• Rivasol ® Organik Katı Solucan Gübresi 1Kg Doğa Dostu Craft Paket

Rivasol ® Organik Katı Solucan Gübresi 1Kg Doğa Dostu Craft Paket

Tarla, Sera, Bahçe Bitkileriniz İçin Besleyici Ve Güçlendirici

22,44 ₺

50 TL ve üzeri alışverişlerde ücretsiz kargo.


Satıcı - rivasol

En geç 3 gün içerisinde kargoya verilir.


Paylaş:

Rivasol ® Organik Katı Solucan Gübresi 1Kg Doğa Dostu Craft Paket özellikleri:

Ürün hakkında detaylı bilgi almak ve soru sormak için SORU SOR butonuna tıklayarak satıcıdan destek alabilirsiniz.

Rivasol ® Organik Katı Solucan Gübresi 1Kg Doğa Dostu Craft Paket için satıcı açıklaması



Tarla, Sera, Bahçe Bitkileriniz ve Çim için Besleyici ve Güçlendirici Rivasol ® %100 Organik Katı Solucan Gübresini, Doğal ve Organik Yaşamın Devamlılığı İçin Kullanmanızı Tavsiye Ederiyoruz.

Ürünlerimizle ilgili yaşadığınız en ufak sorunda bile lütfen bize mesaj yoluyla ulaşınız.

Bu sorun, doğrudan kargo şirketi kaynak bile olsa, memnuniyetinizi sağlamak adına gereken her ne ise derhal yapılacaktır.

Aklınıza takılan tüm konularda bize mesaj gönderebilirsiniz. Mesajlarınız mümkün olan en kısa süre içerisinde yanıtlanacaktır. 


 Garanti Edilen İçerik   Oran 
 Organik madde  %40-50
 Toplam Hümik ve Fülvik asit  %30-35 
 Toplam Azot (N)  %2-4
 Toplam Fosfor (P2O5 )  %2-3
 Suda Çözünür Potasyum(K2O)  %2-3
 Toplam Kalsiyum Oksit ( CaO )  % 2-4
 Organik Karbon   % 20-25
 Nem  % 20
 pH   6 - 8
 EC   dS/m 5,0


Rivasol ® Organik Katı Solucan Gübresinin Yararları:

  • Organik atık/artıklarla beslenmiş kırmızı kaliforniya solucanının dışkısından elde edilen oldukça verimli bir organik gübre çeşididir.
  • Bu sayede güvenli, doğal ve ekolojik ürünler elde edilmesini sağlar. Toprağı organik madde bakımında zenginleştirip canlandırır, toprağın fiziksel, biyolojik ve kimyasal yapısını düzenler ve bitkinin besin değerinin artmasını sağlayarak rengini ve lezzetini olumlu yönde değiştirir.
  • Toprakta var olan ancak bitkiler tarafından alınamayan besin elementlerini alınabilir forma dönüştürür. 
  • Düzenli olarak Rivasol ® katı solucan gübresi kullanılan alanlarda sürdürülebilir tarımın devamlılığı sağlanır, toprağın verimliliği artırılır, mahsulde verim artışı sağlanır.
  • Topraktaki suyu tutabilme özelliğiyle yaklaşık %40 su tasarrufu sağlar ve bu sayede erozyon riskini büyük ölçüde azaltır. 
  • Kimyasal gübreler toprak ve su kirliğine sebep olup, insan, bitki ve hayvanlara ve hatta böcek türlerine zarar verirken, organik gübreler çevresel kirliliğe neden olmaz.
  • Her türlü üründe ve tarımsal faaliyette güvenle kullanılabilir. 
  • Uygulama oranı yetiştirilen ürüne ve ürünün uygulanacağı toprağa göre değişkenlik gösterebilir. Her ne kadar doz aşımının bitkiye zararlı bir etkisi olmasa da verilen tablolara uygun oranlarda kullanılması tavsiye edilir.
  • Ürünümüzün bitkilere, hayvanlara ve insanlara herhangi bir toksik etkisi bulunmamaktadır. 
  • Rivasol ® organik katı solucan gübresini ; tarla, bahçe, peyzaj alanları, meyve bahçeleri, hobi bahçeleri, futbol sahaları ve golf alanlarında güvenle kullanılabilir.

