyatı Kalitesini Etkiler Mi?

Motosiklet aksesuarları arasında bulunan motor yağmurluğu söz konusu olduğunda akıllara hemen bu ürünün çok pahalı olması gerektiği düşüncesi gelmektedir. Ancak bu tamamen yanlış bir algıdır. Bir ürün çok pahalı olduğu halde, gereken kaliteye sahip olmayabilir. Veya orta bir fiyata sahip olduğu için kalitesiz olacağını düşündüğünüz bir ürün, tam aksine gereken özellikleri tam olarak yansıtabilir. Dolayısıyla ürün fiyatı, kalitenin bir göstergesi olmamalıdır. Bu ürünlerin fiyatları üretildikleri kumaşlara, modellere ve markalara göre değişkenlik göstermektedir. Bir yağmurluk seçiminde öncelikle ürünün sahip olduğu nitelikleri incelemek, size doğru bir seçim yapmayı sağlayacaktır. Bahsedilen tüm bu üstün performansı yansıtan yağmurlukları, bu kategori altında en uygun fiyat avantajları ile satın alabilirsiniz.