Franke Glass Vertical Fpj 615 V Bk A Duvar Tipi 60 Cm Davlumbaz

8.500,00 ₺

Ücretsiz Kargo

Stokta Yok

Davlumbaz Nedir?


Davlumbazlar kullanılma amacı ve yerine göre; mutfaklarda ocak, ızgara ve  fırınlardaki pişirme işlemleri sırasında ortamda oluşan koku, ısı ve nemin toplanarak atılmasını sağlayan donatılardır. İşyeri ve konut mutfaklarının ve bazı durumlarda bulaşık ve/veya çamaşır bölümlerinin vazgeçilmez cihazlarından biridir.Yiyecek-içecek hazırlama-pişirme, bulaşık veya çamaşır bölümlerinde oluşan buhar, kötü koku, atık ısı ve nemin tahliyesi işlevine sahip ürünlerdir.


Konuma göre cihaz tiplerinden biri de işyeri tipi cihazlardan olan soğuk işlem davlumbazlarıdır. Bu tip cihazlar; bazı işyerlerinin çamaşırhane veya bulaşıkhane bölümlerinde oluşan buharın tahliyesi için kullanılır.


Her evde kullanılan bu cihazlar,sağladıkları hava sirkülasyonu ile her daim mutfağınızın ve evinizin diğer alanlarının temiz kokmasına ve ferah kalmasına yardımcı olurlar.  Bu ürünler sayesinde  koku, nem ve ısıdan kaynaklı tüm olumsuzların oluşmasının önüne geçilmesi sağlanır. 

Davlumbaz Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Cihaz seçiminde dikkat edilmesi gereken bazı kriterler vardır. Aygıtın tipi-modeli, kullanılma amacı, öne çıkan işlevi, kullanılacağı yer ve hangi pişirme grubu için kullanılacağı önemlidir. Ayrıca  aygıtın kullanılacağı yerin özellikleri-büyüklüğü-şekli, gerçekleştirilecek işlemlerin ne olduğu ve hacmi de önemlidir.Tüm bu ölçütleri değerlendirerek doğru aygıtı seçtiğimizde işlevlerinin maksimum şekilde yerine getirilmesini sağlarız. Ayrıca en yüksek performansı ve faydayı da elde eder, oluşabilecek yangın riskini de minimize etmiş oluruz. 

Davlumbaz Modelleri ve Özellikleri


Ankastre ürünler arasında önemli bir yere sahip olan bu cihazların modelleri; kullanılacağı konum, çalışma prensibi, hammaddesi, filtre özelliği gibi etkenlere göre farklılık gösterir. İhtiyaca göre çeşitli markaların değişik modelleri Lazımbana’da bulunabilir. Daha çok tercih edilen popüler markaları; Arçelik Davlumbaz, Bosch Davlumbaz ve Silverline Davlumbaz olarak sayabiliriz. 


Bu cihazlar, konuma ve çalışma şekline göre iki tipe ayrılır.


Konuma göre davlumbaz modelleri:


Soğuk İşlem Davlumbazları:

Bu tip cihazlar, çamaşırhane, bulaşıkhane gibi sadece buhar çıkışının olduğu alanlardaki buharın tahliyesi için kullanılırlar. Tek fonksiyonları yoğun buharın çıkışını sağlamaktır.


Duvar Tipi:

Bu tip aygıtlar, bir yüzeyin duvara dayalı olduğu hallerde kullanılır. Genellikle küçük bir alana sahip mutfaklarda kullanılır, hızla ilerleyen bir hava akımının doğru bir yolda ilerlemek yerine yakınındaki yüzeye tutunarak, o yüzeyin eğimlerine uygun bir yol izleyerek ilerlemesi anlamındaki “coanda etkisi” prensibi ile çalışarak egzos performansını arttırır. Duvar tipi davlumbazların çalışma prensibi coanda etkisine dayalıdır. En yaygın cihaz tipi, duvar tipi cihazlardır. Özellikle evlerimizde kullandığımız cihazlar duvar tipi olanlardır. Lazımbana’da yer alan geniş, duvar tipi davlumbaz ürün yelpazesi arasında her bütçeye uygun bir ürün bulmanız mümkündür.


Ada Tipi (tek emişli):

Genişliği 2500 mm.’yi aşmayan dört tarafı açık pişirme gruplarında kullanılan tipte cihazlardır.