Rivasol ® Organik Solucan Gübresi Nedir?

  • Solucanların Beslenmesi İçin Hazırlanan Çeşitli Organik Atıkların Solucanların Sindirim Sisteminden Geçtikten Sonraki Dışkısına Solucan Gübresi Denmektedir.
  • Bitki Gelişimi İçin Gerekli Olan Azot, Fosfor, Potasyum Gibi Macro Ve Micro Bitki Besin Elementlerini, Humik Ve Fülvik Asitleri Doğal Olarak Bünyesinde Bulundurur.
  • Hastalık Yapıcı Parazit, Ot Tohumu Ve Ağır Metaller Bulundurmaz. Kokusuzdur. Toprağın Organik Madde Miktarını Arttırır.
  • Humuslu Yapısı Sayesinde % 40 Oranında Su Tasarrufu Sağlar. Uygulandığı Bahçe Bitkilerinde Ürüne; Tat, Lezzet, Aroma Sağlar.
  • Rivasol® Organik Solucan Gübresi % 20 İla % 60 Oranında Verim Artışı Ve 15 Güne Kadar Erkencilik Sağlar.
  • Rivasol® Organik Solucan Gübresi Çim, Süs Bitkileri, Sera Sebzeciliği, Peyzaj Bitkileri, Bağlar, Meyve Bahçelerinde Rahatlıkla Kullanılabilir.

Rivasol ® Organik Katı Solucan Gübresi Nasıl Kullanabilirim

Balkon ( Saksı ) bahçeciliğinde;

Sebze ve meyve saksılarınıza, kök bölgesine nüfus edecek şekilde saksı boyutunun 1/3 oranında saksı toprağına karıştırılır, sulanır.

Tüm yapraklı, çiçekli süs bitkileriniz için; 

Kök bölgesine nüfus edecek şekilde saksı boyutunun 1/3 oranında saksı toprağına karıştırılır, sulanır.

Sebzelerinizi dikerken; 

Fide çukuruna 1 avuç kadar (yaklaşık 50 gr.) veya Meyve ağaçlarınızı dikerken; fidan çukuruna 4 avuç kadar (yaklaşık 200 gr.) direk kök ile temas edecek şekilde uygulanır. Toprakla kapatılıp sulanır.

Yetişkin Ağaçlarınızda; 

Yaprak iz düşümü hizasını (gölge çapı) yani kök bölgesini 10-15 cm. derinliğinde çapalayarak, çapalanan toprağın üzerini kapatacak şekilde, çap=1 kg. ölçeğinde uygulanır. Üzeri toprak ile örtülüp, sulanır.


Örn: Gölge Çapı 2 metre bir ağaç için 2 kg.



Rivasol ® Solucan Gübresi Organik Gübre olduğu için, dilediğiniz tekrarda uygulanabilir.

Senede en az 2 kez uygulanması bitki sağlığı ve gelişimi için önerilir.

Rivasol ® Organik %100 Solucan Gübresi Hobi Bahçeciliği için özel tasarlanmış çuval ambalajları kullandıktan sonra saklanabilir çuval tasarımına sahiptir.

Ürünü kullandıktan sonra pakette kalan miktarı 2 sene boyunca ambalajında muhafaza edebilirsiniz


Solucan Gübresinin Bilinmesi Gereken Faydaları

 

 

Gübre, pek çoğumuz tarafından hayvansal atık olarak bilinir. Aslında bu bilgi yanlış değildir. Fakat Toprağın doğal döngüsü, yalnızca bu bileşenlerle olmaz. Düşünelim ki doğada kendi kendine ciddi Boyutlara ulaşmış ormanlar vardır. Bu ormanları hiç kimse kimyasal gübre atmaz ve hatta organik gübre ihtiyacı da söz konusu olmaz.


