Ürün Bulunamadı.

Su sebili ev ve ofis gibi alanlarda kullanılabilen ve kullanılacak alana göre farklı kapasite ve özellikler ile birlikte kullanıcılara hijyen açısından da büyük avantajlar sunmaktadır. Su sebilleri gün içerisinde kişilerin tüm soğuk ve sıcak su ihtiyacını tek bir cihaz üzerinden giderebilen ve iş yeri ya da ev gibi ortamlarda rahatlıkla kullanım sağlayan beyaz eşyalardan birisidir.

Genellikle kişilerin standart tip olarak tercih ettikleri su sebili modelleri farklı pek çok marka ve özellik ile kullanıcılara konforlu bir yaşam sunmaktadır. Su derecesini ayarlayarak, sabit bir damacana üzerinden sıcak ya da soğuk suyunuzu anında alabilir, su arıtma filtresi gibi donanımları sayesinde daha sağlıklı şekilde ihtiyaçlarınızı giderebilirsiniz.

Standart Su Sebili Özellikleri

Standart su sebili modellerinde renkler genellikle beyaz ve gri olarak sınırlanmıştır. Farklı marka ve modeller ile ürün çeşitliliğinin artmasından sonra siyah renk su sebili modelleri de oldukça popüler hale gelmiştir. Sıcak ve soğuk olmak üzere iki farklı musluk tipine sahip olan su sebilleri kişilerin istekleri doğrultusunda musluk üstü aparata basarak, farklı sıcaklıklardaki alanlardan suyu alabilirler. Standart tip su sebillerinde soğuk su kapasitesi sıcak su kapasitesine göre daha fazla olmaktadır. Genel olarak soğuk su kapasitesi 3 litre iken, sıcak su kapasitesi 1 litre olarak su sebili musluk kapasiteleri belirlenmektedir. Mekanik şekilde kontrol edilebilen su sebili modellerinin sıcak ve soğuk su ısıtma dereceleri de önceden belirlenmiştir. Soğuk su sıcaklık aralığı 7 ile 10 derece arasında değişirken, sıcak su sıcaklık aralığı 90 ile 94 derece arasında olmaktadır. Standart tip su sebillerinde ağırlıklar genellikle 11 ile 13.1 kilogram arasında değişime uğrayabilmektedir. Ürün ölçüleri ise yükseklik, genişlik ve derinlik olmak üzere 86,5*30,0*30,5 şeklindedir. Su sebili modellerinde kalite ve hijyeni gösteren paslanmaz çelik su tankı ise su sebillerinin uzun süreli kullanımlarını sağlamaktadır. Standart özelliklerden biri olan paslanmaz çelik su tankları pek çok su sebili modelinde yer almaktadır. Ürünlerin garanti durumları ise tamamen ürünün yetkili satıcısı ile ilgili olmaktadır. Genel garanti süresi ise su sebillerinde 2 yıl olmaktadır.

Su Sebili Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Su sebilleri özellikle kişi sağlığı açısından büyük önem göstermektedir. Bu sebeple su sebili alımlarında mutlaka bir yetkili servisin olmasına ve satış sonrası desteğin verilmesine dikkat edilmelidir. Servis ağı bulunan bir ürünün arıza ya da bakım durumları daha kolay olmaktadır. Sebille ilgili yedek parçaları beyaz eşya yedek parça kategorisinden bulabilirsiniz. Ayrıca, hijyen açısından damacana değişim işlemleri sırasında ya da ilk kurulumda cihazdan herhangi bir koku geldiği takdirde cihazın hijyen kontrolü yapılmalıdır. Damacana aparatının bulunduğu alan sağlam olmalı ve damacana su sebiline kolay yerleştiriliyor olmalıdır. Su sebilinin kazandan gelen hortumunun kesinlikle hijyenik silikondan yapılmış olması gerekmektedir.

Sebil Temizliği Nasıl Yapılmalıdır?

Su sebili modellerinde hijyen açısından en önemli alanlar plastik kısımlardır. Bu sebeple tüm plastik kısımlar sökülerek, doğru şekilde dezenfekte işlemlerin yapılması gerekmektedir. Çelik kazanın bulunduğu alan kesinlikle doğru dezenfekte ilaçlar ile temizlendikten sonra 5 dakika kadar bekletilip, tamamen temiz hale getirilmelidir. Kazan içi temizlik yapıldıktan sonra kazana bir miktar su doldurularak, su borularının bulunduğu tahliye alanlarından suyun tahliye edilmesi ve musluk kısımlarının da bu şekilde temizlenmesi gerekmektedir. Periyodik bakım ve temizlik olarak her 3 ayda bir yapılan su sebili dezenfekte işlemi kesinlikle hijyen açısından bir eldiven yardımı ile yapılmalıdır.