Ürün Bulunamadı.

Köpek ödül maması köpek eğitiminde özellikle doğru kontrollerinin sağlanması ve doğru eğitimin verilmesi açısından oldukça önemlidir. Ödül vitamini hem kedi ya da köpeklere sağlıklı besin takviyesi yapmakta hem de ödül niteliği sayesinde gerekli eğitimin verilmesini sağlamaktadır. Köpek ya da kediler ödül mamaları sayesinde çaba göstermeyi, kontrol altında kalmayı ve gerekli eğitimi kabul etmeyi öğrenirler. Bazı hayvan sahipleri köpek ya da kediler için verilen ödülleri bir rüşvet gibi görebilirler. Fakat bu tür köpek vitamini çeşitleri hayvanları mutlu etmenin yanı sıra doğru eğitimin verilmesi konusunda da oldukça etkilidir. Bu tür ikramlar hayvanlara neyin doğru neyin yanlış olduğunu kavratmaktadır. Özellikle doğru bir davranış sergilendiğinde ödül vitaminleri ile ödüllendirilen hayvanlar yaptıklarının doğru olduğunu daha rahat şekilde kavramaktadır. Elbette ödül vitaminleri verilirken mutlaka bazı konularda da dikkatli olmak gerekir. Doğru ödül mamaları kullanmak ve gerektiği kadar kullanmak oldukça önemlidir.

Ödül Vitaminlerinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Ödül vitaminleri köpek ya da kedileri eğitmenin bir yolu olarak düşünülürse, mutlaka köpeğinizi ya da kedinizi eğitmek için cezp edici ödüller kullanılmalıdır. Burada önemli olan kedi ya da köpeklerin sevdikleri yiyecekleri ödül olarak kullanmaktır. Ayrıca, mutlaka sahip olduğunuz hayvan için yararlı ödül mamaları kullanmaya özen göstermelisiniz. Ayrıca, yaşına, cinsine ve ırkına uygun ödül vitaminleri hem hayvanlarda bağışıklık sistemine iyi gelmekte hem de ilerleyen süreçte eğitimine katkı sağlamaktadır. Bu nedenle ödül vitamini seçimlerinde hayvanın ihtiyaçlarını ve isteklerini göz önünde bulundurmak gerekir. Teşvik için ödülleri çok iyi kullanmak gerekir. Sürekli ödül vitamini vermek zamanla hayvanın bu vitamine alışmasına ve gerekli eğitimi yerine getirmemesine neden olur. Bu nedenle mutlaka doğru zamanda ödül mamalarını kullanmaya özen göstermelisiniz. Köpek ya da kedinizi ödüllendirmek için her gün belirli miktarda ödül vitamini vermek zorunda değilsiniz. Bu durumu kesinlikle bir zorunluluk haline getirmeyin. Aksine hayvanın ödül maması uğruna çaba göstereceği eğitimler ile ödüllendirmeye dikkat edin.

Köpekler İçin Ödül Mamaları

Köpek ödül maması genellikle tatlı vitaminler ve vitaminler ile desteklenen kemiklerden oluşmaktadır. Bunlar köpeklerin ırkına ve yaşına göre değişebilir. Genellikle kemirme iç güdülerini doğru şekilde karşılayan press kemik köpeklerin eğlenceli vakit geçirmelerini de kolaylaştırmaktadır. Genellikle sindirim, mide ve diş sağlığına iyi gelen ödül vitaminleri güçlü bir eğitim aracı olarak da kullanılmaktadır. Köpekler için kullanılan ödül vitaminleri içerik olarak değişiklik gösterebilir. Bazı ödül mamalarında köpeklerin her türlü besin takviyesini sağlayan gerçek tavuk ya da sığır derisi yer almaktadır. Köpekler için ödül vitaminlerinin pek çoğu köpeklerde çene yapısını güçlendirici niteliktedir. Diş sağlığını da korumaya yönelik olan vitaminler sindirim ve bağırsak sisteminin daha güçlü bir bağışıklığa sahip olmasını sağlarlar.

Ödül Vitamininde Yapılan Hatalar

Ödül vitamininde yapılan hataların en büyüğü sürekli hale getirilen ödül mamalarıdır. Köpekler verilen eğitime ve davranışa çok çabuk adapte olabilirler. Bu nedenle, ödül vitaminleri verilirken mutlaka içeriğe ve miktara çok dikkat etmek gerekir. Günlük bir mama şeklinde verilen ödül vitaminleri hem köpeğinizin zararına olacak hem de verilen eğitimi yok edecektir. Bu nedenle, ödül vitaminlerini sürekli hale getirmek yerine eğitim verirken ya da köpeğin yaptığı doğru bir hareket sonrasında ödüllendirilmelidir. Tüm bunların yanı sıra sürekli olarak verilen ödül vitaminleri köpeklerde obezite sorununa neden olacaktır. Böyle bir durum söz konusu olduğunda mutlaka ödül vitaminlerini her gün biraz daha azaltmaya özen göstermeniz gerekir.