Pilsan Active Pedallı Traktör 07-314

815,96 ₺

Ücretsiz Kargo

Bisiklet Korna Bisiklet Süsü Seti Çocuk Bisikleti

40% 122,39 ₺

73,39 ₺

Pilsan Active Römorklu Pedallı Traktör 07-316

1.046,46 ₺

Ücretsiz Kargo

Pilsan Speedy Pedallı Araba 07-312

1.305,50 ₺

Ücretsiz Kargo

Pilsan Galaxy Pedallı Atv 07-292

2.083,26 ₺

Ücretsiz Kargo

Çocuk Güçlü Pedallı Araba

595,00 ₺

Ücretsiz Kargo

Kırmızı Pedallı Porshe Araba 4 Tekerli Çocuk Bisikleti 84 X 48 Cm

531,13 ₺

Ücretsiz Kargo

Çocuk Bisikleti Kask

178,36 ₺

Stokta Yok

Çocuk bisikleti, genellikle küçük boyutta, az vitesli veya 3 tekerlekli olmaktadır. Bununla birlikte çocuk bisikletlerinin renkleri ve tasarımları da çocuklara hitap edecek şekilde üretilmektedir. Çocuğunuz için en iyi çocuk bisikletini bulmak ise her zaman kolay olmamaktadır. Çocuğunuzun en sevdiği çizgi kahramanların baskılarını içeren veya favori takımının renklerine sahip bisiklet arasında karar vermeniz gerekebilir.

Çocuk Bisikleti Alırken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Çocuk bisikleti alırken sağlamlığına ve boyutuna dikkat etmenizi özellikle öneririz. Bunun yanı sıra çocuğunuzun biraz daha büyüdüğünde de kullanabileceği ve kullanmak isteyeceği bir çocuk bisikleti alırsanız, hızlı büyüyen çocuğunuz için sık sık bisiklet değiştirmek zorunda kalmazsınız.


Çocuklar gibi hareketli ve keşfetmeye açık kişilerin kullandığı bisikletlerde dayanıklılık özel bir önem arz eder. Böyle olmasının sebebi ise genellikle hareketli olan ve sınırları zorlamayı seven çocukların bisikletlerin sınırlarını da zorlamasıdır. Örneğin sık sık bisikletten düşebilen, hız yapan veya engebeli yollarda bisiklet kullanan çocuklar, çocuk bisikletinin birden fazla yönünü zorlamaktadır. Durum böyle olduğunda ise yıpranmaya dayanıklı olmayan bir bisiklet çocuğunuz tarafından kısa sürede parçalanabilir veya çocuğunuzun zarar görmesine sebep olabilir.


Tüm bu nedenlerden dolayı dayanıklı bisiklet modellerini tercih etmeniz büyük öneme sahiptir. Bugün satın alacağınız dayanıklı ve kaliteli bisikletler, uzun yıllar çocuğunuzun ihtiyacını karşılamaya yeteceği gibi, çocuğunuz büyüdüğünde bile sapasağlam durarak kullanılabilir halde olacaktır.


Ek olarak çocuğunuzun büyüdükçe de kullanmak isteyebileceği bir model almak yine bisikletten alacağınız verimi ve kullanılma süresini etkileyen bir faktör olarak öne çıkmaktadır. Çocuğunuzun küçük yaşlarda tuttuğu bir spor takımı, biraz büyüdüğünde değişebilir. Bu sebeple eğer çocuğunuzun kararı net değilse, bu şekilde bir bisiklet almanızı öneriyoruz. Örneğin Fenerbahçe tasarımlı bir bisiklet aldınız diyelim. Çocuğunuz biraz daha büyüyüp kendi kararını verdiğinde, artık Galatasaray taraftarı olmuş olabilir. Bu durumda da Fenerbahçe tasarımlı bisikletine binmek istemeyebilir. Dolayısıyla bu gibi tercihler bisikletin kısa sürede rafa kalkmasını önleyeceği için iyi düşünülmelidir.


Son olarak çizgi karakterli ve çok çocuksu bir bisikleti özellikle ergenlik gibi bir dönemin öncesinde almak da sakıncalı olacaktır. Ergenlikte çocuğunuz kendini daha yetişkin gibi görme eğiliminde olursa, artık çocuksu bulacağı bir bisiklete de binek istemeyebilir.


