Mk Teknik Resim Defter 120 G A3 30 Sayfa

50% 293,02 ₺

146,02 ₺

Ücretsiz Kargo

Teknik Resim ve Eskiz Defteri Fiyatları

Resim yapanlar, güzel sanatlar öğrencileri, mimarlar, tasarımcılar, çizerler tarafından kullanılan çizim kağıtları standart kağıtlara göre farklıdırlar. Çizim sırasında daha iyi sonuç alınabilmesi için kullanılan teknik resim ve eskiz defteri çeşitleri, doku olarak farklı bir yapıya sahiptirler. Kara kalem, pastel, sulu boya, kuru boya gibi boya çeşitleri için tasarlanmış defter seçenekleri bulunur. Çizim kağıtları gram cinsinden tanımlanır. Ebatları ise yapılacak işe göre değişir. Sanatsal çalışmalar için ideal olan bu defterler tasarımlardan resme kadar geniş bir alanda kullanılabilir. Sadece profesyoneller için değil amatörler için de kullanıma uygundur.

Spiralli Defterler

Resim yapılabilecek defterler arasında spiralli defter çalışma bittikten sonra sayfanın defterden kolay bir şekilde koparılmasına yardımcı olur. Böylece yapılan çalışmalar defter üzerinde değil daha sağlıklı bir ortamda saklanır. Defterlerin sayfa sayıları değişkenlik gösterir. Boyutları da aynı şekilde farklıdır. 

Çizim Defteri Kullanmanın Önemi

Tasarım aşamalarında ve resim yaparken kullanılan ürünler sonucu da doğrudan etkiler. Çizim defterleri kullanılacak çizim malzemesine göre kağıt seçilebilmesine olanak sağlar. Pastel boya için kullanılacak kağıt yapısı ile kara kalem için kullanılacak kağıt yapısı birbirinden farklıdır. Bu fark boyanın kağıda tutunması ile ilgili bir değişkendir. Yanlış kağıt ve yanlış malzeme seçimi yapılan çalışmanın verimini düşürür. Bu nedenle kullanılacak boyama malzemesine göre kağıt seçmek profesyoneller için önemli bir ayrıntıdır.