Ürün Bulunamadı.

Çamaşır suyu, çamaşırların ağartılması için üretilmiş olsa da ev ve işyerlerinde sıklıkla tercih edilen temizlik malzemelerinin başında gelir. Güçlü kimyasal özelliği nedeniyle her çeşit leke ve kirin üstesinden gelen çamaşır suyu, temizlik yapılırken en çok ihtiyaç duyulan temizlik ürünleri arasında yer alır. Kullanım alanları arasında yüzey temizleme, çamaşır temizleme ve ağır yağların nüfuz ettiği bulaşıklar yer alır. Bunların yanı sıra aşırı yağlı ocakların temizlenmesi, kireçlenen lavaboların temizlenmesi gibi alanlarda da tercih edilir. 


Çamaşır suyu çeşitleri çok yönlü kullanım olanağı sağlar. Güçlü temizleme özelliği sayesinde en sık tercih edilen temizlik malzemesidir. Farklı fiyat aralıklarıyla sunulan çamaşır suyu seçenekleri arasından tercih yaparak, beyaz kıyafetlerinizin ilk günkü gibi kalmasını sağlayabilir, evinizde temiz bir ortam oluşturarak hijyenin keyfini çıkartabilirsiniz.


Mutfakta Çamaşır Suyu Kullanımı Nasıl Yapılır?

Çamaşır suyunun en sık kullanıldığı alanlardan birisi de mutfaklardır. Hem ağır bulaşıkların inatçı yağlardan arınmasında hem de ocak, lavabo, banyo gibi alanların hijyen bir hale getirilmesinde sık sık çamaşır suyuna başvurulur. Eğer bulaşıklar elde yıkanacak ise, hazırladığınız bulaşık suyuna birkaç damla çamaşır suyu ekleyerek bulaşıkları yağlarından kolaylıkla arındırabilirdiniz. 


Genellikle balık, et ve tavuk yemeklerinden kalan tabak ve tepsi gibi ağır kokuların bulunduğu bulaşıkları yıkarken güçlü bir temizlik ürünü tercih etmeniz gerekir. Yalnız güçlü bir temizlik ürünü tercih ettiğinizde bulaşıklarınızın iyice durulandığından emin olmanız gerekir. Fırın, ocak gibi eşyalardaki kalıplaşmış yağlar çamaşır suyu çeşitleri ile kısa sürede temizlenir. Çamaşır suyu sayesinde ovalamak zorunda kalmadan kirlerden kolaylıkla kurtulabilirsiniz. Lavabo ve çeşme gibi alanlarda meydana gelen kireçlenmeler için çamaşır suyu kireçleri arındırma konusunda etkili bir üründür. Özellikle kireçlenmiş bölge çamaşır suyu ile bekletildiğinde kireç kolaylıkla çözülür. 


Çamaşır Suyu Neden Gereklidir?

Çamaşır suyu nedir? Diye soracak olursanız, çamaşır suyu genellikle çamaşırları beyazlatmak için gereklidir. Güçlü içerikleri sayesinde inatçı kirlerin güç harcamadan arınmasına neden olur. Yalnız çamaşır suyunun direk olarak çamaşırlara uygulanması doğru değildir. Direk uygulandığında çamaşırlarda hasar ve renk değişimi görülebilir. 


Çamaşır suyu ağartma uygulamalarında tercih edilecek ise, öncelikle makine çalıştırılmalı, yıkama işlemi başlatıldıktan sonra 5 dakika sonra çamaşır suyu ilaç bölümüne eklenmelidir. Bunun yanı sıra ağartma işlemi renkli çamaşırlarda uygulanmasının doğru olmadığını unutmamanız gerekir. Elde yıkama işlemi yapılırken çamaşır suyu, su ile karıştırılmalı ve bu biçimde çamaşırlar ile temas ettirilmelidir. Bunun aksi yapıldığı taktirde çamaşırlarınız deforme olarak istenilen beyazlık elde edilemeyecektir. 


Tuvalet Temizliğinde Çamaşır Suyu Kullanımı Nasıl Olmalıdır?

Çamaşır suyunun en çok tercih edildiği alanlarından biriside tuvalet ve klozetlerin temizlenmesidir. Bu alanlarda tercih edilmesinin en büyük sebebi ise çamaşır suyunun güçlü mikrop kırıcı özelliğe sahip olmasıdır. Klozet gibi alanlarda yoğun olarak bu çamaşır suyu markaları kullanılır; çamaşır suyu Abc, çamaşır suyu Tempa, çamaşır suyu Bingo markaları kullanılır. 


Klozet gibi alanlarda mikroplar çamaşır suyu ile arındırılmalıdır. Klozet temizliğinde çamaşır suyu, su ile karıştırılmaya gerek kalmadan kullanılır. Aynı zamanda klozet yüzeyine ve içene doğrudan kullanılır. Yalnız temizlik sonrasında cilde temas eden kısımları bol su ile arındırılmalıdır. Zamanla klozet içerisinde oluşan sararmalar da çamaşır suyu ile beyazlatılır. 


Çamaşır Suyu Fiyatları Ne Kadar?

Birden fazla temizleyici maddenin çıkartamadığı inatçı lekeleri pratik bir biçimde çıkartan bu ürün, güçlü kimyasal özelliği sayesinde her çeşit kir, leke ve yağ ile başa çıkabilme özelliğine sahiptir. En çok zaman geçirilen yaşam alanları olan ev ve iş yerlerinde mikropların yok olması için düzenli olarak çamaşır suyu ile hijyen sağlanmasında fayda vardır. 


Her temizlik yapıldığında yüzey temizleyici olarak tercih edilen suya belirli miktarda çamaşır suyu eklenmesi, alanda bulunan mikrop ve kirlerin arındırılmasında etkili olacaktır. Özellikle iş yeri gibi toplu kullanım alanlarında güçlü bir temizleyici kullanılması gerekir. Hijyen önlemleri sağlınız için kesinlikle ihmal edilmemesi gerekir. Çamaşır suyu fiyatları ürünün gramajına, kalitesine ve markasına göre farklılık gösterir.