Ancak özellikle tasarımla ilgili konunun çocuktan çocuğa değiştiğini ve bu durumların sizin çocuğunuzda da mutlaka karşılaşılacak bir şey olmadığını hatırlatmak isteriz. Yine de bu olasılıkları göz önünde bulundurarak bir karar verirseniz, ilerleyen yıllarda pişman olmazsınız.

Çocuklar İçin Üretilen Bisikletlerin Fiyatları Ne Kadar?

Çocuk bisiklet fiyat aralıkları alacağınız model ve markaya göre değişim göstermektedir. Ancak genel bir ortalama verecek olursak, çocuk bisiklet fiyatları genellikle ₺250 ile ₺600 arasında değişmektedir diyebiliriz.


Yine de bu fiyatlar yükselebilmektedir. Örneğin bazı erkek çocuk bisikleti fiyat aralığı ₺1.000 ile ₺2.000 aralığına da çıkabilmektedir. Eğer en ucuz çocuk bisikleti arayanlardansanız, hangi model ve marka olursa olsun, aradığınızı sitemizde kolaylık bulabilirsiniz. Çocuk bisikleti en ucuz fiyatlarla daima sitemizde bulunmaktadır.


En iyi çocuk bisikleti modellerini ve markalarını keşfedip, zamandan tasarruf etmek için ise kategori sayfamızda bulunan filtreleme ve sıralama özelliklerinden faydalanmanızı öneririz. Bu sayede dilediğiniz marka, model ve fiyat aralığındaki ürünleri kısa sürede listeleyebilirsiniz. Ayrıca ucuz çocuk bisikleti bulmak için de en düşük fiyata göre sıralamanız yeterli olacaktır.


Bunlara ek olarak, sitemize üye olarak çeşitli kampanya ve indirimlerden de haberdar olabilirsiniz.

Kız Çocuk Bisikleti Modelleri Nelerdir?

Kız çocuk bisikleti söz konusu olduğunda, diğer birçok konuda olduğu gibi en renkli ve en çeşitli modellerin kız çocuklar için bisiklet modelleri olduğunu söyleyebiliriz.


Genel olarak pembe rengin ağırlık kazandığı bu modellerde, her yaştan kız çocuğu bisikleti çeşidi bulunmaktadır. Özellikle küçük kız çocukları için tasarlanan çizgi karakterli ve süslemeli modeller kız çocuklarının en fazla ilgi duyduğu modeller arasındadır.


Bu modellerde çoğunlukla bisikletin jant kısımları baskılı malzemeyle kapatılmıştır ve bazı aksesuarlarla birlikte satılmaktadır. Örneğin kimi kız çocuk bisikleti modellerinde ön kısımda mini çanta bulunurken, kimi modellerde ise mini sepetler yer almaktadır. Bunun dışında gidon parçasının tutma yerleri sonunda, iki uçta püsküller bulunan modeller de vardır. 


Suluklu modeller de son zamanlarda öne çıkanlar arasındadır. Ek olarak arkadan sepetli veya mini bagajlı modeller de üretilmektedir. Tüm bu seçenekler ise tamamen kız çocuğunuzun zevkine kalmış ancak karar vermeyi zorlaştıran durumları doğurmaktadır. Ağırlıklı olarak pembe renkte üretilen kız çocuğu bisikleti modellerinin bir diğer özelliği ise, erkeklere nazaran performans yerine görüntünün ön plana çıkmasıdır.


Erkekler kadar yıpratıcı biçimde bisiklet kullanmayan kız çocukları için bisikletin tasarımı daha ön plandadır. Şık ve tatlı tasarımların erkek çocuk bisikleti modellerine kıyasla daha fazla olmasının sebebi de budur. Ancak tabi ki bu durum kız çocukları için üretilen bisikletlerin dayanıksız olduğu anlamına gelmez. Aynı markaların, aynı performansta ve dayanıklılıkta olan hem kız hem erkek modellerini bulmak her zaman mümkündür.

Erkek Çocuk Bisikleti Modelleri Nelerdir?

