Ürün Bulunamadı.

Balık Kepçesi Fiyatları

Balıkçılıkla uğraşanların en çok ihtiyaç duyduğu teçhizatlardan birisi olan balık kepçesi akvaryum balıklarını sudan çıkarmada ve balık avlamada kullanılmaktadır. Saplı ve çember etrafında geçirilmiş küçük ağlardan oluşan bu kepçeler balık ya da kelebek tutmada tercih edilir. Profesyonel ya da amatör olarak balıkçılığa gönül vermiş olanlar aradığınız balık kepçelerini bu kategorimizde rahatlıkla bulabilirsiniz.

Balık Kepçesi Nedir?

Farklı boyut ve formları ile hem pratik hem de kullanışlı olan bu kepçeler balık avlamada ya da havuzdan balık çıkarmada idealdir. Olta balıkçılığı ile uğraşanlar yakaladıkları avları karaya ya da tekneye çıkarabilmek için bu kepçelerden yardım alır. Özellikle balık çiftliklerinde kullanılır, sığ sularda yaşayan lagün isimli balıkların avlama aracıdır.

Balık kepçesi akvaryum malzemeleri olarak telden ya da plastikten yapılır. Kepçenin sapı ve ağ çapı kullanılan alanlara göre farklılık gösterir. Yuvarlak veya üçgen forma sahip kepçe ağları file, ağ ve tül geçirilerek tasarlanmıştır. Zehirli ve türü bilinmeyen deniz canlıları için kullanılabilir. 

Balık Kepçesi Özellikleri Nelerdir?

Balık kepçesi seçerken sapının sağlam ve kolay kırılmayan bir malzemeden yapılmış olmasına dikkat edilmelidir. Yine tül ya da fileden yapılmış ağ kısmının sağlam olması, yırtık olmaması ve avın kaçışına neden olmaması gerekir. Elektrikli yılan balığı gibi kişiye zarar verecek balıklardan korunmak için balık kepçesinin sap kısmı yalıtkan bir tutamaçtan oluşmalıdır.

Akvaryum balık kepçesi daha çok küçük boyutlarda iken, deniz balıkçılığında kullanılan kepçeler daha büyük ve sağlamdır. Ağın iki parçalı olması ve alt kısmına küçük ağırlık konulması balık avında sizi mutlu sona götürecek küçük detaylardan bir tanesidir.

Balık Kepçesi Nasıl Kullanılır?

Akvaryum içerisini temizlemek ya da balık yakalamak için gerekli olan küçük akvaryum kepçeleri suya daldırılarak kullanılır. Balıklar bu kepçe yardımı ile akvaryum içerisinden hem kolay hem de zarar görmeden çıkarılır.

Sığ yerlerde balık tutmak isteyenler kepçeyi çok fazla daldırmamaya dikkat etmelidir. Gece avlarında öncelikle misina ile suyun derinliği tespit edilmeli sonrasında av ürkütülmeden kepçe ile yakalanmalıdır. Eğer av aşırı tepki gösterip kepçeyi fark ettiyse kepçe çekilmeli ve sonrasında tekrar yakalama denenmelidir.

Özellikle kepçe ile balık yakalarken avı arka kısmından doğru almamalısınız. Öncelikle avın kafasının kepçe içerisine girmesini beklemeli ve ilerlediği anda kepçeyi sudan çıkarmalısınız.

Balık Kepçesi Fiyatları

Balık kepçesi fiyatları malzemenin kalitesine, boyutuna ve markasına göre değişmektedir. Hangi deniz ürününü yakalayacağınız ve hangi miktarda avlamak istediğiniz balık kepçesi seçiminde önemlidir. Kabuklu deniz canlıları arasında yer alan karides ve yengeç gibi canlılar için daha farklı ürünler tercih etmelisiniz. Kullanışlı ürünler arasında ki balık kepçeleri zaman zaman onarım isteyebilir. Ancak fiyatları oldukça uygun olan bu malzemeyi tamir etmek yerine hemen yenisini alabilirsiniz. Balıkçılık malzemeleri ve diğer ürünler için sitemizi ziyaret edebilirsiniz.