Ormanın kendi aurasında yaşayan hayvanlar tarafından bırakılan dışkıları doğrudan dönüştürme kabiliyeti vardır. Elbette burada bazı canlıları da ihtiyaç olacaktır.

Dışkının ilk formu ile gübre olarak kullanılabilmesi mümkün değildir. Gübrenin belli bir miktar fermente olması, eklem bacaklılar ve mikroorganizmalar tarafından ayrıştırılması için bekletilmesi gerekir. Bundan sonraki süreç toprak altındaki ayrıştırıcılar tarafından gübrenin iyileştirilmesidir. İşte bu noktada solucanlar devreye girer.

Kimilerimiz için ürkütücü bir canlı olsa da, solucan doğadaki bu dengenin sürebilmesi için en gerekli canlılardan bir tanesidir. Tabii gerçekleştirmekte olduğumu zirai faaliyetlerde toprağın bu şekilde kendi kendine nitelikli hale gelmesinin bekleyemeyiz.

Bu nedenle Katı Solucan Gübresi veya Sıvı Solucan Gübresi kullanarak zirai üretim alanlarının sahip olmadığı nitelikleri onlara kazandırmamız gereklidir.

 


 

Solucan Gübresinin Farkı Nedir ?

 

 

Solucanlar organik atıklar ve hayvan dışkılarını sindirirken bu ürünlerin içerisinde bulunan zararlı bileşenleri temizler. Bununla birlikte solucan dışkısının pH değeri bitkiler için mükemmel olarak tanımlanır.

Hayvansal gübrenin doğrudan toprağı atılması durumunda, gübrenin içerisindeki bileşenlerin ayrışmayacağı gibi solucanların sağlayacağı ekstra faydalardan elde edilemeyecektir.

Solucanın sindirim sisteminde yer alan bazı enzimler, bu ürünün niteliklerini çok ciddi şekilde yükseltir. Sonuç olarak tamamen organik ve verimli üretim Solucan Gübresi ile mümkün olabilmektedir.

  

 

 

 


 

Solucan Gübresi Nasıl Üretilir ?

 

  Solucan gübresi üretebilmek için solucanların doğal hayatlarında yaşadıkları ortama eş bir ortam oluşturur ve sindirmeleri için bu ortamda organik atıklarla bir araya gelmeleri sağlanır.

Solucanlar çok hızlı üreyebilen ve sindirim sistemleri çok hızlı çalışan canlılardır. Oluşturulan ortamda belli miktarda solucan bir süre sonra bir koloniye dönüşür ve uygun şartlar altında sayıları gitgide artar.

Bu sayede başlangıçta elde edilen üretim miktarı ile örneğin bir sene sonra elde edilecek üretim miktarı arasında ciddi farklar ortaya çıkar.

Solucan gübresi üretiminde en çok tercih edilen solucan türü Kırmızı Kaliforniya Solucanı olarak kabul edilir. Hızlı üreyen, yaşam alanını terk etmeyen ve yüksek miktarlarda gübre üretebilen bu solucan türü ülkemizdeki solucan üretim tesislerinin neredeyse tamamında kullanılır.

Normal koşullarda hayvandan alınan ilk ürün Katı Solucan Gübresi , sıvı forma dönüştürülmüş ürün ise Sıvı Solucan Gübresidir .

2 gübre türü de tamamen Organik ve denk bileşenlere sahiptir.


 

SOLUCAN GÜBRESİNİN FAYDALARI

 

 

Solucan gübresi ilk faydası ürün niteliklerini ve niceliğini artırması dır.

Kimyasal gübrelere göre en az onlar kadar verimli olmakla birlikte solucan gübresi ürünün kalitesini yükseltir.

Solucan gübresi, toprağa hiçbir zarar vermez Bilakis toprağın niteliklerini de kalıcı olarak artırır.

Toprakta bulunması gereken mikroorganizmaların artmasına ve dolayısıyla toprağın verimli hale gelmesine yardımcı olur.

Solucan gübresi , bitkinin hastalıklara ve iklim koşullarına karşı mukavemetini artırır.