Erkek çocuk bisikleti modellerini incelediğimizde ise, kız çocuk bisikleti modellerine nazaran tasarımın daha az ön planda olduğunu ve daha fazla performansa dayalı ürünlerin tercih edildiğini görüyoruz.


Bu durum erkek ve kız çocuklarının bakış açıları ve ihtiyaçlarıyla doğrudan orantılıdır. Ancak bununla birlikte tabi ki baskılı, renkli ve çeşitli çizgi karakterleri barındıran tasarımlar da oldukça yaygındır. Özellikle futbolla ve spor kulüpleriyle daha fazla ilgilenen erkek çocuklar için tuttukları takımın renklerinde ve tasarımında bisikletler de vardır. 


Küçük erkek çocuk bisikleti modellerine baktığımızda, kızlarda olduğu gibi jantları kapalı ve baskılı modelleri olduğunu söyleyebiliriz. Bununla birlikte suluklu, mini çantalı, mini sepetli erkek çocuk bisiklet modellerini bulabilirsiniz. Bu tip hazır aksesuarları ürünler, çocuğu zaman sade ürünlerden daha fazla işe yaramakta ve daha uyumlu şekilde görülmektedir.


Erkek çocuk bisikleti modellerinde dikkat çeken bir diğer detay ise perfonsa daha fazla önem veriliyor oluşudur. Kız çocuklarından genellikle farklı olarak, jant boyutu, vites sayısı ve bisikletin şekli gibi detaylar bu modellerde daha ön plandadır. Genellikle tasarım olmayan ve çocuksu bir yapıya sahip olmayan bu yüksek performanslı bisikletler, erkek çocuğunuzun uzun yıllar boyunca aynı bisikleti kullanılabilmesine olanak sağlar.


En az orta okul çağına gelmiş erkek çocukları, yetişkinlerin de binebileceği yüksek performanslı modelleri tercih edebilmektedir. Bu tercihin ana nedeni ise performanstır. Daha büyük bisikletler ve daha fazla vitese sahip bisikletler, diğer çocuk bisikletlerine göre daha pahalı olmalarına karşın, hız yapmak isteyen, kendini büyük hissetmek isteyen ve uzun süre aynı bisikleti kullanmak isteyen erkek çocuklarının öncelikli tercihi konumundadır.


Tabi bu durum, tasarım bisikletlerin performanslarının düşük olduğunu göstermez. Yüksek performanslı ancak tasarım birçok erkek çocuk bisikleti modelini de bulabilirsiniz.

En Popüler Çocuk Bisikleti Markaları Hangileridir?

Söz konusu bisiklet markaları olduğunda, akla ilk gelenler arasında daima Bianchi ve Salcano markaları vardır. Bu iki markanın haricinde ise popüler olan bir çok marka daha zamanla piyasaya çıkmış ve popüler olmuştur. En popüler bisiklet markalarını aşağıdaki listemizde bulabilirsiniz.


  • Salcano Çocuk Bisikleti

  • Bianchi Çocuk Bisikleti

  • Ümit Çocuk Bisikleti

  • Bisan Çocuk Bisikleti

  • Btwin Çocuk Bisikleti

  • Kraft Çocuk Bisikleti

  • Pilsan Çocuk Bisikleti

  • BMX Çocuk Bisikleti

  • Kawasaki Çocuk Bisikleti

  • BMW Çocuk Bisikleti

3 Tekerlekli Çocuk Bisikleti Nasıl Olur?

Bir ön ve iki arka tekerleğe sahip olan 3 tekerlekli çocuk bisikleti modelleri, genellikle küçük yaştaki çocuklar için üretilmektedir. 3 tekerlekli çocuk bisikleti modellerinin sunduğu en büyük fayda dengedir. Arkada bulunan iki teker sayesinde bisiklet devrilmez bir yapıya kavuşmuştur. 2 yaş çocuk bisikleti olarak da geçen bu modeller, çok küçük yaşlarda çocuğunuza vereceğiniz en eğlenceli ve sportif hediyelerden birisidir.


Bu bisikletlerin tercih edilmesinin sebebi de bu güvenlik özelliğidir. Özellikle bisiklet binmeyi yeni öğrenen çocukların düşmesini ve denge problemi yaşamasını engelleyen 3 tekerli yapı, bisiklet sürmeyi öğrenme sürecini de çok kolay hale getirir.


