Noosy Çoklu Sim Kart Aparatı Ve İğnesi

57,90 ₺

Ücretsiz Kargo

Stokta Yok

Telefon Tuş Takımı Çeşitleri ve Fiyatları

Tuş takımı denildiğinde hepimizin gözünde tuşlu telefonların çok çabuk yazılarının silindiği plastik tuşlar canlanmaktadır. Teknoloji devrinde yaşadığımız şu günlerde tuşlu telefonların yerini dokunmatik akıllı cep telefonu almış bulunmaktadır. 

Geleneksel Tuş Takımları

Yukarıda da dile getirdiğimiz gibi telefon tuş takımı dendiğinde aklımıza ilk gelen plastik, üzerinde 0- 9 arası rakamlar ve telefon açıp kapatma yerlerinin bulunduğu tuş takımlarıdır. Günümüzde ne kadar akıllı telefonlar hızla yaygınlaşsa da halen bu tarz eski model telefonları kullananlar da mevcuttur. Tuşlu telefon kullanımı devam ettiği sürece geleneksel tuş takımlarına olan ihtiyaç da devam edecektir.

Akıllı Telefon Tuş Takımları

Akıllı telefonlar da bizzat tuş takımı olmasa da açma-kapama, ses, hafıza kartı ve sim kartı soketleri gibi el ile müdahale edilen donanımlar bulunmaktadır. Bunların arızalanması durumunda değişimi gerekmektedir. Bu parçalar da manuel tuş takımı olarak değerlendirilmektedir. Dokunmatik kısımların iç düzeneğinde de tuş görevini gören film şeklinde mekanizmalar bulunur. Bunların da bozulmasına karşın yedek parça üretimleri yapılmaktadır. Tamir maliyetleri de oldukça yüksektir.

Sim Kartı ve Hafıza Kartı Soketleri

Akıllı veya düz model hangisi olursa olsun bütün telefonlarda mutlaka sim kartı yerleştirmek için soketler bulunur. Eski telefonlarda bu soketler telefonun iç kısmında yer alırken akıllı telefonların sağ yan kısımlarına konulmuştur. Üzerlerine yapılan minik dokunma hareketleriyle yuvalarından dışarı çıkarlar. Manuel olmaları sebebiyle tuş takımı kapsamında ele almak yanlış olmaz.