Ürün Bulunamadı.

Pil ve Pil Şarj Aleti Fiyatları

Pil şarj aleti fiyatları ve pil fiyatları, tamamen marka ve modele göre değişiklik göstermektedir. Fakat en uygun fiyatlar her zaman olduğu gibi lazımbana.com kategorilerinde keşfetmenizi bekliyor. 

Pil ve Şarj Aleti

Şarj edilebilen piller ve şarj aletleri, gelişen teknolojik cihazların uzun süre elektrik kablosuna bağlanmadan kullanılmasını sağlayan ürünlerdir. Pil teknolojisi cihazın tam kapasite şarj edildikten sonra elektrikten çıkartılarak kullanılmasına olanak sağlarken, geçmişte bu durum şarj edilemeyen piller nedeni ile hem doğayı kirletirken hem de maliyet artışına neden olmaktaydı. 

Günümüzde teknolojiyle paralel ilerleyen batarya teknolojileri, bataryaların ve pillerin yeniden şarj edilebilmesini mümkün kılıyor. Bu nokta da pil şarj cihazları en önemli araç olma özelliği taşıyor. 

Pil, Şarj Cihazı Markaları ve modelleri

Şarj edilebilir piller, en geniş ürün seçeneğinin olduğu kategorilerden biridir. Çünkü bu alanda onlarca farklı elektronik tedarikçi yüzlerce farklı ürünle sektöre hizmet sunmaktadır. Doğru pili satın almanız için küçük bir hatırlatma da fayda görüyoruz. 

AA kalem pil

AAA ince kalem pil, 

9 volt pil

Yukarıda yer alan ürünler ülkemizde sıklıkla kullanılan ve şarj edilebilir özellikle ürünlerin rahatlıkla lazımbana.com kategorilerinde bulunabileceği ürünlerdir. Bu nokta da unutmamanız gereken nokta, her pilin şarj eden cihazının farklılık gösterdiğidir. Bu nedenle uygun pil şarj aleti satın aldığınızdan emin olmanızda fayda var. 

Pil şarj aletleri, pilleri doldurduktan sonra elektrik akımını kesen ürünleridir. Yine makineler üzerinde şarj durumunun görsel olarak iletilmesini sağlayan renkli lambaları bulunan şarj cihazları, pilin şarj seviyesini ve şarj olup olmadığını kolaylıkla anlamaya uygundur. 

Hangi pil hangi şarj cihazı ile şarj edilir?

Doğru pile doğru şarj cihazı kuralını yukarı da hatırlatmıştık. Şimdi de gelin detayları ile konuyu netleştirelim. 

“AA, AAA, C, D ve 9V Ni-MH Şarj edilmeye uygun ürünlerdir.”

Bu nokta da alacağınız şarj cihazının satın aldığınız doldurulabilir pil ile aynı özelliklere sahip olmasını hem pil üzerinde yazan göstergeden hem de cihaz kutusundan karşılaştırabilirsiniz. 

Şarj cihazlarını iki temel grupta inceleyebiliriz. Bu gruplardan biri, hızlı şarj cihazları diğeri ise standart şarj cihazlarıdır. Hızlı şarj cihazlarında tam dolu batarya 45 dakika da sağlanırken standart ürünlerde bu süre 6 saate kadar çıkabilir. 

Şarj Edilebilen Pillerin Ömrünü Uzatma

Yeniden doldurulabilen piller, standart pillerle kıyaslandığında çok daha uzun süre kullanıma uygun olarak üretildikleri kolaylıkla fark edilebilir. Ürünleri birkaç önemli detaya dikkat ederek çok daha uzun süre kullanmanız mümkün olacaktır. 

Bu koşullardan ilki; Hiç şüphesiz tam batarya doldurma ve tam batarya bitirme koşuludur. Bu sayede batarya limitleri üst ve alt noktalarda tamamen açılmış olacaktır. Bu işlemi tam bitirme konusunda birkaç kez tekrar ettikten sonra, istediğiniz zaman bitimi beklemeden şarj edebilirsiniz.