Ürün Bulunamadı.

Mekanik klavye 2000’li yıllarda daha çok kullanılan ve günümüzdeki klavyelerden oldukça farklı kullanıma sahip olan ürünlerdir. Mekanik klavyeler zor bulunuyor olsa da oyuncular tarafından tercih edildiğinden gittikçe tekrar popüler olmaya başlamıştır.

Mekanik Klavye Nedir?

Mekanik klavye her tuşun altında ayrı bir anahtar bulunan klavyelerdir. Diğer klavyelerden ayıran en önemli özelliği kullanım esnasında tuşa basma hissinin çok daha fazla olmasıdır. Aynı zaman da tuşa bastığınızda çok daha fazla ses çıkarır. Mekanik klavyeler fiziksel olarak anahtar yapısından dolayı daha uzun ömürlüdür. Anti-Ghosting özellikleri sayesinde normal bir klavye de aynı anda 4 tuşa basılırken mekanik klavyelerde aynı anda 10 tuşa basabilirsiniz.

Mekanik Klavye İle Membran Klavye Arasındaki Farklar

Mekanik klavyenin normal bir klavyeden en önemli farklarından biri kullanım ömrüdür. Normal bir klavyenin tuş basım sayısı 5 milyon civarlarında iken mekanik klavyenin tuş basım sayısı 40 milyon ve 70 milyon arasında değişkenlik göstermektedir. Bu da klavyenizin çok daha uzun ömürlü olacağını gösterir. Hızlı yanıt süreleriyle de normal klavyelerden çok daha kullanışlıdır.

Aynı zamanda mekanik klavye hem oyuncular için hem de yazı yazanlar için çok büyük avantaj sağlamaktadır. Yanlış tuşa basma ihtimalini düşüren mekanik klavyeler bunun yanı sıra parmak sağlığını da membran klavyelere nazaran daha çok korumaktadır.

Mekanik Klavye Modelleri

Mekanik klavye anahtar tipleriyle oldukça fazla modelde üretilmektedir. En çok kullanılan anahtar türleri mavi, kırmızı, siyah ve kahverengidir. Siyah anahtarlı olanlar yazım için uygun değildir. Daha çok oyuncuların tercih ettiği bir modeldir. Kırmızı anahtarlar oyun anahtarı olarak piyasaya sürülmüş ve oyuncuların beğenisini kazanmıştır. Fakat bulunması zor bir oyuncu klavyesi türüdür. Kahverengi anahtarlar sessiz olduğundan dolayı çok popülerleşmiş ve ofis ortamında çok kullanılan bir tür olmuştur. Mavi anahtarlılar ise yazı yazanlar için oldukça kolaylık sağlar fakat çok ses çıkarır.

Mekanik klavyeler oyuncuların günümüzde daha çok tercih etmesi sebebiyle farklı renk ve tasarımlarla üretilmeye başlanmıştır. Rengarenk led ışıklı göz alıcı modelleri mevcuttur. Gece kullanımı açısından oyuncuların daha çok kullandığı tuşlara da ayrıca özellikler eklenmiştir.

Mekanik Klavye Fiyatları

Günümüzde bir çok marka mekanik klavye üretmeye başlamıştır. Bunlardan bazıları Corsair, Logitech, Gamepower, Asus, HyperX’dir. Mekanik klavyeler oldukça geniş fiyat aralıklarıyla sunuluyor. Özellikleri ve tuş yapısına göre değişen fiyatlar genellikle 150 tl ve 1400 tl arasında bulunuyor. Mekanik klavye modellerini kategorilerimizden inceleyip yüzde 40’lara varan indirimlerle sahip olabilirsiniz.