Boydan Düğmeli Aerobin Elbise

13% 87,22 ₺

75,70 ₺

Ücretsiz Kargo

Stokta Yok

Tesettür elbiseler, muhafazakar giyimi tercih eden kadınların giydiği belirli kriterleri olan özel kıyafetlerdir. Her yaştan kadının zevkine hitap eden eden tasarımlara sahip modelleri bulunmaktadır. Tarzını yansıtacak spor, klasik ve modern çizgide üretilen son moda tesettür elbiseler Lazımbana’da sizi bekliyor. Gelişen moda dünyası ile birlikte gece ve gündüz farketmeksizin çeşit çeşit tesettür elbise modeli tasarlanmaktadır. Farklı renk ve desenleri ile farklı zevklere hitap ederken, her beden ölçüye sahip modelleri sayesinde büyük beden hanımlara da hitap etmektedir. Şıklık ve kendine yakışanı giyebilmek her kadının hakkıdır. Aradığınız tarzdaki elbise modelleri bir tık uzağınızda Lazımbana’da bulunmaktadır. Alışverişin en güvenli ve avantajlı adresi olan Lazımbana’da tam size göre olan ürün modellerini bulabilir ister kendinize isterseniz sevdiklerinize bu ürünleri hediye edebilirsiniz.

Tesettür Elbise Nasıl Olmalıdır?

Tesettür giyimin belli başlı kuralları vardır. Bu kurallar dini kurallara dayanır ve elbise modelleri bu şekilde tasarlanır. Tesettür elbise tesettür giyimin bir parçasıdır. Bir giyim tarzı olan tesettür giyim, bu tarzı benimseyen kişilerin tüm kıyafet seçimlerine yansımalıdır. Bu mantıkla yola çıkıldığında tesettür elbisede bulunması gereken bazı özellikler olacaktır.  Tesettür giyimin genelindeki mantık vücut hatlarını ve mahrem yerleri gizlemektir. Elbise modellerini tasarlarken de aynı mantıkla yola çıkarak farklı modeller üretmişlerdir. Tesettür elbise modelleri kalıplarına göre bol veya standart ölçülerde, bileğe ya da ayaklara kadar uzanan etek boylarında ve dekoltesiz şekilde tasarlanmalıdır. 


Kadınlar bu elbise türünden modeller seçerken tesettür giyime uyup uymadığına bakmalıdırlar. Elbise boyları genellikle yeterli uzunlukta olsa bile kişilerin fiziksel özelliklerine göre çok daha uzun veya kısa durabilir. Bileğin üzerine çıkmaması gereken elbise boyları gereğinden uzun da olmamalıdır. Tesettür elbisenin kol boyu da el bileklerine kadar uzanmalıdır. 


Tesettür giyim mentalitesi gereği gösterişten uzak olmalıdır. Bu nedenle tercih edeceğiniz elbise modellerinin de çok parlak renkli kumaşlar, pullu, simli süslemeler gibi özellikler barındırmaması doğru olacaktır. Tercih edeceğiniz gece elbiselerinin de abartılı süslemelere sahip olmaması gerekmektedir. Bu tarz elbiseler sizi rüküş gösterebilir. 


Elbisenin genel olarak el ve ayak bileklerinin dışında bir yeri göstermemesi beklenir. Alacağınız tesettür elbisenin göğüs dekoltesinin olmamasına dikkat ediniz. Bazı elbise modelleri tesettür giyim için tasarlanmamış olsa da, muhafazakar giyim özellikleri göstermektedir. Uzun etek ve kapalı dekolteye sahip bir elbise rahatlıkla muhafazakar hanımlar tarafından tercih edilebilir. Elbise kalıbının dar ve vücut hatlarını belli etmeyecek şekilde olması da son derece önemlidir.

Tesettür Elbise Modelleri Nasıl Kombinlenir?