3 tekerlekli çocuk bisikleti dışında, yetişkinler için de 3 tekerlekli bisiklet modelleri bulmanız mümkündür. Denge problemi yaşayan veya daha rahat şekilde bisiklet sürmek isteyen tüm bireylerin tercihi olan 3 tekerlekli bisiklet, giderek daha popüler hale gelmektedir.

Jant Numarası Bisiklet İçin Ne Anlama Gelir?

Bisiklet almak isteyen veya bisikletleri inceleyen çoğu kişinin mutlaka karşılaşmış olduğu bir kavram, satın alınacak bisikletin jant numarasıdır. Örneğin 16 jant çocuk bisikleti veya 20 jant çocuk bisikleti gibi kavramlar oldukça yaygındır. 


Buradaki jant numarası, bisiklet jant boyutunu belirtmek için kullanılır. Küçük jant boyu daha küçük çocuklar için uygunken, büyük jant numarasına sahip bisiklet modellerinin kullanıcı yaşı da artmaktadır. Peki bu jant numaraları ne anlama gelmektedir, özellikleri nelerdir, dilerseniz birlikte bakalım.

16 Jant Çocuk Bisikleti

16 jant çocuk bisikleti genellikle 4 yaş çocuk bisikleti, 5 yaş çocuk bisikleti veya 6 yaş çocuk bisikleti olarak da geçmektedir. 4-7 yaş arası çocuklar için uygun olan boyuttaki bisikletlerdir. Genellikle 3 tekerlekli çocuk bisikleti sonrasında ilk olarak kullanılan ve ilk kez 2 tekerlekli yapıyı kullanma deneyimi yaşadığımız bisiklet modelidir. Çoğunlukla ilk kez başlarken 4 tekerli olarak yani 2 destek tekeriyle kullanılır. Kullanıma ve dengeye alıştıktan sonra ise destek tekerleği sökülerek iki tekerlekli şekilde kullanımı sürer.

20 Jant Çocuk Bisikleti

20 jant çocuk bisikleti genellikle 7-14 yaş arasındaki çocuklar için uygun olan bisiklettir. Daha büyük boyutlu bisikletler küçük yaştaki çocukların kullanımına uygun değildir. Bu sebeple yaş aralığı 7-14 yaş arası olarak tanımlanmaktadır. Bu yaş aralığında olan ve bisiklet kullanmayı bilen çocuklar direkt olarak iki tekerlekli olarak kullanılabilir. Bununla birlikte eğer istenirse destek tekerlekleri de takılabilir.

Vitesli Çocuk Bisikleti

Genellikle 20 jant ve üzeri bisikletlerin vites özelliği bulunmaktadır. Jant numarası gibi, alacağınız bisikletin kaç vitesli olduğu da bu noktadan sonra bir kriter haline gelmektedir. Düşük vitesli ve yüksek vitesli çocuk bisikleti modelleri arasındaki fark performans farkıdır. Daha yüksek vitese sahip bisikletler, daha fazla hızlanabilirken, düşük vitesli bisikletler ise daha az hız yapmaktadır.


Bununla birlikte yüksek vitesli bisikletleri kullanmak için de daha fazla güç gerekmektedir. Vitesli çocuk bisikleti alırken bu bilgileri de mümkün olduğunca göz önünde bulundurmanızı öneririz.

Çocuk Bisikleti Tavsiye ve Önerileri

Çocuk bisikleti alırken, çocuğunuzun beğenisi ve bisikletin fiyatı haricinde, bisiklet özelliklerine dikkat etmenizi mutlaka öneririz. Bisiklet özellikleri, çocuğunuza ve kullanım amacına uygun olmadığı durumlarda birçok sorunla karşılaşmanız olasıdır.


Örneğin çocuğunuz aslında kendi yaşına ve fiziksel özelliklerine uygun olmayan bir bisikleti seçmiş olabilir. Bu durum çocuğunuzun bisikleti kullanırken zorlanmasına, boyunun yetmemesine ve bisikleti dengeli şekilde kullanamamasına sebep olabilir.




Bu nedenle bisiklet özelliklerini bilmek ve alırken bunlara dikkat etmek önem taşımaktadır.