Ürün Bulunamadı.

Satın Alırken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Direksiyon seti, özellikle de yarış oyunu tutkunları için en vazgeçilmez oyuncu ekipmanlarından birisidir. Direksiyon seti pc için kullanılabileceği gibi ps4 direksiyon seti de vardır. Bu sayede hangi cihazı kullanırsanız kullanın araba kullanma zevkini sonuna kadar alabilirsiniz.


Ancak bu seti satın alırken sunduğu özelliklere mutlaka dikkat etmelisiniz. Özellikle teknolojinin değişmesiyle bir çok özelliğe sahip hale gelen direksiyon setleri, satın aldıktan sonra sunduğu deneyimle de fark yaratır hale gelmiştir. Örneğin bazı direksiyon setlerinde direksiyon vitesi, normal vites veya debriyaj gibi parçalar bulunmayabilir. Gerçekçi bir oyun deneyimi yaşamak isteyenlerdenseniz, bu özellikleri bulamadığınızda deneyiminiz eksik kalabilir. Tabi bunun haricinde titreşim özelliği, direksiyon tuşları, direksiyonunun dayanıklılığı gibi deneyiminizi iyileştirecek detaylar da sizin için önemli olabilir. 


Ayrıca bu setin dayanıklılığı da çok önemlidir. Oyun sırasında, hele ki yarış oyunlarında heyecanlanmalar ve sinirlenmeler sık sık olabilmektedir. Bu durum da pedallara sertçe vurulması, direksiyona vurulması veya aniden çok fazla çevrilerek zorlanması gibi durumları ortaya çıkarabilmektedir. Eğer danayınıklı olmayan bir ürün alırsanız, ürününüz çok çabuk bozulabilir, pedallar takılabilir ve kullanılmaz hale gelebilir. Bu sebeple direksiyon seti alırken, lazımbana.com gibi güvenilir sitelerden alışveriş yapmanızı ve kaliteli ürünler satın almanızı öneririz.

En Popüler Direksiyon Seti Markaları ve Modelleri Nelerdir?

Türkiye’de popüler olan direksiyon seti markalarına baktığımızda, çoğunlukla yabancı ve uzun yıllardır deneyimi olan markaları görmekteyiz. Kaliteli ürünleriyle tanınan bu markalarla, eğer daha önce direksiyon seti aldıysanız veya kullandıysanız karşılaşmış olma ihtimaliniz de oldukça yüksektir.


Türkiye’de oyuncular arasında en çok popüler olan markaları, modelleri ve çeşitleri aşağıdaki listemizde bulabilirsiniz.


  • Logitech Direksiyon Seti

  • Snopy Direksiyon Seti

  • G27 Direksiyon Seti

  • ETS2 Direksiyon Seti

  • Logitech G29 Direksiyon Seti

  • Logitech G25 Direksiyon Seti

  • Avenger Direksiyon Seti

  • Microsoft Direksiyon Seti

  • Axcess Direksiyon Seti

  • Fanatec Direksiyon Seti

  • 360 Derece Direksiyon Seti

  • 900 Derece Direksiyon Seti

  • Debriyajlı Direksiyon Seti

  • Vitesli Direksiyon Seti

  • Thrustmaster Direksiyon Seti

900 Derece Direksiyon Seti Nedir?

900 dereceye ayarlanabilen 900 derece direksiyon seti size daha bir oyun deneyimi sunar. Hem kapsamlı özellikleri hem de 900 derece olarak kullanılabilmesiyle en fazla tercih edilen direksiyon çeşitlerinden birisidir. 900 derece direksiyon setleri size oyununuz esnasında daha fazla esneklik kazandırır ve oyun deneyimini iyileştirir.


900 derece direksiyon seti almaya karar verirseniz, aynı özellikte hem pc direksiyon seti hem de ps4 direksiyon setini kolaylıkla bulabilir ve alabilirsiniz.

360 Derece Direksiyon Seti Özellikleri Nelerdir?

360 derece dönüş açısına sahip olan 360 derece direksiyon seti sayesinde, en zorlu virajları almanız daha da kolay olacaktır. 360 derece dönebilen direksiyonu sayesinde, keskin virajları alırken veya u dönüşü yaparken gerçek bir araba deneyimini yaşayabilirsiniz. Ayrıca drift yarışlarını sevenler, daire çizerek gösteri yapanlar için de 360 derece direksiyon setleri oldukça idealdir.


Diğer direksiyonlarda sola ve sağa dönüşlerde direksiyon 360 derece dönmediğinden dolayı bir noktada takılmaktadır. Bu takılma da oyun deneyiminizi kötü yönde etkileyebilir. Ayrıca refleks hareketlerde ve sert kullanımda direksiyonun kırılması veya aracı tam olarak istediğiniz gibi döndürememek de sizin için problem olabilir.

Bilgisayar Direksiyon Seti (Direksiyon Seti PC) Nasıl Olmalıdır?

Bilgisayar direksiyon seti öncelikle esnekliği ve dayanıklılığıyla ihtiyacınızı görecek nitelikte olmalıdır. Ayrıca daha gerçekçi bir deneyim yaşayabilmek için aşağıdaki özelliklerin direksiyon setinizde mutlaka olmasını öneririz.


  • 360 derece dönebilen direksiyon,

  • Debriyaj,

  • Bağımsız vites,

  • Titreşim özelliği

  • Dayanıklılık


Bu özelliklere sahip bir direksiyon seti, size en optimum oyun deneyimini sunacaktır. Ayrıca direksiyon seti ile oynanan pc oyunların tamamında işinize yarayacak olan bu özellikle sadece yarış oyunlarında değil, simülasyon oyunlarında da keyfinizi en üst düzeye çıkarabilirsiniz.

PS4 Direksiyon Seti Farkı Nedir?

Playstation 4 direksiyon seti ile pc direksiyon seti arasında giriş ve pilatforma uygunluk dışında herhangi bir fark yoktur. Herhangi bir platform için beğendiğiniz direksiyon setinin aynısını veya benzerini diğer platform için de kolaylıkla bulabilirsiniz.

Fiyatları Ne Kadar?

En yaygın direksiyon setlerinin fiyatları 300 lira ile 4.000 lira arasında değişebilmektedir. Oyuncu direksiyon seti alırken istediğiniz özellikler ve ürünün kalitesi direksiyon seti fiyatları üzerinde oldukça etkilidir. En ucuz direksiyon seti fiyatları 200 ₺ - 300 ₺ civarındadır. Ancak aradığınız özellikler, ürünün markası ve kalitesi değiştikçe, fiyatlar da aynı oranda yükselmektedir. 


Direksiyon seti ucuz olduğunda, genellikle üstün özelliklere sahip olmaz ancak yine de üst düzey beklentisi olmayan oyuncular için bu  setler olarak oldukça yeterlidir. Bütçeniz kısıtlıysa veya sürekli kullanmayacak ve denemek istiyorsanız, bu tarz bütçe dostu ürünlerle başlamanızı öneririz.

En ucuz direksiyon seti ürünlerini web sitemizde bulabilir, sayfamızdaki filtreleme özelliklerinden faydalanarak en düşük fiyata göre sıralayıp inceleyebilirsiniz. En uygun fiyatlarla kaliteli ürünleri kullanıcılarıyla buluşturan lazımbana.com’dan dilediğiniz özellikte ve fiyat aralığında direksiyon setini satın alabilirsiniz.