Ürün Bulunamadı.

Bir tür uçlu kalem çeşidi olan vesatil kalem, ince uç ile uç çeşitlerine sahiptir. Basmalı ve mekanik uçlu özelliklerine sahip olduğundan öğrenciler tarafından sıklıkla tercih edilen kurşun kalem modelleri arasında yer almaktadır. Teknik ressamlar ile mimarların gözdesi olan mekanik uçlu kurşun kalem modelleri farklı renk ve gövdelere sahip versatil kalemler arasından ihtiyaçlarınıza uygun olanı sitemizden uygun fiyat garantisi ile alabilirsiniz.


Mekanik Uçlu Kalem Çeşitleri


Mekanik uçlu kurşun kalem birçok çeşide sahiptir. 0.3, 0.5, 0.6, 0.7 ve 0.9 gibi değişik uçlara sahip olan versatil kurşun kalem çeşitleri farklı renk seçenekleri ile öğrencilerin ilgisini çekmektedir. Uçlu ya da mekanik kurşun kalem çeşitlerini çizim yaparken kullanmak istediğinizde çizgi kalınlığına göre kalem seçimi yapmanızı sağlamaktadır.


Seçtiğiniz mekanik uçlu kurşun kalem ile istediğiniz kalınlıkta çizgi çalışmaları yapabilirsiniz. İşlevselliklerinin dışında görünümleri ile de büyük beğeni toplayan versatil mekanik uçlu kurşun kalem çeşitleri, çeşitli kalınlık ve inceliklerde üretildiğinden beğendiğinizi renk ve uçdaki ürünleri tercih edebilirsiniz.


Versatil Kalem Seçimi Nasıl Yapılır?


Kaliteli kalem seçimi çalışmalarınızın da kaliteli olmasını sağlayacaktır. Sadece kalemler değil kalem uçlarının da belirli bir kalitede olması gereklidir. Günümüzde çoğu markanın versatil kalem çeşitlerine rastlamak mümkündür. İhtiyaçlara göre yağlı ya da kuru uç türlerini de tercih edebilirsiniz.


Kalın ve koyu görüntü elde edebilmek için yağlı uçlu versatil kalem tercih edebilirsiniz. Genellikle 2B formatına sahip uçlar gölgeleme veya tarama amacı ile kullanılmaktadır. Açık tonda hafifi görüntü elde etmek için de kuru uçlu mekanik uçlu kalemleri tercih edebilirsiniz.


Kuru uçlu kalem çeşitleri, 5B formatına sahiptir. Yoğunluk, kalınlık ve koyuluk bakımından HB, B, 2B, 5B uçları arasında seçim yapabilirsiniz. Yazı yazmak veya çizim yapmak isteyenler için de HB uçlar ideal bir tercih olacaktır. 2B uçlar HB uçlara oranla daha kalın ve koyu bir görüntü elde etmenizi sağlar. Elde etmek istediğiniz görünüme göre versatil kalem tercih edebilirsiniz.


Mekanik Uçlu Kurşun Kalem Nasıl Kullanılır?


Mekanik uçlu kalemlerin kullanımı çok kolaydır. İlk kullanım için kalemlerde uçlar hazır olarak yer almaktadır. Uçların tükenmesinin ardından versatil kalemlerinize uygun yedek uçlar almanız gereklidir. Kullanılan kalemin içine ucu kolaylıkla yerleştirebilirsiniz. Kalemin arkasında yer alan mekanizmaya bastığınızda uç ortaya çıkacaktır. Böylelikle yazı ile çizim işlerinizi rahatlıkla yapabilirsiniz.


Kurşun kalemlerden farklı olan versatil kalem çeşitleri, grafik çubuk ve çubuğun etrafında yer alan tahta kısımdan oluşmaktadır. Genellikle plastik ya da metal parçalardan oluşan kalemler farklı boyutlarda uçlara sahiptir. Kullanacağınız uç türü ne olursa ona göre uç bulundurmanız gereklidir.


Lise ve ilköğretim öğrencilerinin ilk tercihleri arasında versatil kalemler sıklıkla tercih edilmektedir. Sınava girecek olanlar ise 2B özelliğine sahip 0.7 uçlu kalemleri rahatlıkla kullanabilirler. Çizim yapanlar ise yumuşak uçlu kalemler ile diledikleri çizimleri yapabilirler. Ofis çalışanları ile öğretmenler de not almak amacı ile versatil model kalemleri tercih ederler. Kullanım amaçlarınıza uygun olan metalik uçlu kurşun kalem modelleri arasında rahatlıkla tercih yapabilirsiniz.


Metalik Uçlu Kalem Fiyatları


Mekanik uçlu kurşun kalem fiyatları, kendi aralarında değişiklik göstermektedir. Kalemlerin özellikleri ile markası fiyatları üzerinde fazlası ile etkilidir. Bilindik markaların kalemleri daha kaliteli olduğundan ve uzun süreli kullanıma uygun olduğundan fiyat olarak pahalı seviyelerde olabilir.


Arka kapak kısmında silgisi olan bazı mekanik uçlu kurşun kalem modelleri ekonomik fiyatlarda satışa sunulmaktadır. İhtiyaçlarınıza ve bütçenize göre tercih yapabilirsiniz. Gövde kısımları ile renkleri her ne kadar farklı olsa da çalışma prensipleri temelde aynı olan kalemler kaliteleri bakımından fiyatlandırılmaktadır.


Verimli bir performans ve dayanıklı kullanım için kaliteli modelleri tercih etmenizde fayda vardır. Kaliteli mekanik uçlu kurşun kalemleri uzun süre kullanabilirsiniz. Değişik seçenekler arasında yer alan versatil uçlu kalem çeşitlerini kolaylıkla satın alabilirsiniz.