Ürün Bulunamadı.

Sukuşi, son yıllarda çocuklara tarafından çok bahsedilen bir oyuncak oldu. Japonca'da süngerimsi , esnek ve yumuşak anlamına gelen bu sözcük, oyuncak piyasasında kendine özel bir yer buldu. Piyasa ismiyle Squshy henüz yeni bir kavram olsa da birçok çocuk ve gencin dikkatini çekmeyi başardı. Squishy’nin ne olduğundan ziyade nasıl yapılacağına dair sorular da oluşmaya başlamıştır. Aslında, daha fazla meyve, gıdalar (karpuz, elma, kek, dondurma, elma, kek, dondurma vb. ) farklı figürler şeklindedir.

Nasıl Oynanır?

Squishy ile slime aynı şey değil. Her ikisinin de karıştırıldığı, ancak sukuşinin slime'dan çok farklı olduğu doğrudur. Sukuşi özel bir ürün veya oyuncak şeklidir ve şekli hasar gördüğünde esnek olduğu için restore edilir. Fakat slime için de aynı şey doğru değildir. Bununla birlikte, slime ile benzer olduğundan, sukuşi ile slime karıştırılabilir.

Oyuncak Piyasasının Yeni Trendi

Türkiye'de daha çok İnternet sitelerinde sukuşi oyuncağı için arama yapabilirsiniz. Ancak internette satış yapan siteler bile Türkiye için kısıtlıdır. Lazımbana' dan bu tip tüm oyuncakları kolayca sipariş edebilirsiniz.

Bu oyuncaklara sevimli bir stres topu da diyebiliriz. Japonya'da "sevimli" anlamına gelen kawai kelimesi ile bir araya gelerek kawai squishy adını alan bu oyuncaklar Türkiye’de sukuşi olarak anılmaktadır. Aynı zamanda strese iyi gelir. Sadece çocuklara değil aynı zamanda büyüklere de hitap ederek keyifli bir etki verir. Kimi zaman kokulu tasarlanıyor kimi zamanda sıkma efektiyle rahatlık sağlıyor.

Evde Sukuşi Yapımı

İlk önce sünger alıyoruz. Eğer aldığınız sünger bulaşık süngeriyse, bir tarafında renkli bir kısım vardır. Bu renk alanı yeşil veya mavi olabilir. Bu kısmı dikkatlice kesiyoruz. Asıl gerekli olan kısım sünger. Makas yardımıyla süngere dilediğimiz bir oyuncak veya şekil formu veriyoruz. Ayrıca farklı yerleri bağlayarak veya iplerle sararak farklı formlar da belirleyebilirsiniz. Kestikten sonra, akrilik boya ile boyamak ve renk vermek için fırçaya ihtiyacımız var. Daha sonra süngerlerimizin her yerini akrilik boya ile boyuyoruz. Burada dikkat etmemiz gereken en önemli şey mümkün olduğunca yüzeysel boyamaktır. Bu arada, ellerinizi boyama ihtimaliniz çok yüksek olduğu için bir eldiven kullanabilirsiniz.

Ancak, sünger türüne göre normalden daha fazla dikkat etmeniz gerekir. Bu nedenle, kurutma için sabırlı olmalısınız ve bir süre beklemeniz gerekir. Rengi kuruttuktan sonra, elinize alıp sukuşinizin tadını çıkarabilirsiniz. Oyuncağı sıktığınızda sukuşinin yavaş yavaş normale döndüğünü görebilirsiniz. İşte orijinal sukuşi oyuncağının en belirgin özelliği yavaş yavaş eski haline dönmesidir.