Solucan gübresi kullanılması durumunda pek çok zirai hastalık çok daha kolay bertaraf edilebilir.

  

 

 



Rivasol ® Organik Solucan Gübresi Nedir?

 

Solucanların Beslenmesi İçin Hazırlanan Çeşitli Organik Atıkların Solucanların Sindirim Sisteminden Geçtikten Sonraki Dışkısına Solucan Gübresi Denmektedir.

Bitki Gelişimi İçin Gerekli Olan Azot, Fosfor, Potasyum Gibi Macro Ve Micro Bitki Besin Elementlerini, Humik Ve Fülvik Asitleri Doğal Olarak Bünyesinde Bulundurur.

Hastalık Yapıcı Parazit, Ot Tohumu Ve Ağır Metaller Bulundurmaz.   Kokusuzdur. Toprağın Organik Madde Miktarını Arttırır.

Humuslu Yapısı Sayesinde % 40 Oranında Su Tasarrufu Sağlar. Uygulandığı Bahçe Bitkilerinde Ürüne; Tat, Lezzet, Aroma Sağlar.

Rivasol® Organik Solucan Gübresi    % 20 İla % 60 Oranında Verim Artışı Ve 15 Güne Kadar Erkencilik Sağlar.

Rivasol® Organik Solucan Gübresi Çim, Süs Bitkileri, Sera Sebzeciliği, Peyzaj Bitkileri, Bağlar, Meyve Bahçelerinde Rahatlıkla Kullanılabilir.

 

 

Rivasol® Organik Solucan Gübresi Avantajları;

 

Verim Avantajı;

 

Bitkide Hızlı Büyüme Ve Erkenciliği Sapladığı Gibi, Oluşabilecek Olumsuzluklara Karşıda ( Don, Zararlı Mantar Ve Bakteri Gibi.) Direnç Kazanmasını Sağlar.

Toprağın Mikro Elementlerini Dengeleyerek Bitkinin Üretkenliğinde Ve Mahsül Veriminde %60%27şa Kadar Artış Sağlar.

Özellikle Kimyasallarla Kirlenmiş, Kuvvetini Ve Canlılığını Yitirmiş, Yorulmuş Toprakların Islahını Sağlar. Bu Sayede Kimyevi Gübre Kullanım İhtiyacı Zaman İçerisinde Azalır.

Asitli, Kumlu Toprakların Parçacıklarını Birbirine Bağladığı Gibi Ağır Killi Topraklarda Parça Bağlılığını Gevşeterek Gözenekli Yapıyı Arttırır.

Topraktaki Organik Madde Miktarını Ve Saçaklanmayı Arttırır. Bitkide Kök Gelişimini Hızlandırır.

Toprağın Ph%27ını Düzenler. Bitki Tarafından Kullanılamayan Fosfor, Potasyum, Demir Vb. Gibi Bitki Besin Elementlerini Toprakta Çözünür Halde Getirerek Bitki Tarafından Alımını Kolaylaştırır.  

 

Maliyet Avantajı;

 

Topraktaki Mikroorganizma Faaliyetini Arttırır. Toprağın Su Tutma Kapasitesini Artar. % 40%27a Kadar Su Tasarrufu Sağlar.

Bitkinin Hastalıklara Karşı Direncini Arttırır. İçeriğindeki Bitki Besin Maddeleri, Macro Ve Micro Elementler, Suda Yavaş Çözülerek Bitkinin Uzun Süre Beslenmesini Sağlar. Gübreleme İhtiyacı Zamanla Azalır.

 

 

Çevre Avantajı;

 

Yabancı Ot Tohumu İçermez. %100 Ekolojik Ve Non-Toksitir.

Düzenli Olarak Kullanıldığında Topraktaki Kimyasal Kirliliği Büyük Ölçüde Azaltır.

Rivasol® Organik Solucan Gübresi Kokusuzdur.

Toprağın Üzerindeki Ağır Metallerin Birikimini Azaltır.

