Ürün Bulunamadı.

Termal Rulo Çeşitleri ve Fiyatları

Yazar kasa rulosu olarak da bilinen termal rulo pos cihazı, yazar kasa, hesap makinesi gibi cihazlarda kullanılan ve kendisine has özelliklere sahip bir rulo kâğıt çeşididir. Kâğıdın üzeri ısı ile temas ettiğinde renk değiştiren bir kimyasal ile kaplıdır. Çoğunlukla perakende satış yapan işletmeler tarafından kullanılırlar. Rulo kullanılacağı cihaza takıldıktan sonra her kullanımda ısıya maruz kalır. Isı ile birlikte üzerinde bulunan yazılar belirginleşir. Yapılan alışverişler sonrası verilen kredi kartı slipleri, fişler termal rulo kullanılarak yazdırılır. Kâğıt çoğunlukla üç ya da dört katmandan oluşur. Her katmanın kendisine has özelliği vardır. Dört katmanlı kâğıtlarda, kâğıdın solmasını önleyen ekstra bir katman bulunur. Her rulo çeşidinde bu katman olmayabilir. 

Termal Rulonun Avantajları 

Kullanımı son derece pratik olan termal rulo çeşitleri depolama sorunu da yaratmazlar. Cihazların özelliğine göre değiştirilmeleri de kolaydır ve cihaza takıldıktan sonra yazdırma işlemine başlanabilir. Isı ile çalışan yazıcıya sahip cihazlarda başka bir rulo tipi kullanılamaz. Uzun metrajlı olmaları sürekli rulo değiştirme zorunluluğunun da önüne geçer. 

Termal Rulo Seçimi

Termal rulo seçimi kullanılacak cihazın hangi rulo ile çalıştığına bağlı olarak değişir. Burada rulonun eninin ölçüsü devreye girer. İşlem hacmi fazla olan işletmeler uzun ruloları tercih edebilirler. Bu işletmelerin çoklu paketleri satın almaları rulo maliyetlerini de düşürecektir. İşlem hacmi daha az olan işletmeler ise az miktarlı rulo paketlerini seçebilirler.