Ürün Bulunamadı.

Odunlu Semaver Fiyatları

Odunlu semaverler çay keyfini en güzel şekilde yaşatan araçlardan bir tanesidir. İçerisinde yer alan kömür ocağı sayesinde suyu odunla ya da kömürle ısıtırlar ve çay demlenmesini sağlarlar. Halk arasında sobalı çaydanlık olarak bilinen odunlu semaver çeşitleri sayesinde oldukça lezzetli çaylar elde edilir. Bu ürünler genelde pirinç ya da bakır gibi materyallerden üretilirler ve görünüşleri de çay keyfine apayrı bir hava katar.

Odunlu Semaver Çeşitleri 

Odunlu semaver modelleri kendi aralarında belli başlı kıstaslara göre ayrılıyorlar. Üretildikleri malzeme, semaverdeki musluk sayısı, semaverin sahip olduğu su kapasitesi ya da baca tipi gibi kıstaslara göre çok farklı modeller üretiliyor. Odunlu semaverler tek musluklu olabildikleri gibi çift musluğa da sahip olabiliyorlar. Bunun yanı sıra paslanmaya karşı garantisi olan ürünler daha fazla tercih ediliyor. 

Farklı Boyutlarda Semaverler

Odunlu semaverlerde alt kısımda yer alan ızgara bölümü sayesinde su odun veya kömür kullanılarak ısıtılıyor. Izgara üzerinde yer alan su koyma hazneleri 4,5 litre, 5 ya da 7 litre gibi farklı ölçülerde olabiliyor. Kişiler tercihlerini yaparken su koyma haznesinin ölçüsünü de dikkate alıyorlar. En üstte yer alan demlik kısımlarıysa farklı motiflerle ve işlemelerle harika bir görüntü oluşturuyorlar. Odunlu semaverlerin genel çalışma şekli aynı mantıkla olsa da semaverler farklı tasarımlarıyla ve renkleriyle birbirlerinden ayrılıyorlar. Ayrıca odunlu semaver çeşitlerinde tek demlik olabildiği gibi çift demlik de bulunabiliyor. Beğenilen modele göre demlik sayısı, su haznesinin kapasitesi ya da musluk sayısı gibi detaylar belirlenerek ihtiyaca yönelik en ideal olan ürünlere rahatlıkla ulaşılabiliyor.