Ürün Bulunamadı.

Kedi tırnak makası, kedi besleyenlerin evlerinde mutlaka bulunması gereken ve gerçekten de olmazsa olmaz aletlerden birisidir. Özellikle size ve eşyalarınıza zarar gelmesini istemiyorsanız kedinizin tırnaklarını sık sık kesmeniz gerekecektir.

Sürekli veterinere götürmek veya  tırnak makasıyla kesmek gibi yöntemlerin en iyi alternatifi kendi kedi tırnak makasını almanızdır. Fiyatları uygun olan ve uzun süreler kullanabileceğiniz bir tırnak makasıyla hem dilediğiniz zaman ve sıklıkta kedilerinizin tırnaklarını kesebilir, hem de sürekli veterinere gitme eforundan kurtulabilirsiniz.

Kediniz için ihtiyaç duyduğunuz diğer kedi temizlik ve bakım ürünlerine de bakmak isteyebilirsiniz.

Kedi tırnak makası hakkında merak ettiğiniz tüm soruların cevaplarını aşağıda bulabilirsiniz. 


Kedi Tırnak Makası Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Kedi tırnak makası alırken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, keskinliği ve tırnağı parçalamamasıdır. Bazı düşük kaliteli tırnak makasları, kedinizin tırnağını keserken parçalayabilirler. Bu sebeple bilindik markaları tercih etmenizi öneririz.

Kedi tırnak makası alırken dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta ise koruyucu olup olmadığıdır. Kedi tırnaklarının içerisinde, belirli bir noktaya kadar uzanan damarlar yer alır. Eğer tırnağı keserken fazla derin keserseniz, bu damarıda koparabilir, kedinizin canının yanmasına ve tırnağının kanamasına sebep olabilirsiniz.

Bu gibi durumların önüne geçebilmek için üretilen ve koruyucu bariyere sahip olan kedi tırnak makası tercih etmenizi öneririz.


Yavru Kedi Tırnak Makası Ayrı Mı Satılır?

Yavru kedi tırnak makası genellikle ayrı bir ürün olarak satılmaz. Ancak yavru kedi tırnak makası olarak kullanabileceğiniz ve daha küçük boyutlu tırnak makasları bulmanız mümkündür. 

Eğer bir yavru kediniz varsa, hızla büyüdüklerini de göz önünde bulundurarak, kediler için uygun herhangi bir kedi tırnak makası alabilir ve kullanabilirsiniz.


Kedi Tırnak Makası Nasıl Kullanılır?

Kedi tırnak makası nasıl kullanılır sorusunun detaylı cevabını aşağıda bulabilirsiniz.

  • Tırnakta bulunan damarlara dikkat edin

Kedilerin tınaklarında, insanlarınkinden farklı olarak belirli bir yere kadar uzanan minik damarlar vardır. Tırnak kesme işlemi sırasında eğer dikkatli kesmezseniz bu damarları koparabilir ve kedinizin canını yakabilirsiniz.

Ancak bu damarlar çok da gizli damarlar değildir. Eğer kedinizin tırnağını dışarıya doğru çıkarmasını sağlayıp ışık altında bakarsanız, ince bir damarın tırnak boyunca uzandığını görebilirsiniz.

Tırnak kesme işlemi sırasında bu şekilde bakmak ve koruyuculu makas tercih etmek sizi bu problemden kurtaracaktır.

  • Kedinizi korkutmayın

Tırnak kesme işlemini zor kılan şeylerden en önemlisi kedinizin korkmasıdır. Eğer kedinizin tırnağın kesilmesini istemiyorsa veya korkuyorsa sizi oldukça uğraştırabilir.

Bu nedenle tırnak kesme işlemini uygularken dikkat etmeniz gereken bazı noktalar vardır. Bunlar; kedinize nazik davranmanız, tırnaklarını çıkarmak için patisini çok sıkmamanız ve patisini döndürmemenizdir. Eğer bunlardan birini yaparsanız kediniz patisini çekmeye çalışacak ve/veya kaçmaya çalışacaktır.

Bu sebeple tırnak keserken patisini olduğu yerden sadece biraz yukarı kaldırmanız ve patisini çok sıkmamanız yeterli olacaktır. Zaten tüm tırnağı kesmeyeceğiniz için, tırnakların biraz görünür olması sizin için yeterlidir.

  • Kediniz kızgın veya saldırgan iken tırnaklarını kesmeye çalışmayın

Kediniz asabiyken veya saldırgan bir ruh halindeyken tırnak kesme işlemine başlamanızı tavsiye etmeniz. Kediniz en önemli savunma mekanizması olan tırnaklarını kesmenize izin vermeyeceği gibi kendini korumak için size saldırabilir.

  • Tek seferde tüm tırnakları kesmek için kedinizi zorlamayın

Sıkılgan ruhlu kedi dostlarımız, bazen size bir iki patisindeki tırnakları kestirdikten sonra sıkılabilir ve gitmek isteyebilir. 

İşte bu gibi durumlarda kedinizi zorlanamamanız, uygun olduğunda kalanları kesmeniz çok daha iyi olacaktır. Aksi durumda bu zorlama kedinizi tırnak kesme işleminde soğutabilir veya korkutabilir.

  • Uyurken kesmeyi deneyin

Eğer kediniz uyurken kolay biçimde uyanmıyorsa, bu zamanlar tırnak kesmek için harika fırsatlar doğurabilir. Kediniz uygun bir pozisyonda uyurken onu rahatsız etmeden patisine hafifçe dokunarak tırnak keserseniz, çoğu durumda kediniz daha anlamadan işlemi tamamlayabilirsiniz.


Kedi Tırnak Makası Markaları Nelerdir?

En çok bilinen kedi tırnak makası markalarından bazıları trixie kedi tırnak makası ve ferplast kedi tırnak makası markalarıdır.

Eğer kedi tırnak makası olarak ne alacağınızı bilmiyorsanız bu iki markayı tercih etmenizi öneririz. 

Kedi tırnak makası alırken, kedinizin tırnağını parçalamayacak ve kesme işlemini düzgün yapacak bir tırnak makası bulmanız çok önemlidir. Bu sebeple bildiğiniz veya size önerilen bir marka yoksa, bu iki markayı tercih edebilirsiniz.


Kedi Tırnak Makası Fiyatı Ortalama Olarak Nasıl?

Kedi tırnak makası fiyatları, genellikle 10 TL ile 60 TL arasında değişmektedir. Ancak çoğunlukla 20 -30 TL aralığında kedi tırnak makasları bulabilirsiniz. Uygun fiyatlı alışveriş için özellikle alışverişinizi online olarak yapıyorsanız, tırnak makası konusunda kampanyaları takip edebilir veya bundle ürün dediğimiz, farklı bir ürünün yanında hediye verilen tırnak makası kampanyalarına bakabilirsiniz.


Kedi Tırnak Makası Lazımbana’da Bulunur Mu?

En iyi kedi makası ve ihtiyaç dyabileceğiniz diğer tüm pet ürünlerini lazımbana.com’da bulabilirsiniz. En uygun fiyatlı ve kaliteli ürünlerin adresi lazımbana.com’da ihtiyacınız olan, lazım bana diyeceğiniz tüm ürünler her zaman en uygun fiyatlarla.

Kedi tırnak makası almadan önce mutlaka Lazımbana’daki ürünleri ve satıcıları incelemenizi öneriyoruz.