Ada Tipi (çift emişli):

Genişlikleri 3500 mm.’ye ulaşabilen dört tarafı açık pişirme gruplarında kullanılan tipte cihazlardır.


Kaş Tipi:

Fırın ve buna benzer pişirme gruplarında kullanılan tipteki cihazlardır.


Konsol Tipi:

Egzos havası debisi duvar tipi modellere göre daha az olup, filtreleri pişirme bölgesine yakındır. Izgara ve kızartma işlevli pişirme gruplarında kullanılır.


Tezgâh üstü: 

Bu tip aygıtlar, tezgah üstü ve etrafında geniş bir alana sahip mutfaklar özellikle açık mutfaklar için tasarlanmış, nispeten daha yeni teknoloji ve tasarım ürünü modellerdir.


Çalışma şekline göre davlumbazlar:

Klasik ve yüksek performanslı olarak ikiye ayrılır. Genellikle küçük yapı ve basit mutfaklarda klasik, büyük alanlarda ise yüksek performanslı davlumbazlar kullanılır. 

Davlumbaz Kullanmanın Avantajları


Davlumbazlar, beyaz eşya ve ankastre ürünler arasında yer alırlar. Ortamın nemden arındırılması, fazla ısının atılması, kötü kokunun tahliye edilmesi; davlumbaz yolu ile gerçekleşir. Nem, koku ve atık ısı gibi hem rahatsız edici ve hem de istenmeyen oluşumlardan arındırılmış mutfaklar ve dolayısıyla konut veya işyerleri, buralarda yaşayan ya da çalışan kimseler için hem daha ferah ve sağlıklı ve hem de hijyenik olur. Temizlik ve ferahlık hissi ise konut ya da işyerlerindeki kişilerin, yaşam kalitelerinin yükselmesi ile birlikte sağlık açısından da olumlu katkıda bulunur. Kişilerin bedensel, ruhsal ve mental olarak daha sağlıklı, zinde ve mutlu olmalarını sağlar. 


Mutfaklarda  oluşan koku, nem ve ısı, bu aygıtların kullanılmaması durumunda ortamda kalır. Bu cihazlar sayesinde, bu durum engellenmiş olur. Ayrıca bu cihazların mutfaklarda özellikle ocak üstünde konumlandırına tüplerinin kullanılmasının en önemli avantajı ise fazla ısının bu yolla tahliyesi ve cihaz yolu ile havalandırma sağlanması suretiyle yangın riskinin en minimum düzeye indirilmesidir. Böylece van ve mal güvenliği de sağlanmış olur. 

Fiyatlar

Piyasada pek çok marka ve modelde ürün yer almaktadır. Bunlar: Ankastre Davlumbaz, Cam Davlumbaz, Karbon Filtreli Davlumbaz gibi.


Cihaz fiyatları marka, model ve tiplerine göre değişiklik gösterir. Duvar tipi cihazların fiyatları 649 ₺ ile  5.845 ₺ arasındadır.  Kumtel Davlumbaz, daha az popüler ancak daha uygun fiyatlı ürünlerden biridir. Aynı şekilde  Beko Davlumbaz Cihazı da uygun fiyatlarla satılmaktadır. Piyasada çok fazla sayıda karbon filtreli davlumbaz yoktur. Ancak mevcut karbon filtreli cihazlar uygun fiyatlarla satılmaktadır. Bunlardan biri de  Vinola Marka Karbon Filtreli Davlumbaz’dır. 


Görüldüğü gibi davlumbaz fiyatları;  marka, tip ve modeline göre değiştiği gibi pek çok popüler marka, model ve tipte davlumbazları Lazımbana’da bulabilirsiniz. Cihaz seçimi yaparken ihtiyaç, kullanım alanı, yeri ve  diğer kriterleri göz önünde bulundurmanız gerekmektedir. Lazımbana’da yer alan farklı marka ve modelleri kıyaslayarak davlumbazlar hakkında daha fazla bilgi sahibi olabilir, gereksinimlerinizi karşılayacak bir ürün bulabilirsiniz. 


Cihazların fiyatları,marka ve modellerine göre değişiklik gösterir. Bacasız davlumbaz, en ucuz fiyattan satılan duvar tipi cihazlardandır. Fiyatları 199 ₺ ile 249 ₺ arasında değişir.