Tek parçadan oluşan tesettür elbiseler dış giyim ürünleri, eşarp, şal, aksesuar, çanta ve ayakkabılar ile kombinlenebilir. Dış giyim ürünlerinden feraceler elbiseler üzerinde son derece şık duracaktır. Mevsimlere göre tercih edebileceğiniz şifon tesettür elbise, yazlık tesettür gibi modeller yine üzerlerine giyeceğiniz yazlık veya kışık feracelerle birlikte şıklığınızı tamamlyacaktır. Genellikle düz renklerden üretilen feraceler hareketli desenlere sahip elbiseler ile birlikte tercih edilebilir. Zıt renklerin uyumunda faydalanabilmek için de ferace ve elbiseyi bu tarz renklerden seçebilirsiniz. Fazla dikkat çekmek istemiyorsanız renk geçişlerini daha hafif olacak şekilde seçebilir ve daha yumuşak bir görüntü elde edebilirsiniz. 


Elbisenin altındaki ayakkabı son derece önemlidir. Tesettür elbiseler genellikle ayak bileğinde biten etek uzunluklarına sahiptir. Bu nedenle ayakkabıların daha fazla ön plana çıkmaktadır. Gece ve gündüz kullanımına göre farklı model ve renklere sahip ayakkabıları seçmeniz gerekir. Düz ve hareketsiz bir elbiseyi daha canlı renklere sahip bir ayakkabı ile hareketlendirebilirsiniz. Benzer şekilde, gece özel bir davet için tercih ettiğiniz tesettür gece elbisesi altına taşlı ve işlemeli bir ayakkabı modeli tercih ederek elbiseye hareket katabilirsiniz. Gece için tercih edilecek olan elbiselerin altına topuklu ayakkabılar giymenizi öneririz. Elbiseyi kaldıracak bir görüntü oluştururken sizi olduğunuzdan daha uzun gösterecektir. Günlük kullanım için daha alçak topuklu ayakkabılar ve babetler tercih edebilirsiniz. Çanta tercihi de ayakkabıya benzer şekilde olmalıdır. Gece davetleri için portföy ve küçük çanta modelleri tercih edilebilirken, günlük kullanımda istenilen boyutlara sahip çantalar tercih edilebilir. 


Tesettür elbiselerin şıklığını tamamlayacak ya da tamamen kötü bir görünüme kavuşmalarına nedenn olacak en önemli aksesuar eşarp ve şal modelleridir. Bu iki ürünün birbiri ile uyumlu olması son derece kritiktir. Eşarp veya şalınızı mutlaka elbiseniz ile uyumlu şekilde seçin. Çok hareketli eşarp modellerinden kaçınmanızda fayda vardır. Çünkü bu tarz ürünler elbiseyi arka plana atacak ve eşarbı daha ön planda gösterecektir. Çok zıt renklerin tercih edilmesi görünümünüzün ikiye bölünmesine neden olur. Boyunda yukarınız ayrı, boyundan aşağınız ayrı iki parça gibi gözükür. Proporsiyonu dengeleyebilmek adına birbiri ile uyumlu ve yakın renk tonlarına sahip ürün modellerini tercih etmelisiniz. 


Kullanılan takı ve aksesuarlar şıklığınızı tamamlamaya yardımcı en son ürünlerdir. Tercihinize göre değerli taşlardan veya altın gibi değerli madenlerden üretilen takıları tercih edebilirsiniz. Değerli takılar genellikle gece davetlerinde sıklıkla tercih edilmektedir. Spor tesettür elbise modeli tercih ettiyseniz değerli taşlardan ziyade daha spor takı modellerini tercih etmenizi öneririz. Tercih edilen elbisenin ağırlığına göre takı seçimi de benzer özellikte olmalıdır. 

Fiyatlar

Tesettür elbise fiyatları günlük kullanım ve gece kullanım özelliklerine göre değişmektedir. Elbisenin üretildiği kumaşın yapısı, işlemeleri, volan, fırfır gibi detaylar tasarımı zenginleştirirken ürün fiyatlarını da etkileyebilmektedir. Genellikle her bütçeye uygun son derece hesaplı ürün modelleri bulunmaktadır. Her yaştan kadının kolayca satın alabileceği bütçe dostu tesettür elbise modellerini dilediğiniz an tek tıkla satın alabilirsiniz.