Şeffaf Akrilik Plastik Sürgülü Kapaklı Camlı Steril Ecza Dolabı

734,90 ₺

Yıkanabilir İlaç Tıbbi Malzeme İlkyardım Enjeksiyon Ecza Dolabı

4.703,90 ₺

Ücretsiz Kargo

Sürgülü Camlı Kapaklı Steril İlk Yardım Sağlık Ecza Kutusu Dolabı

646,70 ₺

Camlı Kapaklı Steril İlk Yardım Sağlık Kırmızı Ecza Kutusu Dolabı

646,70 ₺

52 X 37 Cm Kanatlı Kapak Steril Acil İlk Yardım Kutusu Ecza Dolabı

636,90 ₺

Sürgülü Hilalli 45X30Cm Camlı Kapaklı Raflı Lacivert Ecza Kutusu

519,30 ₺

Toksin Dolabı-Narkotik Dolap-Kırmızı Yeşil Dolap Ecza Dolabı

2.686,43 ₺

Ücretsiz Kargo

Stokta Yok

İlaç saklamak ve acil durumlar için ilaç saklamak için özel üretilen ecza dolapları, yaygın kullanılan adıyla ilaç dolapları, ev ve iş yerlerinde kullanıma uygun ürünlerdir. Üzerinde kolaylıkla fark edilmesi için Kırmızı hilal olan dolaplar, yerli ürün ve yerli üretimdir. Yurt dışından gelen ürünlerde ise söz konusu sembol kırmızı haç olacaktır. Kırmızı hilal ve Kırmızı haç ilk yardım anlamını taşımaktadır.

Ecza Dolabında Olması Gerekenler

Ecza dolaplarında mutlaka olması gerekenler, düşünüldüğünde geniş bir listenin oluştuğunu düşünürsek geniş iç hacme sahip ecza dolapları iyi seçimler olacaktır. Ecza dolabı için önemli ürünler listesi şu şekilde sıralanabilir;

Pamuk, 

Gazlı bez, 

Sargı bezi, 

Yara bandı

Elastik bandaj, 

Oksijenli su, 

Tentürdiyot, 

Saf alkol, 

Termometre, 

Makas

İdeal bir ilaç dolabının en önemli demirbaşları olacaktır. Yine yanık yaraları ve ağrı kesiciler de düzenli son kullanma tarihi kontrolü yapıldığında dolapta yer alması gereken diğer ürünlerdir. Ecza dolabında bir ürüne yer vermeden önce söz konusu dolabı kullanacakların içindeki hiçbir ürüne karşı hassasiyet taşımadığından emin olunmalıdır. 

Ecza Dolabı Çeşitleri

İlaç dolapları çeşitleri, düşünüldüğünde öncelikle ürünlerin dekor değil hayati önem taşıdığı unutulmamalıdır. Ecza dolaplarında asıl olan kullanım kolaylığı, sağlamlık ve uzun ömürlü kullanımdır. Bu nedenle klasik plastik ürünlerin bu ihtiyaca cevap vermekten uzak olduğunu söyleyebiliriz. 

Ecza dolabının asılacağı yer, ve dolabın sahip olduğu özelliklere baktığımızda öncelikli olarak dolabın kolay erişimi olan bir nokta da olması gerekliliği öne çıkıyor. Buna ek olarak dolabın kolay açılır ve kilitsiz bir yapıya sahip olması gerekmektedir. Çocukların ve evcil hayvanların ulaşamayacağı noktalarda bulundurulması hayati önem taşıyor. 

Ahşap Ecza dolapları, son dönemde en çok tercih edilen ürünler arasında yer alıyor. Eğer direk güneş ışığı almayan bir noktaya asılıysa, ecza dolabından beklenen her şeyi ahşap ecza dolaplarında bulmanız mümkün. Panjurlu ecza dolapları ve sürgülü ecza dolapları da yine tercih edilen diğer önemli ürünler. 

Ecza Dolabı Fiyatları

Ecza dolabı güneş ışığı ve sıvı teması olmayan bir nokta da konumlandırılırsa, oldukça uzun süre kullanıma uygundur. Değim yerindeyse ömrünüz boyunca bir kez satın alacağınız bir ürün olsa da fiyat etiketinin yüksek olduğunu söylemek de doğru olmayacaktır. 

Ecza Dolabında Düzenli Değişiklikler

İlaçlar son kullanma tarihi olan ürünlerdir. Kremler ve diğer steril bezler içinde aynı kural geçerlidir. Bu nedenle ilaç envanterini düzenli olarak kontrol etmek ve son kullanma tarihlerine ilişkin kayıt tutmak önemle tavsiye edilmektedir. Envanterinizde yer alan ürünler bir kaza durumunda belirleyici olacaktır. 

Ecza dolaplarında camlı ürünleri seçmek avantaj sağlar. Acil durumda yaşanan panik anında dolap içinde doğru ürünü bulmak ve tek hamle de almak için görsel temasın önemi yadırganamaz.