Sukuşi Çeşitleri

İlk ortaya çıktığı andan bu zamana kadar oldukça farklı çeşitleri üretilen türleri şunlardır:

  • Lezzetli sukuşiler: En çok satan sukuşiler arasında regarenk cupcake ve dondurma sukuşi modelleri, sıkıldığı zaman iyice komik olan hamburger modelleri, yavaş yükselen muz gibi lezzet kategorisinden süngerler yer alıyor.
  • Hayvan sukuşiler: Sukuşi oyuncakların ebeyevenler tarafından tercih edilmesinin bir diğer nedeni de, oyuncakların formları gereği güvenli oluşudur. Keskin kenarları, düğmeleri, sert malzemeleri olmadığı için çocuklar için herhangi bir yaralanma durumu teşkil etmezler ve çoğu model bir çocuğun ağzından içeri giremeyecek kadar büyük yapıldığından yutulma riski de taşımaz. Çocuğunuzu sukuşi oyunları ile mutlu etmek istiyorsanız ona birbirinden sevimli hayvan modellerinden hediye edebilirsiniz. Bu sayede hem sukuşi hayvanları ile çocuğunuza hayvan sevgisini aşılamış olursunuz hem de daha güvenli bir şekilde eğlenmesini ve oynamasını sağlarsınız.
  • Lezzetli sukuşiler: En çok satan sukuşiler arasında rengarenk, cupcake ve dondurma sukuşi modelleri, sıkıldığı zaman iyice komik olan hamburger modelleri, yavaş yükselen muz gibi lezzet kategorisinden süngerler yer alıyor.
  • Sevimli sukuşiler: Son yıllarda yapılan araştırmalar sukuşi gibi yumuşak oyuncaklarla oynayan orta okul öğrencilerinin konsantrasyon, yazma, iletişim kurma gibi faaliyetlerde yaşıtlarından daha gelişmiş olduklarını gösterdi. Sukuşilerin çocukların gelişimine katkısı açıktır. Aynı zamanda unicorn, diş, deniz kızı gibi şekilleri sayesinde çocukların dikkatini çeker.

Çocukları mutlu etmenin bir yolu olarak sukuşiler tercih edilebilir. Çocuğunuza sukuşi seti hediye edebilir veya ona koleksiyon yapmasında yardımcı olabilirsiniz. 

Sukuşinin Yararları

Squishy (Sukuşi), son birkaç gün boyunca çocuklar veya yetişkinler arasında bir stres atma oyuncağı olarak yerini almıştır. Bu oyuncağın ne işe yaradığını merak eden birçok kişi vardır. Sukuşinin yararları ve özellikleri aşağıda sıralanmıştır:

  • Stresi azaltmak: Tıbbi bir üstünlüğü var çünkü birçok yetişkin için stres atma işlevi görüyor. Stresi azaltmak için tasarlanmıştır. Oynamak sıkı tutuş sağlar ve reflekslerin hızını arttırır. Squishy oynamak, yoga ve meditasyon yapmak gibi beynimizde ve vücudumuzda stres akışını kapattığı için sakinleştirici etkiye sahiptir. Buna ek olarak, Squishy, çok yumuşak tasarım ve renk nedeniyle duyusal bozukluğu veya otizm spektrumuna sahip insanlar için çok popüler bir oyuncaktır.
  • Dekorasyon: Aslında, birçok yetişkin, evi süslemek için yaratıcı iş arar. Bu oyuncakları evin herhangi bir yerinde bir dekor olarak kullanabilirsiniz: Veranda, masa, oda ve başka yerlerde.
  • Oyuncak: Squishi'nin güzel bir oyuncak olabileceğini biliyor musun? Kuşkusuz, bu oyuncaklar çocuklarınızı mutluluk havaya uçurabilir. Çocuklar squishy'yi çok sever ancak çocuklar için bir oyuncak olduğu anlamına gelmez. Dikkat ve konsantrasyon toplamalarına yardımcı olur. Anahtarlık olarak kullanılabilir. Çocukların okula getirmeleri için rahat ve uygundur.
  • Yastık: Hafif bir yastık olarak kullanılabilir. Sukuşinin yumuşak dokusu yastık olması bakımından elverişlidir. Herhangi bir yerde yastığınız yoksa, çocuklar ve yetişkinler için sukuşileri yastık olarak kullanabilirsiniz.
    Sukuşi, görüldüğü üzere görüntüsünden çok daha büyük ve geniş işleve sahiptir.