 

Teslimat Detayları:

Bu ürün 31/3/2024 tarihine kadar rivasol tarafından kargoya verilir.

İade ve Değişim Hakkınız:

  • Güvenli ödeme sistemimiz sayesinde önce ürünü teslim alırsın, sonra ödeme onayı verirsin. Paran hep güvende kalır.
  • Lazimbana.com' dan aldığınız ürünleri iade etmek için kanunların belirlediği gibi cayma hakkınız var(iadesi mümkün olmayanlar hariç).
  • Gelen ürünü farklı bir model veya renkle değiştirebilirsiniz.
  • Satıcının anlaşmalı kargosu ile ücretsiz iade yapabilirsiniz.
  • Değişim veya iade için satıcıya 'Soru Sor' butonundan ulaşın.

Bu ürüne Lazımbana' nın güvenli ödeme sistemi ile hemen sahip olabilirsiniz. Ürünü satın almak için sepete ekleyebilirsiniz.

Lazimbana.com Taksit Avantajları
# Taksit Tutarı Toplam Tutar
2 11,70 ₺ 23,40 ₺
3 7,92 ₺ 23,75 ₺
4 6,01 ₺ 24,05 ₺
6 4,11 ₺ 24,65 ₺
9 2,83 ₺ 25,51 ₺
12 2,19 ₺ 26,33 ₺
Lazimbana.com Taksit Avantajları
# Taksit Tutarı Toplam Tutar
2 11,68 ₺ 23,36 ₺
3 7,90 ₺ 23,71 ₺
4 6,00 ₺ 24,00 ₺
6 4,10 ₺ 24,58 ₺
9 2,82 ₺ 25,41 ₺
12 2,18 ₺ 26,19 ₺
Lazimbana.com Taksit Avantajları
# Taksit Tutarı Toplam Tutar
2 11,68 ₺ 23,36 ₺
3 7,90 ₺ 23,71 ₺
4 6,00 ₺ 24,00 ₺
6 4,10 ₺ 24,58 ₺
9 2,82 ₺ 25,41 ₺
12 2,18 ₺ 26,19 ₺
Lazimbana.com Taksit Avantajları
# Taksit Tutarı Toplam Tutar
2 11,70 ₺ 23,40 ₺
3 7,92 ₺ 23,75 ₺
4 6,01 ₺ 24,05 ₺
6 4,11 ₺ 24,65 ₺
9 2,83 ₺ 25,51 ₺
12 2,19 ₺ 26,25 ₺
Lazimbana.com Taksit Avantajları
# Taksit Tutarı Toplam Tutar
2 11,68 ₺ 23,36 ₺
3 7,90 ₺ 23,71 ₺
4 6,00 ₺ 24,00 ₺
6 4,10 ₺ 24,58 ₺
9 2,82 ₺ 25,41 ₺
12 2,18 ₺ 26,19 ₺
Lazimbana.com Taksit Avantajları
# Taksit Tutarı Toplam Tutar
2 11,70 ₺ 23,39 ₺
3 7,91 ₺ 23,74 ₺
4 6,01 ₺ 24,02 ₺
6 4,10 ₺ 24,61 ₺
9 2,83 ₺ 25,44 ₺
12 2,18 ₺ 26,22 ₺
Lazimbana.com Taksit Avantajları
# Taksit Tutarı Toplam Tutar
2 11,66 ₺ 23,33 ₺
3 7,90 ₺ 23,71 ₺
4 6,00 ₺ 24,00 ₺
6 4,10 ₺ 24,58 ₺
9 2,82 ₺ 25,41 ₺
12 2,18 ₺ 26,19 ₺

İncelediğiniz ürünle ilgili kullanıcı yorumları

Rivasol ® Organik Katı Solucan Gübresi 1Kg Doğa Dostu Craft Paket
Rivasol ® Organik Katı Solucan Gübresi 1Kg Doğa Dostu Craft Paket
0.0
5 Yıldız (0)
4 Yıldız (0)
3 Yıldız (0)
2 Yıldız (0)
1 Yıldız (0)