Kingboss Hs-27 8 Gb Dijital Ses Kayıt Cihazı Siyah

821,73 ₺

Ücretsiz Kargo

Kingboss Hs-26 8 Gb Dijital Ses Kayıt Cihazı Siyah

821,73 ₺

Ücretsiz Kargo

Ses Kayıt Cihazı Nedir? Hangi Amaçlar İçin Kullanılabilir?

Ses kayıt cihazı ilk olarak 1860 yılında Thomas Edison tarafından yapılmış. Eski tarihlerden beri ses kaydı almak ihtiyaç duyulan bir eylemdir. İnsanoğlu, teknolojinin ilerlemesiyle birlikte daha uzun ve daha kaliteli ses kayıt yapan elektronik cihazları üretmeyi başarmışlardır. İnsanın kalıcı olabilme ve yaptıklarını kayıt altında tutma arzusu ses kayıt cihazı gibi ürünlerin bulunmasını sağlamıştır.


Ses kaydı almak pek çok farklı ihtiyaçtan dolayı gerekebilir. İş insanları, öğrenciler, müzisyenler, şarkıcılar, gazeteciler gibi farklı meslek gruplarından kişiler ses kayıt cihazlarına ihtiyaç duymaktadırlar. Gazeteciler röportaj yaparken, avukatlar duruşma sırasında, öğrenciler derslerde, iş insanları toplantılarda, sanatçılar beste yaparken ses kaydı almaya ihtiyaç duyarlar. Kendi kişisel gelişiminiz için veya mesleki gereklilik söz konusu olduğunda en iyi ses kayıt cihazını arıyor olabilirsiniz. Farklı gruplara göre tasarlanmış profesyonellik düzeyi ve kullandığı teknoloji konusunda farklılık gösteren ses kayıt cihazları vardır. Eğer öğrenciyseniz ve derslerde kayıt tutmak istiyorsanız kişisel kullanım amaçlı üretilen cihazlar size yeterli gelecektir. Daha profesyonel kullanımlar için ihtiyacınız olan ses frekansını yakalamak için üretilen gelişmiş cihazlar da piyasada mevcuttur. 

Usb Ses Kayıt Cihazı Nasıl Çalışır?

USB ses kayıt cihazları son derece pratik ürünlerdir. USB flash bellek şeklinde ses kayıt cihazlarıdır. Bu kayıt cihazları ekstra bir bağlantıya ihtiyaç duymazlar. Direkt ses kaydı alabilir ve USB ucu sayesinde kolaylıkla bilgisayarınıza ses dosyalarını aktarabilirsiniz. Pratikliğinin yanı sıra gizli çekimler için de idealdir. Ses kaydı aldığınızın bilinmesini istemediğiniz durumlarda usb ses kayıt cihazını kullanabilirsiniz. Benzer şekilde kalem ses kayıt cihazları da gizli kayıtlar için idealdir.

Satın Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Ses kayıt cihazları kullanım amacına göre değişen farklı fonksiyonel özelliklere sahiptir. Bir ses kaydı alan cihazda bulunması gereken belli başlı temel özellikler vardır. Bu özellikler size konforlu bir kullanım ve kaliteli bir ses kaydı sağlayacaktır. Uzun bir ses kaydı alabilmek için pil ömrünün ve batarya gücünün yüksek kapasitede olması gerekir. Uzun süreli ses kaydı alabilmek için güçlü bataryaya sahip seçenekler sizin için ideal olacaktır. Güç tüketiminin az olması da tercih sebepleri arasında yer alır. 


Kompakt ürünler yerden bağımsız bir şekilde kolaylıkla taşımanıza ve ses kaydı alabilmenize olanak sağlar. Küçük ve kullanışlı olan modelleri ses kaydından sonra bilgisayara aktarmadan dinlenebilir özelliklere sahiptir. Ses kaydının temiz ve kaliteli bir sese sahip olması ana unsurlardandır. Clear Voice adı verilen özellik çoğu ses kayıt cihazında yer almaktadır. Clear voice özelliği dışarıdaki gürültüyü ve kirli sesi engelleyerek kaydedilen sesin berrak çıkmasını sağlar. Bu özelliğin olduğu cihazları gönül rahatlığıyla satın alabilirsiniz. 


Ses kayıt cihazının hafızası yeterli büyüklükte olmalıdır. Hafızanın dolmasından dolayı ses kaydı yarıda kesilirse işinizin tamamlanması da engellenir. Bu açıdan ses kaydı için satın almayı düşündüğünüz cihazın hafızası buna göre olmalıdır. Eğer çok sık ses kaydı almaya ihtiyaç duyuyorsanız sürekli dosyaları aktarıp, cihazı temizlemek size engel teşkil edecektir. Dosya aktarımının kolay sağlanması da önemli bir kriterdir. Bazı modeller direkt olarak usb ucu ile dosya aktarımı yapılırken, bazı modellerde kablolar yardımı ile dosya aktarımı sağlanmaktadır.

Ses Kayıt Cihazı Fiyatları

Piyasada bulunan ses kayıt cihazı fiyatları kullanım şekillerine göre çok değişmektedir. Profesyonel cihazların fiyatları 5.000 ₺’ye kadar çıkabilirken, diğer modellerinin fiyatları 130 ₺ - 150 ₺ gibi fiyatlardan başlamaktadır.