Ürün Bulunamadı.

Kafa Motoru Fiyatları

Suyu emiş borularından toplayan, çıkış borusundan atan, gücü ile doğru orantılı çalışan akvaryum sistemine kafa motoru denir. Suyun içine tamamen gömülü bir şekilde çalışabilen kafa motoru, elektriksel kısmı polyester yapıda olduğu için herhangi bir tehlike oluşturmaz. Aşağıdaki filtre tankından aldığı suyu yukarı akvaryuma taşıyan bu sistem sayesinde, su hacmi hareket ettirilir ve basınç az olarak uygulanır. Zararlı atıklar kafa motoru sayesinde, akvaryumun içinde sürekli hareket eder. Suyu fışkırtmayacak biçimde konumlandırılması gerekir.

Kafa Motoru Seçimi

Kafa motoru secimi, akvaryumdaki su miktarı ve balık sayısına göre belirlenmelidir. Saat başı devridaim yaptığı için, tercihlerin buna göre yapılması gerekir. Sirkülâsyon işlemi bir kuralla yapıldığı için akvaryumun 5 katı büyüklüğünde kafa motoru seçilemez. Kafa motoru çeşitlerinin mutlaka kaliteli motorlardan seçilmesi gerekir. Bu motorlar 7/24 çalışır. Yanlış bir seçiminiz akvaryumdaki canlıların hayatını riske atar. Akvaryumunuzda sağlıklı bir ortam oluşturmak istiyorsanız farklı kafa motorları modellerini inceleyebilirsiniz.

Kafa Motorunun Amacı

Akvaryum Hava ve Sirkülâsyon motoru olarak da bilinen kafa motorunun asıl amacı, zararlı atıkların sirküle edilerek dağıtılmasıdır. Suyun altında nitrat gibi zararlı atıklar bulunur. Bunu atmanın da en kolay yolu kafa motorları ile sağlanır. Kafa motorundan dönen su miktarı akvaryumda eşit bir şekilde dağıtılır. Dibe yakın olarak konumlandırılan kafa motorları, dipteki sirkülâsyonun en üst düzeye çıkmasını sağlar. Böylece suyun dengelenmesini ve içindeki canlıların rahat etmesini sağlar.